EVENTS

Workshop ZOMERLIEFDE // Raw Chocolate Made Easy

Een tijd geleden maakte ik kennis met Sabine, en Sabine is health coach, geeft workshops, heeft diverse eBooks uitgegeven en runt de website www.some-like-it-raw.comAangezien ikzelf, maar ook veel mensen om me heen, nog veel vragen hebben over ‘rauw’ eten – ik ben echt nog een rookie – heb ik Sabine enkele vragen gesteld. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kun je aanstaande zondag 19 augustus, tijdens ZOMERLIEFDE, de workshop ‘Raw Chocolate Made Easy’ bij haar volgen.

Sabine! Vertel: wie ben je en wat doe je precies?
Als health coach begeleid ik mensen met hun voeding en lifestyle en mijn focus hierbij op meer rauwe en plantaardige voeding, beweging en plezier in het leven. Ik geef adviezen en recepten, maar stel ook confronterende vragen die mijn clienten zelf aan het denken zetten. Naast persoonlijke begeleiding geef ik ook workshops, schrijf ik artikelen omtrent voeding en lifestyle op mijn website (www.some-like-it-raw.com) en heb ik drie eBooks geschreven (‘Raw Chocolate Made Easy‘, ‘Raw Food Made Easy‘ & ‘Detoxing Made Easy‘. Binnenkort komt uit; ‘Natural Beauty’).  Als ik niet aan het schrijven of kokerellen ben, vind je me in het park waar ik aan het hoopen ben.

Voor alle rookies out there (inclusief mijzelf): kun je uitleggen wat het precies inhoudt om rauw te eten?
Rauwe voeding is voeding rechtstreeks uit de natuur, puur en onbewerkt. Onder rauwe voeding wordt verstaan: voeding die niet verhit is boven de (circa) 40 graden Celcius. Wanneer voeding verhit wordt boven de 40 graden gaan er vele vitamines, phytonutrienten (zoals antioxidanten) en alle enzymes verloren. Daarbij gaan er bij het koken in water mineralen verloren, en ontstaan er door verhitting meerdere stoffen waarvan is aangetoond dat ze de kans op (onder andere) kanker, hart- en vaatziekten en diabetes verhogen. Rauwe voeding is daarnaast ook vrij van geraffineerde suikers, transvetten, E-nummers en conserveermiddelen en teveel zout, en is lichter verteerbaar.

Een vraag die je waarschijnlijk eindeloos gesteld wordt: wil je ook 100% rauw eten en is dit mogelijk?
Ikzelf streef er niet meer naar, maar heb dit wel een tijdje gedaan en ik ken meerdere mensen (persoonlijk en via de vele online raw food communities) die 100% rauw eten, sommigen al meer dan 10 jaar. Mogelijk is het dus zeker, daar twijfel ik niet aan. Wel ben ik van mening dat als je streeft naar 100% rauw eten je óf je goed moet inlezen en je onderzoek moet doen naar wat je wel en niet nodig hebt, en/óf je heel erg in contact moet zijn met jezelf en je lichaam om goed aan te kunnen voelen wat jouw behoeftes zijn. Je kunt namelijk, ook met 100% rauw, ongezond eten.

Ben je daarbij dan ook vegan of vegetarisch?
Vegan noem ik mezelf niet meer, maar vrijwel alles wat ik eet is 100% plantaardig. Dit geldt sowieso voor alles wat ik zelf in huis haal en maak. Maar buiten de deur ben ik iets makkelijker geworden. Naast plantaardig (en, uiteraard, rauw) vind ik biologisch eten ook heel erg belangrijk. Ik doe niets meer ‘100%’, maar bijna alles wat ik koop en eet is biologisch en daar voel ik me het beste bij.

De workshop die je zult gaan geven tijdens ZOMERLIEFDE is ‘Raw Chocolate Made Easy’. Wat kunnen we ons bij deze workshop voorstellen?
Een snelcursus zelf chocolade maken! In een uurtje tijd ga ik met de deelnemers mijn favoriete makkelijke recept maken (een grote chocoladereep met vulling) dat thuis ook in een handomdraai, en zonder fancy gadgets, te maken is. Uiteraard vertel ik daar ook even bij waarom rauwe chocola veel gezonder (en lekkerder…) is dan commerciële chocola, en is na afloop mijn eBook ‘Raw Chocolate Made Easy‘ in te zien.

Wil je zeker zijn van een plekje voor de workshop ‘Raw Chocolate Made Easy’ van 15.00 u tot 16.00 u? Koop dan hier je kaartje! Je kunt je zondag ook opgeven bij de marktkraam van Moderne Hippies (maar let op: vol = vol!). 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.