De Caribische Eilanden? Welnee, dit is “gewoon” Oostenrijk! Je hoeft niet ver te gaan (ook een stukje beter voor de wereld) om blauwe pareltjes te vinden. Het water is misschien íetsje kouder, maar mán – wat is het hier mooi. We’re telling you: de Achensee. Die mag op je wensenlijstje komen te staan. In dit artikel zetten wij de tofste tips voor je op een rij.

Fun fact: De Achensee is een door gletsjers gevormd natuurmeer en het grootste meer van Tirol – 9 kilometer lang, 1,3 kilometer breed en tot maximaal 133 meter diep.

1. Pad langs de Achensee bewandelen

Er loopt een mooi wandelpad langs de Achensee, waardoor je een rondje kunt maken langs het meer. De route hiervoor vind je hier. De wandelweg begint vanuit Pertisau breed en kronkelt vervolgens omhoog met prachtige uitzichten op het meer. Een leuk alternatief is om het pad voor circa 1,5 uur te bewandelen richting restaurant Gaisalm, daar een drankje te doen en vervolgens de boot terug te pakken richting Pertisau. Tijdens de boottocht geniet je van de mooiste uitzichten vanaf het water en razen er wind- en kitesurfers voorbij. Actuele informatie over de boottochten vind je hier.

Moderne Hippies x Achensee 2

Moderne Hippies x Achensee Wandeling 2

Moderne Hippies x Achensee Wandeling

2. Slapen in Seehotel Einwaller

Verblijf in het schattige Pertisau – een perfecte uitvalsbasis om van daaruit de omgeving te ontdekken. Seehotel Einwaller is een fijn, modern hotel met op de bovenste verdieping een heerlijke spa. Ze hebben een fijn terras én een mooi gedeelte aan het water waar je vrij gebruik kan maken van de bedjes. Absolute aanrader. Boeken doe je hier.

Moderne Hippies x Achensee Hotel 1

Moderne Hippies x Achensee Hotel 2

3. “Nature watch” wandeling in Naturpark Karwendel

Op tien kilometer afstand van Pertisau ligt Karwendel – het grootste natuurpark van Oostenrijk. Maak daar zeker een ‘ontdekkingswandeling’ van circa 3,5 uur met een professionele boswachter. De boswachter kan je vertellen over de bijzondere flora en fauna die er in het gebied groeien. Hierdoor loop je niet alleen door de natuur, maar snap je ook echt wat je ziet. Mede door hem kan je makkelijker gems spotten, en met geluk zelfs steenbokken.

Meer informatie over hikes in het gebied van de Achensee vind je hier.

Moderne Hippies x Achensee Karwendel 1

Moderne Hippies x Achensee Karwendel 2

Moderne Hippies x Achensee Karwendel 3

4. Naar de “natur spa” van Gramaialm gaan

Absoluut heengaan: Alpengenuss & natur spa Gramai Alm. Je wilt hier vooral naartoe gaan vanwege de exclusieve wellness – een van de mooiste die wij ooit hebben gezien. Alles is hier namelijk gebaseerd op de natuur – van de meest bijzonder spa’s met hooi of lokale kruiden, tot het prachtige zwembad met water dat rechtstreeks uit de bergen komt. Je kijkt bovendien uit op de prachtige gebergtes, waarbij ook geregeld een koe voorbij kan komen wandelen. Je kunt er ook lekker eten en slapen. Bovendien kun je ook een kamer boeken die zich bevindt ín de spa – een unieke ervaring. Absoluut de moeite waard een nachtje of twee te verblijven. Wát een pareltje. Boeken doe je hier.

Moderne Hippies x Achensee Spa

Moderne Hippies x Achensee Spa 2

Moderne Hippies x Achensee Spa 3

Op mijn (Engelstalige) YouTube-kanaal Professional Wild Child maakte ik ook een vlog van mijn avonturen in Oostenrijk. Benieuwd? Je kunt ‘m hier bekijken:

Video niet beschikbaar? Klik dan hier.

Je denkt misschien niet snel aan Oostenrijk als zomerbestemming, maar is bij deze door ons meer dan approved. Het deed me denken aan meerdere locaties waar ik in het verleden al eens was geweest: het heeft de looks van enkele Spaanse eilanden, terwijl de geur van de pijnbomen me deed denken aan Italië. Bovendien zorgt het kristalheldere water van de Achensee (dat je overigens ook kan drinken) ervoor dat je denkt op de Caribische Eilanden te zijn. Uiteindelijk heel ‘eigen’ dus – en zéker een bezoekje waard. Ik raad aan enkele dagen rondom de Achensee te verblijven en activiteiten te combineren met keihard-chillen-aan-het-water. Beide kan hier namelijk erg goed.

Reis niet minder, maar beter. Koop nu mijn boek ‘Duurzaam reizen‘! Hét boek bomvol tips om bewuster op reis te gaan en met 15 inspirerende bestemmingen in Europa.

Tip! Bewaar deze trip op Pinterest:

Moderne Hippies x Achensee Pinterest

Zet jij Oostenrijk als zomerbestemming vast op je lijstje?

Meer inspiratie opdoen in het kader van duurzaam reizen?
Lees dan ook:

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagramYouTube en Twitter.