INSPIRATIE, NON NEW-AGEY SPIRITUALITEIT

Zoë: “Ik liet me coachen door mijn energie te laten checken”

Ik studeerde af midden in de crisis van 2013. Geen baan op de loer: niemand zat op me te wachten. Tijdens het schrijven van mijn masterscriptie kreeg ik het idee om met dit platform, Moderne Hippies, te beginnen. Wat begon als creatief projectje werd het startpunt van de rest van mijn werkzame leven. Inmiddels ben ik zo’n 6 jaar fulltime zelfstandige. Ik edit, schrijf en spreek erop los. Op Moderne Hippies, op Professional Wild Child en inmiddels voor diverse andere mooie platformen en merken. En het mooiste is: ik kan ervan leven. Doordat ik nu eenmaal ben ‘beland’ in wat ik zelf heb gecreëerd én ik geen baas heb die me een promotie kan geven (laat staan een bonus of extra vakantiedagen), moet ik mezelf geregeld afvragen: wat is de volgende stap voor mij? En is dit nog steeds het pad dat ik ‘moet’ bewandelen?

Je herkent het misschien wel: je zit ergens zo ‘in’, dat het soms lastig is ‘uit’ te zoomen en echt eens te kijken waar je nú eigenlijk staat in je leven.

Al geregeld dacht ik daarom aan een vorm van (business) coaching. Tot ik daar opeens in contact kwam met Emeline Vogelzang. Emeline is Reiki Master en Business Coach en geeft sessies waarbij ze ondernemers helpt hun business naar een hoger plan te tillen. Niet door je behoeftes of persoonlijkheid te analyseren, nee: door te werken met je energie. Door middel van Reiki en energie activaties keert ze je aandacht naar binnen en kom je weer in ‘alignment’ – jouw ware natuur. Vanuit hier krijg je veel sneller helder waar blokkades liggen, waar je kansen laat liggen en welke nieuwe stappen je mag zetten in je bedrijf. De Reiki brengt aan het licht wat er op dit moment nodig is en brengt je in contact met je innerlijke wijsheid – dat wat je eigenlijk stiekem wel weet, maar (door diverse omstandigheden) misschien niet zo snel meer doet. Business in Alignment, noemt ze het ook wel: ondernemen vanuit je kern. Voor de ondernemer die klaar is voor de next level: “Shift your energy – elevate your business”.

Precies wat ik nodig heb, dacht ik. Ik ging de uitdaging aan en ben een 1:1 Business alignment sessie bij haar gaan doen.

1:1 Business alignment sessie

Met een glaasje water met een druppeltje essentiële citroenolie erin én een gezonde snack vertelt Emeline dat de sessie onderverdeeld gaat worden in vier delen: we beginnen met het trekken van (tarot)kaarten, wat vervolgd wordt door een Reiki behandeling. Na een korte pauze gaan we journalen, mijn gedachten afstemmen op de visie van mijn bedrijf en de sessie afronden aan de hand van een meditatie en visualisatie. Een mooi pakketje om uit te zoomen, om daarna dus juist weer in te zoomen.

Eerlijk is eerlijk: ik weet niet bijzonder veel van tarotkaarten, maar ik blijf er altijd wel erg nieuwsgierig naar. Tijdens de sessie trek ik de ‘Queen of Coins’ en ‘High Priestess’. Nu kan er veel gezegd worden over wat deze kaarten exact betekenen, maar wat ik vooral uit beide dames haal is dat ik nog altijd op mijn intuïtie én het proces mag vertrouwen. “The best is yet to come.” aldus de Queen of Coins. Ze staat voor de persoon met de beste intuïtie in de ruimte, dus diegene die voelt wanneer iets tegen de stroming ingaat, om er later achter te komen dat je de ‘leider’ van een trend geworden bent. In de kern precies wat er zes jaar geleden onbewust gebeurde – en inmiddels waarin ik ben ‘beland’ en op verderga.

Maar of dat nog altijd even goed is – dat weet ik niet.

Mijn eerste ervaring met Reiki zorgde ervoor dat ik aan het trippen was op natuurlijke energie. Klinkt misschien vaag, maar toch écht gebeurd. Ik kreeg het idee met de snelheid van de beweging van de aarde mee te gaan, waardoor ik dacht van de tafel af te vliegen. Toentertijd gebeurde dat toen de desbetreffende dame mij ‘behandelde’ bij mijn linkerknie, het gebied waar ik op mijn 22e mijn knieschijf verdraaide. Met die ervaring in mijn achterhoofd, vraag ik me vol nieuwsgierigheid af of dat ditmaal weer kan gaan gebeuren.

