Een weekendje Zuid-Engeland: je denkt er misschien niet zo snel aan, maar het is zó leuk én makkelijk te doen. Deze lente trok ik er met mijn vader op uit en spendeerde ik een lang weekend in het gebied rondom het pittoreske stadje Canterbury. Door dit relaxte avontuur deel ik de volgende tips met je.

Duurzaam reizen - banner

Vervoer

Drie uur rijden vanuit Nederland naar Duinkerken, Frankrijk – om vervolgens twee uur op de DFDS boot te zitten richting Dover, Engeland: zo makkelijk kan het zijn om er te komen. Er zijn 24 overtochten met de boot per dag, dus er is keuze genoeg voor wanneer jij wilt vertrekken en aankomen. De afstand is relatief zó klein en toch beland je opeens in een totaal andere wereld. Vooral als je vanuit de boot de prachtige kliffen van Dover tegemoet ziet komen! Zo móóói!

Check voor meer info www.dfdsseaways.net.

Overnachting

En zodra je van de boot afrijdt, moet je even 100 x tegen jezelf ‘links rijden, links rijden, links rijden’ zeggen! Maar als die knop eenmaal is omgezet, is het rijden naar het Broome Park Hotel peanuts. Het Broome Park Hotel is een luxe hotel met een klein Fawlty Towers gehalte met diens Gin & Tonic bar. Wij vonden het heerlijk om in the middle of nowhere te slapen. Zuid-Engeland biedt gelijk een stuk meer rust tijdens zo’n weekendje weg. Het hotel heeft uitmuntende service, een lekkere menukaart, fijne kamers en goede bedden. Al met al echt een aanrader.

To do’s
The White Cliffs of Dover

Na aankomst kan je gelijk naar The White Cliffs of Dover rijden. Dit is een natuurpark waar je mooie wandelingen kunt maken. De rotsen bestaan voornamelijk uit krijtgesteente, wat zorgt voor imposante beelden. Interessant: de erosiesnelheid bedraagt ongeveer 1 centimeter per jaar, maar er kunnen soms grotere stukken afbreken. (En pas op: er is niets afgezet!)

Whitstable

Whitstable is een opmerkelijk stadje aan zee, dat vooral beroemd is vanwege de oesters. Het is een leuk stadje om rond te struinen en lokale goodies te shoppen, of gewoon lekker te lunchen.

Kent Downs

Het heuvelachtige landschap is wat Zuid-Engeland zo kenmerkt, waardoor wij het erg leuk vonden rond te toeren in de omgeving van Kent Downs. We waren er in de lente én hadden buitengewoon veel geluk met het zonnige weer, waardoor alles in bloei stond. Mooie rit en mooie plaatjes!

Canterbury

Een dagje Canterbury is zéker de moeite waard. Doen: een bezoekje brengen aan de kathedraal. (Ik ben niet gauw onder de indruk van kerken, maar deze…? Wauw.) Neem als classic toerist ook zeker een punting boot en verken de stad vanaf het water. Je hebt er ook genoeg leuke cafés en restaurantjes zitten.

To eat

Kitch @ Canterbury

Bij Kitch in Canterbury gaat het om ‘real food’. Je vindt er heerlijke, verse, homemade gerechten met natuurlijke en seizoensgebonden ingrediënten. Perfect voor ontbijt of lunch. Helemaal moderne-hippie-proof deze tent!

Cafe du Soleil @ Canterbury

Mmm, eten bij een lekkere Italiaan kan bij een vader-dochter-tripje nooit missen. Wij gingen naar Cafe du Soleil, puur omdat de reviews online zo goed waren. Ook wij kunnen nu online ons enthousiasme delen en waren fan van ieder gerecht.

Broome Park Hotel

Toen we een avondje in het Broome Park Hotel wilden blijven, besloten we te eten in het hotel zelf. Er is niet enorm veel keuze, maar dat wat ze hebben is erg goed.

Video

Op mijn (Engelstalige) YouTube-kanaal Professional Wild Child heb ik een vlog gemaakt van dit avontuur. Bekijk ‘m hier:

Kan je de video niet zien? Klik hier.

Tip!

Door de makkelijke manier van er kunnen komen met de boot, is het ook een superleuk idee te gaan kamperen in dit gedeelte van Engeland. Je kunt er enorm goed wandelen. Natuurliefhebbers en outdoorsy types kunnen er zeker weten hun lol op.

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Meer inspiratie opdoen in het kader van duurzaam reizen?
Lees dan ook:

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.