HOTSPOTS

Fijn Plekje // Winkel 43 (A’dam)

Zien eten, doet eten! En dat gaat zeker op bij one of my old time favourites: Winkel 43. Winkel 43 is gelegen midden in de Jordaan, in een schattig hoekpandje aan de Noordermarkt. Zowel binnen als buiten is het altijd lekker druk en levendig, maar zeker niet hectisch of gehaast. De sfeer is er eerder huiselijk en gezellig te noemen, en daarmee ideaal voor een zaterdag- of zondagmiddag.

Het leuke aan Winkel 43 en hetgeen waar ik elke keer weer een lach van op m’n gezicht krijg, is het feit dat werkelijk iedereen een overheerlijk stuk warme verse appeltaart met verse slagroom voor z’n neus heeft staan: ‘zien eten, doet eten’! De appeltaart van Winkel 43 is een waar begrip in Amsterdam en wordt als de beste appeltaart van Amsterdam (en omgeving) betiteld. Al ben ik zelf niet overal appeltaart gaan proeven om deze proef op de som te nemen, wel kan ik zeggen dat de appeltaart op de Noordermarkt inderdaad goddelijk is. Ook geeft het gek genoeg een extra warm en saamhorig gevoel, om zo collectief aan het smullen te zijn van dezelfde lekkernij.

Ben jij ook al fan van deze beroemde taart, en wordt het hoog tijd om -nu de dagen weer korter worden- weer eens langs te gaan voor een lekker warm taartje? Of heb je lekkere trek gekregen en ben je benieuwd naar Winkel 43? Misschien is het dan extra leuk om een bezoekje te combineren met de rommelmarkt, boerenmarkt of lapjesmarkt.

Elke maandag is er een authentieke Winkel 43 op de Noordermarkt en in de nabije Westerstraat is de bekende lapjesmarkt, waar je heerlijk kunt struinen naar kleding, mooie stoffen en textiel. Elke zaterdag kun je voor al je biologische en ecologische producten naar de boerenmarkt op de Noordermarkt. Lekker een warme sjaal om, door de Jordaan over de gezellige marktjes struinen en dan daarna jezelf verwennen met een welverdiend taartje: lijkt mij een mooi ritueel voor de maandag- of zaterdagmiddag!

Winkel 43
Noordermarkt 43, A’dam
www.winkel43.nl

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.