EVENTS

IXX // Fair fashion inspiratie

Sinds 2002 werkzaam als industrieel textielvormgeefster, startte Jolijn Fiddelaers in 2010 IXX. Duurzaamheid staat bij het ontwikkelen van hun producten voorop, en dat vinden wij erg fijn. Bovendien is alles wat je in de webshop terugvindt ontworpen door creatieve professionals – ook fijn, want elk product vertelt zo zijn eigen verhaal. Al nieuwsgierig geworden? Gelukkig komen ze naar Zomerliefde om daar de INDIA collectie te laten zien en verkopen.

Deze INDIA collectie bestaat uit textiel, zelf ontworpen en handgemaakt in India. Hoewel ‘made in India’ hier vaak staat voor massaproductie en het uitbuiten van de lokale bevolking, hoef je daar niet bang voor te zijn. IXX werkt nauw samen met de lokale producenten en gaat er regelmatig op bezoek. Die lokale producenten zijn vaak vrouwen van boeren die in bepaalde periodes geen werk hebben in de landbouw. Zo draag je dus een steentje bij aan een betere wereld wanneer je iets uit India koopt.

De collectie bestaat uit plaids, kussenhoezen en shawls in pasteltinten met grijze en zwarte accenten. Kom zelf maar kijken zondag en kijk hier wat er nog meer te zien valt op Zomerliefde.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.