EVENTS

Cakes en koekjes // Mijn Cake

Vera maakt bijzondere baksels. Doordat ze een paar jaar geleden lactose intolerant bleek te zijn en moeite had met het verteren van tarwe, moest ze ineens heel anders gaan eten. Ze ging toen experimenteren met alternatieven voor dingen waar zij zelf niet goed tegen kon. Zo verving ze tijdens het bakken – een toen herontdekte hobby – veelal tarwemeel voor speltmeel en gewone melk voor sojamelk.  En zo ontstond langzaam Mijn Cake, met baksels aangepast op elk lichaam. Want lang niet iedereen kan helaas alles maar eten.

Mijn Cake is iets wat naar mijn idee erg van deze tijd is. Allerlei intoleranties (en de oorzaken ervan) daargelaten, zie ik om mij heen dat mensen beter luisteren naar wat hun lichaam nodig heeft. We komen steeds meer te weten over wat bepaalde voeding met ons doet. Ook ik heb een tijdje aangepast moeten eten om af te komen van verschrikkelijke buikpijn die niet medisch te herleiden was. Beetje bij beetje kwam ik erachter wat bepaald voedsel met me deed, bijvoorbeeld of ik er buikpijn van kreeg of dat ik na iets gegeten te hebben ineens heel moe werd. Er ging een wereld voor me open door deze bewuste manier van eten en het heeft mijn kijk op alles wat ik binnenkrijg drastisch veranderd.

Toch heb ik nog ergens een gevoelige snaar…: suiker. Ik kan nog steeds niet bakken zonder het gebruik ervan. Tijdens het dieet wat ik volgde, mocht ik geen suiker, wat voor mij echt een straf is. Bakprinses als ik ben, probeerde ik in deze suiker- maar ook tarwemeel-loze periode alternatieve baksels uit de oven te toveren, maar het lukte me niet om iets te maken waar ik helemaal weg van was.

Vera bakt voor Mijn Cake ook zonder suiker, als mensen dat willen. Want je kan allerlei soorten taarten bestellen bij haar, precies aangepast op waar je tegen kan. Dat is geweldig! Zij heeft volgehouden en een manier gevonden om cakes, koekjes en taarten met aangepaste ingrediënten toch lekker te maken. Ik kan dan ook niet wachten om zondag op ZOMERLIEFDE een van Vera’s baksels te kunnen proeven. Als het bevalt overweeg ik dan toch weer te gaan proberen te bakken met weinig tot geen suiker, omdat dat gewoon beter voor je is. Ben jij ook benieuwd naar Mijn Cake? Kom dan zondag een kijkje nemen bij Vera’s kraampje op de markt van ZOMERLIEFDE tussen 12:00 en 18:00 uur bij Roest in Amsterdam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.