Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken.

Heb je een restant plastic tasjes netjes verzameld, maar gebruik je 90 % niet? Een optie is een extra tasje mee te nemen bij het boodschappen doen en deze te doneren aan iemand die om een tasje vraagt. Zeker waar ik woon, Amsterdam, kun je hier je fulltime baan van maken.

Maar! Mocht je zo’n extra tasje zo nu en dan vergeten (zoals ik), dan heb ik nog een leuke oplossing je: doneer je tassen bij een TassenBol. Zo help je indirect namelijk ook mensen die een tasje nodig hebben!

Hoe verbeter je dus een beetje de wereld? Door je plastic tasjes te verzamelen, naar de dichtstbijzijnde TassenBol te gaan en je tasjes te deponeren in de TassenBol. Zo ging ik gisteren met een berg tassen naar de EkoPlaza in de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam Oost. Sinds een paar jaar weet ik dat daar een TassenBol staat.

TassenBol 1

TassenBol 2

TassenBol 3

TassenBol 5

TassenBol 4

Let op: de TassenBol wordt momenteel vervangen door het nieuwe model TakeMeBag. Op sommige plekken ziet ‘ie er dus anders uit.

Wat kan je doen?

  • Ga op zoek naar een TassenBol/TakeMeBag bij jou in de buurt. Helaas staat er geen overzicht (meer) op de website van de TassenBol; dat was erg handig om te ontdekken waar jij je tassen kunt doneren. Ga op ontdekking of stuur een mailtje naar de organisatie van TassenBol/TakeMeBag!
  • Heeft jouw dichtstbijzijnde supermarkt nog geen Tassenbol? Je kunt een brief uitdraaien en aan je supermarktmanager geven. Wat een tof idee! Wie weet gaat hij/zij er een keer over nadenken! Klik daarvoor hier voor meer informatie!

Q: Ben jij van plan op zoek te gaan naar een TassenBol/TakeMeBag? Of wat doe jij met je restant plastic tassen?

Liefs, Marte