Ik krijg een koptelefoon op met instrumentale muziek, waardoor ik gelijk in een soort ontspannende trance beland. Het eerste half uur, terwijl ik op mijn buik lig, voelt als een soort energiemassage. Ik ontspan en vraag me af of sommige gedachtes pure hersenspinsels zijn of daadwerkelijk vanuit de massage naar m’n intuïtie proberen te leiden. Ik bedenk me in wat voor rollercoaster ik momenteel zit – verhuizen naar en werken in het buitenland, een opgebouwd leven ‘achterlaten’ en een nieuwe beginnen – en waar ik eigenlijk naartoe wil gaan. Wat voor leven ik heb geleefd, waar ik nu ben, en wat voor leven ik wil leiden in de toekomst.

Als ik me omdraai en op m’n rug ga liggen, begin ik redelijk snel weer te draaien. Ik doe stiekem m’n ogen weer open om te begrijpen waar ze is, en zie dat ze druk in de weer is bij m’n enkels. M’n linkerenkel, welteverstaan. Snel ogen dicht. Nu met het voornemen m’n ogen niet meer open te doen en eraan toe te geven. Ditmaal draai ik niet met de snelheid van de beweging van de aarde, maar wel in rondjes. Het is even alsof ik niet meer op een tafel lig, maar rondjes begin te draaien in het universum. Ik flip ‘m stiekem weer, maar bedenk me direct dat ik me eraan wil overgeven om te zien wat het met me zou doen. Na een paar minuten stop ik daardoor als vanzelf met draaien en keert de rust toe. Ik lig weer stil en voel me kalm.

Wow.

Ėven bijkomen.

“Zeg, moet jij niet een boek schrijven en lezingen geven ofzo?”, zegt Emeline nadat de behandeling is afgerond.

Ik grinnik. Een wens die zich al járen op de achtergrond afspeelt, maar op een of andere manier niet van de grond komt.

En dan die enkel. De enkel die is gebroken toen ik 14 was. Wéér die linkerkant. Wat is daar toch mee? Wat probeert het me te zeggen? Emeline vertelt me dat de linkerkant voor je vrouwelijke, creatieve en gevoelige kant staat, en als je lichaam signalen afgeeft of daar (nog steeds) een blessure hebt, je hier meer aandacht aan mag besteden. Vol verbazing probeer ik de touwtjes aan elkaar te knopen, want ik begrijp er eigenlijk niets van. As er íemand een gevoelsmens is en naar haar creativiteit luistert – ben ik het toch? Moderne Hippies is toch ook voortgekomen uit deze eigenschappen?

Misschien in de loop van de jaren toch een stukje minder dan ik dacht. Zo weet ik dat ik inmiddels ben gaan leven op wat werkt, niet altijd meer op wat goed voelt. En dat is bij nader inzien wat meer yang, dan yin.

Tijd om te journalen, en te verwerken wat er eigenlijk allemaal gaande is. Ik merk al snel dat ik intrinsiek heel erg toe ben aan andere stappen. Dat ik nee moet leren zeggen tegen projecten die niet meer goed voelen, ondanks dat ze misschien goed werken. Ik ben op zoek naar samenwerkingen die me kunnen helpen bij waar ik nu sta, niet waar ik een paar jaar geleden was. En zo kom ik erachter, dat ik eigenlijk weer precies die houding moet aannemen, die ik had tijdens het schrijven van mijn masterscriptie: iets doen, omdat ik daar zin in had. Dat heeft namelijk altijd geleid tot de grootste successen.

We sluiten de sessie af met een visualisatie, waarin ze me ijzersterk laat voelen dat ik constant maar energie geef aan anderen – projecten, mensen, vrienden – en dat het de hoogste tijd is om te leren ontvangen. Precies dus die yin-kant waar ik niet even goed aan kan toegeven. Tijdens de visualisatie moet ik doen alsof ik tentakels heb, en deze tentakels die ik normaal gesproken naar anderen reik, allemaal naar mezelf toetrekken. Opeens voel ik een BOM aan energie in m’n lichaam en voel ik hoeveel ik er eigenlijk van heb. Deze energie draag ik nog een week met me mee – en opeens krijg ik daardoor alles binnen no-time gedaan wat ik moet doen, stel ik heldere prioriteiten en flowt alles even zoals het moet zijn. Dít is precies waar ik moet zijn.

“Als je volledig in afstemming durft te leven, leef je je hoogste potentieel,” aldus Emeline. Een goede reminder om m’n eigen energie toe te eigenen, te ontvangen, en daardoor júist weer door te kunnen geven.

Nieuwsgierig geworden? Emeline doet na de sessie ook een follow-up call, en biedt daarnaast 3-6 maanden trajecten aan om volledig de diepte (en jezelf) in te gaan. Neem dan een kijkje op www.emelinevogelzang.com. Je kunt Emeline ook volgen op Instagram en LinkedIn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.