Vol bewondering, inspiratie en (eerlijk is eerlijk) enige jaloezie kan ik kijken naar het werk van illustrators. Halleluja voor Instagram, waar ik dagelijks nieuwe plaatjes van mijn favoriete tekenaars langs zie komen en waar ik nieuwe artiesten kan ontdekken. Daarnaast kom ik vaak mooi werk tegen in (Indie) magazines en op blogs.

Bij het kijken naar illustraties gaat het niet alleen om de mooie beelden zelf en de sfeer die ze uitstralen. Soms kan een illustratie me helemaal meenemen en zou ik er het liefst letterlijk in duiken. Daarna ben ik ook altijd benieuwd naar de kunstenaar achter de tekening: wie heeft dit gemaakt, wat is dat voor persoon en wat maakt hij/zij nog meer? Mijn fantasie slaat soms op hol als ik denk aan hoe de werkplek van een illustrator eruit zal zien, hoe hij/zij zijn/haar creatieve dagen indeelt en met wat voor mensen hij/zij werkt en omgaat. Een platte tekening wordt voor mij dus al snel een 3D-belevenis (al is het maar in mijn hoofd)!

Mijn lijst met geliefde illustrators wordt constant aangepast en aangevuld. Het verschilt per moment wat me boeit. Een halfjaar geleden waren het nog vooral tekeningen met veel bloemen (zoals van @anisamakhoul en @augustwren) , nu zijn het met name collages, portretten, imperfecte lijntekeningen en geïllustreerde statements rondom feminisme en lichaamsbeeld. Geschilderde en getekende vrouwen domineren mijn Instagram-feed dezer dagen.

Dit zijn een paar van mijn favoriete illustrators en tekenkunstenaars op dit moment:

In het rijtje ‘Portretten waar ik in wil kruipen’:

1. @hagsville

hgg

2. @sallustration

sally

3. @ninacosford

ill

In het rijtje ‘Vrouwen, feminisme, lichaamsbeeld en seksualiteit’:

4. @okaymontana

montana moderen hippies illustrator

5. @rachellou_h

kjhuh

In het rijtje ‘Lijntekeningen’:

6. @cinta_arribas

cinta moderne hippies illustrators

7. @peopleiveloved 

carissa illustrator moderne hippies

8. @estherolsson

olson

In het rijtje ‘Jonge talenten’:

Mijn favoriete versie van talent is jong talent. Soms vraag ik me af hoe deze jonkies al zoveel toffe dingen kunnen maken en doen. Misschien ligt het antwoord in het feit dat ze nog niet compleet gevormd zijn en de inspiratie vanuit henzelf komt. Vaak is het de simpliciteit en imperfectie waar juist de schoonheid in zit.

9. @annaboulog

anna illustrators moderne hippies

10. @anoisykid

katie illustrators moderne hippies

In het rijtje ‘Het leven documenteren’:

11. @dickvincent

dick illustrator moderne hippies

12. @what_my_daughter_wore 

daughter moderne hippies illustrators

En dan zijn er nog mijn all time favorieten @fridakahlo, @olafhajek, @nathalie_lete. En, nieuwer: Maira Kalman en Jemima Kirke (yes, van GIRLS).

En je mag mij natuurlijk ook altijd volgen 🙂 :

13. @ilsesavenije

ilse savenije instagram ilustrators moderne hippies

En, welke Instagram accounts ga jij volgen?

Dit artikel is geschreven door Ilse.
Meer van haar lezen?
Hier vind je al haar artikelen!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.