MODE & BEAUTY

Fair Fashion // Xofa

IMG_7393

Ik houd van mode, net als ieder ander meisje (uitzonderingen daargelaten). En als moderne hippie kom ook ik in “gewone” winkels zoals de Zara en de H&M. Sterker nog, als ik een basic shirtje of een simpele jeans nodig heb, zijn dat de eerste winkels waar ik naar binnenloop. In mijn kledingkast hangen dus een heleboel kledingstukken die je in de meeste kledingkasten van Nederland zult terug vinden. Maar daarnaast hangen er ook kledingstukken en accessoires tussen die je bij níemand anders zult vinden. Mijn zogenoemde vintage pareltjes. Nu staat er sinds kort een nieuw item op mijn vintage wishlist. Die zal voorlopig ook een wish blijven helaas, want er zit een prijskaartje aan. Desalniettemin wil ik ‘m vandaag toch graag met jullie delen en ik zal jullie niet langer in spanning houden: ik wil namelijk heel graag een tas hebben van Xofa.

Xofa is een initiatief van Anneke van der Heide Wijma uit Amsterdam. In 2010 is zij begonnen met het opzetten van Xofa. Het idee erachter is simpel: niet denken in termen van afval, maar grondstoffen. Gebruiken wat er al is, in plaats van steeds iets nieuws te nemen. Bij Xofa gaat het dus allemaal om recyclen. Wat ze precies doen? Ze maken van oude, leren meubelen nieuwe producten zoals tassen en hoezen. Een directiestoel wordt bijvoorbeeld een portemonnee en een oude stoel uit de vertrekhal van schiphol wordt een kofferlabel. En de voering? Die wordt gemaakt van versleten spijkerbroeken. Alle producten zijn dus uniek en heel eco-friendly.

Xofa 2

Xofa 3

Ik ben fan en zal hard blijven doorsparen voor een unieke tas van Xofa. Benieuwd geworden? Op de website van Xofa kun je meer informatie vinden, of neem een kijkje op de Facebookpagina. Voor degenen die graag een keer zouden willen zien hoe een dergelijk product tot stand komt, biedt Xofa ook de mogelijkheid om een workshop te volgen. Je hebt dan een leuke, duurzame dag en kunt tegelijkertijd een eigen tas samen stellen.

Liefs, Yonna