Soms heeft deze peutermoeder ineens een dag voor haarzelf. Heaven! Wat ik dan het liefst doe? In een andere stad op zoek gaan naar duurzame en eerlijke kledingwinkels. En in Amsterdam werd dat me wel heel makkelijk gemaakt: binnen 500 meter vond ik alles wat ik wilde. En dat op vijf minuten lopen van het CS! Check deze zeven groene winkels die ik bezocht in de Haarlemmerstraat/Haarlemmerdijk.


Swapshop


Primark en Hermes in één winkel? In de Swapshop vind je het – en alle merken daartussen. Het concept is simpel: kleding die je niet meer draagt ruil je voor Swaps, die je weer kunt besteden aan een ‘nieuwe’ toffe outfit in deze winkel. De kledingrekken hangen vol moois, dus 100% slagingskans. Met als bonus: heel gezellig personeel!

Haarlemmerdijk 89, Amsterdam
www.the-swapshop.com

Sukha

Wil je duurzaam en luxe? Dan moet je bij Atelier Sukha zijn. Sukha werkt samen met producenten die eerlijke lonen, veilige werkomstandigheden en duurzame materialen garanderen. Oké, dat zie je ook terug op de prijskaartjes, maar voor eerlijke lonen en sky high kwaliteit vind ik dat niet meer dan logisch. De prachtige superzachte, dikke stoffen zijn verrry aaibaar.

Haarlemmerstraat 110, Amsterdam
www.sukha.nl

Rains

Leuke outfit + Nederland = regenbescherming much needed! Je hoort het al aan de naam: RAINS is je redder in nood. Deze jas, gemaakt van gerecyclede PET-flessen, was voor mij liefde op het eerste gezicht. En ik ben er iedere dag nog blij mee! Als je RAINS jas of tas aan het einde van z’n leven is, dan lever je ‘m in en wordt er een nieuwe van gemaakt.

Haarlemmerstraat 82, Amsterdam
www.nl.rains.com

Rumors Vintage

Kleding, schoenen, tassen, sieraden, van de jaren ’50 tot de nineties: hier vind je echt heel veel. Ondanks dat alles écht vintage is (en dus oud) is het in supergoede staat. Plus: lief personeel, chille playlist. Het is dat ik wat minimalistischer wil leven, anders was ik met tassen vol naar buiten gekomen.

Haarlemmerstraat 29 en 99
www.rumorsvintage.nl

Brand mission


My all time favourite, zowel de winkel als de webshop. Op deze vierkante meters hangen al mijn lievelingsmerken bij elkaar. Ik was erg benieuwd naar de O My Bag-tassen van appelleer en zag ze hier in real life. Zoals ik al hoopte: net zo mooi en soepel als dierlijk leer! Nieuwsgierig naar de andere merken? Online kun je alvast rondkijken.

Haarlemmerstraat 36, Amsterdam
www.brandmission.nl

Betty Jane

Vintagewinkels rommelig en vies? Betty Jane in elk geval niet! Alle kleding hangt strak gesorteerd op kleur en soort. Deze zaak is superclean en overzichtelijk, net zoals hun Insta-feed. En een dikke plus: hier vind je ook veel pre-loved items voor mannen!

Haarlemmerstraat 119. Amsterdam
Betty Jane (Instagram)

Studio Onrust

‘Because everything is already there’, staat hier in grote letters op de muur. Amen! Naast tweedehands pareltjes (die oversized spijkerblouse kon ik dus niét weerstaan) koop je hier ook groene producten zoals duurzame wasstrips van Brauzz, Redopapers-notitieboekjes gemaakt van oude advertentiebanners en Rebottled-glazen van gebruikte wijnflessen.

Haarlemmerdijk 20, Amsterdam
Studio Onrust (Instagram)


Vertel, welke stad moet ik nog meer echt bezoeken?

Liefs, Suus
Je kunt Moderne Hippies volgen op Instagram

🖤

Lees ook: 4 x tips hoe jij je kleding weer als nieuw krijgt