Singapore is een hypermoderne, ruime, schone stadstaat met vriendelijke mensen. De straten deden ons af en toe aan Sydney en Melbourne denken, met veel hoogbouw waardoor grote kerken door alle omliggende wolkenkrabbers net kleine kapelletjes leken. In andere wijken vind je weer western-achtige straatjes, met lage huizen met luikjes en graffiti op de muren.

Op doorreis van Thailand naar de Filipijnen had Ilse een stopover in Singapore. In een middag en avond liep ze de halve stad door. Suus was afgelopen maart een week in Singapore voor een congres. Naast het werk, had ze gelukkig ook nog tijd om op ontdekkingstocht te gaan.

Heb je een paar uur, een dag of langer te besteden in Singapore? Dit zijn onze travel tips!

1. Gardens by the Bay

Lost in an urban jungle! Dé tip voor ’s avonds, als je reisschema dat toelaat: loop langs de Supertrees. In (de gratis te bezoeken) Gardens by the Bay vind je moderne koepels en verlichte torens in de vorm van bomen. Het zijn verticale tuinen met meer dan 160.000 planten. De zonnecellen ertussen zorgen voor genoeg energie om de Supertrees ’s avonds op te lichten. Bizar mooi.
singapore x moderne hippies

moderne hippies x singapore-001-1-9

moderne hippies x singapore

2. Cloud Forest & Flower Dome

In Gardens by the Bay bevinden zich ook twee enorme domes. En die mogen ook wel enorm zijn, want in de Cloud Forest buldert de hoogste indoor waterval van de wereld naar beneden van een berg begroeid met exotische planten. Cloud Forest is een mysterieuze wereld waar je zeker moet wachten op de misting hours (elk even uur). De mist maakt deze geheimzinnige plek nog surrealistischer. In de Flower Dome zie je elk continent in planten voorbijkomen: van Mediterrane dadelpalmen tot Afrikaanse baobabs.

Handig om te weten: in de domes is het best fris, vergeleken met de buitentemperatuur. Een shirtje met lange mouwen dragen is dus fijn. En mocht je geld- of tijdtechnisch moeten kiezen: Cloud Forest vond ik indrukwekkender dan Flower Dome.

singapore tips x moderne hippies

singapore tips x moderne hippies

singapore x moderne hippies

3. Marina Bay

Loop overdag of ’s avonds langs het water en kijk uit over de skyline van de stad. Een drukbezochte highlight is de Merlion, een standbeeld van een vis met een leeuwenkop. Een ander icoon van Singapore is Marina Bay Sands, drie torens met een boot er bovenop. Op die boot bevindt zich het Sky Sands Park op 200 meter hoogte, met meer dan 900 bomen en planten.

low budget tips singapore moderne hippies-1-14

moderne hippies x singapore

moderne hippies x singapore-001-1

Singapore x moderne hippies

4. ArtScience Museum

Zeker geen low-budget tip, maar wel de dollartjes waard! Alleen de buitenkant van het ArtScience Museum is al spectaculair. Het gebouw in de vorm van een geopende lotusbloem staat symbool voor de gastvrijheid van Singapore en wordt daarom wel ‘The Welcoming Hand of Singapore’ genoemd.

In het ArtScience Museum komen kunst, wetenschap, design, media, architectuur en technologie samen. Absurde lichtinstallaties, interactieve schilderijen en reizen door de kosmos. En moderne kunst om bij weg te dromen.

