De meeste mensen denken niet zo snel aan Oostenrijk voor hun volgende zomerbestemming. Wij zeggen: zonde. Oostenrijk is het héle jaar door prachtig en zeker het overwegen waard voor je volgende zonnige trip.

In het kader van duurzaam reizen gingen wij op ontdekking uit in een van de regio’s die vooral bekendstaat om de wintersportvakantie: Vorarlberg. Dit is de meest westelijke deelstaat van Oostenrijk en daarom relatief snel te bereiken vanuit Nederland. In dit artikel zetten we de 7 tofste to do’s aldaar voor je op een rij.

Duurzaam reizen - banner

1. Kruidenwandeling in Kleinwalsertal

Vorarlberg x Moderne Hippies - Kleinwalstertal 1

Vorarlberg x Moderne Hippies - Kleinwalstertal 3

Vorarlberg x Moderne Hippies - Kleinwalstertal 5

Vorarlberg x Moderne Hippies - Kleinwalstertal 6

36 bergtoppen omringen het Kleinwalstertal, dat over de weg alleen vanuit Duitsland bereikbaar is. De ongerepte natuur is daarom heel dichtbij. Wandelen, bergbeklimmen of mountainbiken: een actieve dag in de Walsterbergen start eigenlijk direct voor de deur van het hotel. Het doen van een kruidenwandeling is een extra leuke activiteit om te doen in het prachtige gebied.

In Kleinwalstertal verbleven we in het Haller’s Post hotel – een prima hotel met prachtig uitzicht over de bergen.

2. Gin tasting in Bregenzerwald

Vorarlberg x Moderne Hippies - Lowen 1

Vorarlberg x Moderne Hippies - Lowen 2

Vorarlberg x Moderne Hippies - Lowen 3

Bregenzerwald staat bekend als de regio voor liefhebbers van fijne gerechten en lekkernijen. De berg-distilleerderij Bergbrennerei Löwen is gespecialiseerd in het stoken met regionale kruiden en planten. Gebruikmakend van ingrediënten uit de regio, zoals vruchten, kruiden en wortels, wordt hier op traditionele wijze  moderne alcoholisch producten gemaakt. Doe er dan ook vooral een gin tasting.

3. Sunrise hike naar de top van de berg Kanisfluh

Oostenrijk x Moderne Hippies Kanisfluh 6

Oostenrijk x Moderne Hippies Kanisfluh 2

Oostenrijk x Moderne Hippies Kanisfluh 3

Oostenrijk x Moderne Hippies Kanisfluh 1

Oostenrijk x Moderne Hippies Kanisfluh 4

Oostenrijk x Moderne Hippies Kanisfluh 5

Als je een memorabele sunrise hike wilt maken, móet je de Kanisfluh beklimmen. Je loopt binnen circa 1,5 uur naar de top van deze berg. Práchtige uitzichten gegarandeerd. Onderweg kun je steenbokken tegenkomen, wat zorgt voor een extra magische ervaring.

Goed om te weten

De hike kan redelijk pittig zijn; dus je moet wel een beetje hike-proof zijn. Mocht je het prettig vinden onder begeleiding te wandelen, dan kun je een kijkje nemen op www.wandern-mit-michi.com.

Oostenrijk x Moderne Hippies Alpengasthof Edelweiss

In Bregenzerwald verbleven we in Alpengasthof Edelweiss – een superleuk verblijf dat echt in the middle of nowhere ligt. Hier kom je erachter dat Oostenrijk goed is in het mixen van oud en nieuw. Zo ziet dit hotel er traditioneel uit van buiten, maar supermodern van binnen. Daarnaast hebben ze een hip ontbijt waar health freaks ook bijzonder blij van worden.

Video

Op mijn (Engelstalige) YouTube-kanaal Professional Wild Child maakte ik ook een vlog van bovenstaande avonturen in Oostenrijk, waarin ik je meeneem met de kruidenwandeling, de sunrise hike en je het unieke verblijf kunt zien. Door de sunrise hike begon ik me af te vragen waarom we als mens eigenlijk de behoefte hebben aan avontuur en probeer ik deze in de video te beantwoorden. Benieuwd? Je kunt ‘m hier bekijken:

Kan je de video niet zien? Klik dan hier.

