KUNST & CULTUUR

The Wild Unknown // Tarotkaarten lezen

cover wild unknown

“Ik ben een hippie, ja, maar ik ben niet zweverig. Echt niet.” Hoor ik mezelf weleens bezwerend tegen mensen zeggen.

Dat gezegd hebbende: ik ben wel opgegroeid in de jaren ’90, en in de jaren ’90 vierde hekserij hoogtij. Ademloos keek ik naar The Craft en Charmed en verslond ik boekenseries als Wicca en Circle of Three. Ik had zelfs de aanvechting om me bij een coven aan te sluiten, maar ja, dit was de tijd vóór internet (IK HERHAAL: GEEN INTERNET) en ik had geen idee waar ik zo’n groep dan moest vinden. (Als ik nu de covens als paddestoelen uit de grond zie springen en vooral wanneer ik daar foto’s van zie, is dat achteraf gezien maar goed ook. Maar dat terzijde.)

Mijn fascinatie met wicca was een beetje weggezakt tot ik me vorig jaar in een vorm van crisis bevond en in een opwelling besloot om iemand de tarotkaarten voor me te laten leggen. Dat klopte ontzettend goed en gaf me nieuwe hoop. De kaart die mij en mijn toekomst representeerde was de Magiër. Toen ik het later opzocht was dit de omschrijving van de Magiër:

The magician represents the potential of a new adventure, chosen or thrust upon one. He brings things out of the darkness into the light. He explores the world in order to master it.”

Vanaf dat moment heb ik me meer in de tarot verdiept en ik vond een prachtig deck, dat me veel meer aansprak dan de traditionele tarotkaarten: The Wild Unknown. Met prachtige illustraties van dieren en de natuur.

reading-tarot-cards-2

reading-tarot-cards-5

reading-tarot-cards-6

En laat mijn favoriete kledingmerk Free People nou een tutorial voor het lezen van tarotkaarten op hun site hebben staan met dezelfde kaarten (de onderstaande foto’s zijn daaruit afkomstig, lees het hele artikel hier)! Zouden jullie het proberen?

Check ook de Facebookpagina en het blog van The Wild Unknown voor veel tarot- én tattoo-inspiratie!

-xx- Liselore