HOTSPOTS, KUNST & CULTUUR

Festival Guide // Festival Kalender 2012

Hoewel de zon weer stiekem achter de wolken is gekropen, beginnen we met z’n allen toch wel te snakken naar de zomer. Voetjes in het zand, glaasje rosé, zonnebril op je neus en genieten maar! Wie zomer zegt, zegt festivals. Massale festivals als Mysteryland en Loveland kennen we inmiddels wel en hoeven we hier geloof ik verder niet te bespreken. Gelukkig ontstaan er steeds meer creatieve initiatieven waar wij als Moderne Hippies ontzettend blij van worden. Misschien ben je niet zo op de hoogte, zie je door de bomen het bos niet meer of wil je wel eens wat anders… Daarom heb ik een aantal verrassende pareltjes voor komende tijd op een rij gezet. Gewoon, om het je wat makkelijker te maken:

Mashtival – 7 en 8 april – Den Haag
Voor de Haagse lezers onder ons een vrij nieuw festival dat pas voor de tweede keer plaats vindt. Mashtival is een combinatie van verschillende disciplines, zoals acts in dans en theater, maar worden er ook workshops gegeven en vinden er exposities plaats. Het is een lokaal festival met veel Haags talent, aangevuld met internationale artiesten. De kaartjes zijn relatief goedkoop (slechts € 12,- voor een dagkaart) maar zeker de moeite waard. Heb je dus nog geen Paasplannen? Op naar den Haag!

Naked Song Festival – 16 juni – Eindhoven
Nee, dit is geen normaal festival. Geen bier over je heen, geen modderige laarzen, geen suizende oren. Hier hoor je echte muziek. ‘Naakte muziek’: het neusje van de zalm op het gebied van singer-songwriters. Zoals de organisatie het omschrijft: naakt, puur, rauw en ontdaan van alle overbodigheden. Een prettige afwisseling wat ons betreft. Dit alles in het muziekgebouw in Eindhoven. Dus wel even reizen voor sommigen, maar dan heb je ook wat! Voor meer informatie kijk je op www.nakedsong.nl.

 

Solar Weekend Festival – 3, 4 en 5 augustus – Roermond
Dit jaar alweer de 8e editie, maar voor sommigen nog onbekend. Solar is naar eigen zeggen een ‘crossoverfestival waar muziek en andere kunstvormen samen komen’. Dat komt neer op een goed feestje, kampeerplekken, een karaokebar, theater, yoga en graffitikunst. Voor ieder wat wils. Niet alleen wat betreft creatieve uitspattingen, ook qua muziek komt er van alles aan bod. Hiphop, house, techno, disco, pop, noem maar op. Op www.solarweekend.com vind je meer informatie.

Pluk de Nacht – 8 t/m 18 augustus –  Amsterdam
En dan, helemaal aan het eind van de zomer is er nog een filmfestival wat je niet mag missen. Ooit ontstaan door een groep vrienden met een passie voor film, is dit festival inmiddels uitgegroeid tot een verrassend filmfestival en ontmoetingsplaats met – naast filmsm – lekker eten, drankjes, feestjes, maar ook met ruimte voor debat. Het festival vindt plaats op het Stenen Hoofd in Amsterdam en wordt dit jaar alweer voor de 9e keer georganiseerd. De toegang is gratis en meer informatie vind je natuurlijk op de website www.plukdenacht.nl. Een mooie afsluiter van het seizoen.

Check de Moderne Hippies hotspot kaart hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.