4. Wandeling door Biosphärenpark Grosses Walstertal

Oostenrijk x Moderne Hippies - Grosses Walstertal 1

Oostenrijk x Moderne Hippies - Grosses Walstertal 3

Oostenrijk x Moderne Hippies - Grosses Walstertal 2

Oostenrijk x Moderne Hippies - Grosses Walstertal 4

Eigenlijk vind je geen enkel vlak stukje land in Grosses Walstertal – voor het voetbalteam uit de buurt was het hier een hele struggle een voetbalveld te plaatsen.  Het Grosses Walsertal in Vorarlberg draagt de bijzondere naam “UNESCO Biosphärenpark”. Het motto: de natuur benutten zonder haar schade aan te richten. Maak er dus vooral een wandeling en ga op ontdekking uit. Het nabij gelegen plaatsje Marul is bovendien ook zeker een bezoek waard. Het is het eerste Oostenrijkse dorp waar alle boeren en boerinnen overgestapt zijn op biologische landbouw.

5. Geneeskrachtige bron + lunch in Bad Rothenbrunnen

Oostenrijk x Moderne Hippies - Bad Rothenbrunnen 1

Oostenrijk x Moderne Hippies - Bad Rothenbrunnen 2

Oostenrijk x Moderne Hippies - Bad Rothenbrunnen 3

Bij het prachtig idylisch verblijf van Bad Rothenbrunnen kun je heerlijk lunchen. En wát een plek om te lunchen. Je bent omringd door mooie, grote bomen, wilde bloemen en een prachtige rivier. Bovendien loop je binnen een paar minuten naar de geneeskrachtige bron, waar je water kunt drinken die zóveel ijzer bevat dat de stenen eromheen volledig rood zijn geworden. Het smaakt ietwat apart, maar is erg goed voor de gezondheid.

6. De omgeving verkennen in Montafon

Oostenrijk x Moderne Hippies - Montafon 4

Oostenrijk x Moderne Hippies - Montafon 3

Oostenrijk x Moderne Hippies - Montafon 1

Met het 39 kilometer lange hoogalpine dal met elf plaatsen worden actievelingen meer-dan-blij in Montafon. Bergen, bergen, bergen bepalen hier het landschapsbeeld. Je vindt er o.a. de hoogste berg van Vorarlberg: de 3.312 hoge Piz Buin. Ga hier dan dus ook wandelen op de historische paden, per e-bike de bergen beklimmen en lekker eten in een van de hutten.

Oostenrijk x Moderne Hippies - Montafon 2

Tijdens ons verblijf in Montafon verbleven we in Panoramagasthof Kirstberg – een geweldig hotel waarvoor je met de kabelbaan naar boven moet om er te komen. Er heerst een gezellige sfeer, waar je bovendien op een groot terras kan genieten van de prachtige uitzichten.

7. Formarinsee und Rote Wand

Oostenrijk x Moderne Hippies - Formarinsee 1

Oostenrijk x Moderne Hippies - Formarinsee 3

Oostenrijk x Moderne Hippies - Formarinsee 4

Oostenrijk x Moderne Hippies - Formarinsee 5

In Lech Zürs (het gebied waar onze koninklijke familie graag komt) vinden gasten “meer ruimte voor gedachten en meer tijd voor de zintuigen.” En daar zijn wij het volledig mee eens. Vooral als je rondom de Formarinsee en Rote Wand wandelt. Dit gebied werd in 2015 bestempelt als het mooiste gebied van Oostenrijk. Nu, een paar jaar later, kunnen we nog steeds beamen dat het een van de mooiste en bijzondere gebieden van het land is. Vooral omdat je hier het overgrote deel van het jaar níet kunt komen, doordat het dan volledig bedekt met sneeuw. Zorg ervoor dat je een uitgebreide wandeling kunt maken richting de Freiburger Hutte; vanaf deze hut is het uitzicht op de Formarinsee en de Rode Wand namelijk erg indrukwekkend.

Oostenrijk x Moderne Hippies - Lech

Wij sliepen in Hotel Austria in Lech. Hier krijg je wat je verwacht in Lech: een gezellige doch luxe kamer met uitmuntende service. Je kunt hier overigens ook uitstekend eten.

Duurzaam reizen - banner

Tip! Bewaar deze trip op Pinterest:

Oostenrijk x Moderne Hippies Pinterest

Ook zeker heengaan

Als je meer van Oostenrijk wilt ontdekken, kunnen we van harte aanbevelen richting de Achensee te rijden. In dit artikel delen we tips wat te doen in het gebied van de Achensee.

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Zet jij Oostenrijk als zomerbestemming vast op je lijstje?

Meer inspiratie opdoen in het kader van duurzaam reizen?
Lees dan ook:

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagramYouTube en Twitter.