Processed with VSCO with f2 preset

moderne hippies x singapore-001-1-12 moderne hippies x singapore-001-1-4moderne hippies x singapore-001-1-13

Processed with VSCO with f1 preset

5. China Town

De allergrootste bevolkingsgroep (76%) in Singapore is Chinees. Een China Town kan dan natuurlijk niet missen! Het is een vrij toeristische wijk, maar wel leuk om even te buurten. In China Town zijn veel tempels, eettentjes en Instagrammable lampionnetjes. De Buddha Tooth Relic Temple, waar een stukje tand van Buddha ligt, is zeker een bezoekje waard. En zin in een lokaal hapje eten? Ga dan naar Maxwell Food Centre, een authentiek hawker centre met meer dan 100 eetkraampjes.

low budget tips singapore moderne hippies-1-2

low budget tips singapore moderne hippies-1-3

6. Little India

Het bijzondere aan Singapore is dat het echt een mix is van culturen. Ongeveer 10% van de inwoners is Indiaas. Zij wonen en komen samen in hun eigen community: Little India. In deze wijk vind je Indiase ambachten, producten en gerechten. Maar wat vooral blijft hangen, is de overvloed aan goddelijke geuren. Wij aten naanbrood met dahl aan een van de vele tafeltjes in een food court. Aanrader!

low budget tips singapore moderne hippies-1-5

low budget tips singapore moderne hippies-1-6

7. Arab Quarter

Naast een mini-India en -China is er ook een Midden-Oosterse wijk: Arab Quarter. Kleiner dan de andere twee, maar met gezellige barretjes, mooie moskeeën en toffe straatkunst. De markten hier zijn kleurrijk en staan bol van de Perzische tapijten, rieten manden en duizend-en-één theesoorten.

low budget tips singapore moderne hippies-1-7

low budget tips singapore moderne hippies-1-8

8. Food

Eten kan supergoedkoop in bijvoorbeeld Little India. Bij een Indiaas tentje bestelden we een éénpersoonsportie en kregen een dienblad vol rijst en groentecurry’s; genoeg voor twee personen. Of eet bij een van de lokale eethuisjes op straat. Betaalbaar en superlekker. Bestel dan zeker het nationale gerecht nasi lemak: kokosrijst als basis en freestyle de rest; gegrilde aubergine, pittige boontjes, eitje, kool in kerriemarinade… Nomnomnom. Volgens locals zit de allerbeste nasi lemak-tent aan Parkstone Road 2 – wel een beetje uit de richting.

singapore x moderne hippies

moderne hippies x singapore

Handige info:

    • Er is een uitgebreid metrostelsel waarmee je makkelijk op allerlei plekken in de stad kunt komen. Het enige onhandige is het beperkte aantal kaartautomaten, waardoor je soms in een lange rij moet wachten om je kaart op te laden. Je koopt een kaartje waar je meerdere keren een rit op kunt zetten. Wij namen vanaf ons hotel bij Aljunied een metro naar halte City hall en liepen vanuit daar rond. In China Town pakten we de metro naar Little India.
    • Singapore is een schone stad, de mensen zijn netjes en houden zich aan de regels. Afval op straat gooien of eten of drinken in de metro kan je een flinke boete opleveren. Bijzonder: de vrucht durian wordt vanwege de geur in het openbaar vervoer en in hotels niet getolereerd.
    • De straten worden elke nacht ingesprayed met insectenwerendmiddel. Of het gezond is voor mensen is de grote vraag, maar ook al ben je midden in Azië, insecten zul je hier niet snel vinden.
    • Betalen gaat met de Singapore Dollar (SD). Alcohol is duur, maar (lokaal) eten niet. Een ritje met de metro kost zo’n 1,60 SD, ongeveer € 1,20.
    • Inwoners van Singapore zijn vriendelijk en geïnteresseerd. In een buurtsupertje kreeg Ilse ongevraagd korting  en onderweg naar het vliegveld kregen we allebei van onze trotse taxichauffeurs in een kwartier alle ins en outs over het land te horen.

Als je langer de tijd hebt om Singapore te bezoeken, zijn er vast nog een heel hoop andere toffe plekjes en minder toeristische spots te bezoeken. We zijn benieuwd naar jouw tips!

Liefs, Ilse en Suus

Wil je onze avonturen volgen?
Dit is Ilse’s Instagram en deze is van Suus!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.