Des te ouder ik word, des te meer dingen herhaaldelijk terug in mijn leven komen waar ik (onbewust) heel gelukkig van word. Ze geven mij een warm gevoel van binnen; een blijk van erkenning. Ik ben snel verkocht wanneer iets puur is, met liefde is vervaardigd en sereen aanvoelt. De geur van fris lemon grass, een boeddhabeeld, een spiritueel winkeltje met veel te veel verschillende wierookgeurtjes, Aztekenpatronen, Indiase kleding, wereldmuziek, de mediterrane keuken, and so on.

Ik kon dan ook opgelucht ademhalen toen ik de supermooie webshop van Nourished Nederland ontdekte, opgericht door de Nederlandse Floor en de Australische Erin. Deze vrouwen, met absolute green power, wisten mij te overtuigen alleen nog maar de meest natuurlijke, niet-giftige, diervriendelijke en ecologisch verantwoorde producten te gebruiken. Precies zoals we dat (bijna) allemaal willen in deze tijd. En als kers op de taart: de producten zijn allemaal geïnspireerd op de schoonheid van Australië.

Processed with VSCO with a5 preset
Foto: Joyce Bongers Photography

Tegenwoordig worden ons hoofd en onze buik volgestopt met groene boodschappen die ons geleidelijk aan steeds bewuster maken. Nooit dacht ik eraan om hierbij ook groene beautyproducten te gebruiken. Vaak genoeg liet ik me namelijk verleiden door de grote merken die producten met arganolie of aloë vera verkopen. Gezond en eerlijk voor mijn huid, toch? Niets is minder waar. Beauty komt van binnen uit, maar ook zeker van wat wij op onze huid smeren! Wist je dat wij vrouwen dagelijks gemiddeld twaalf (!) huidverzorgingsproducten gebruiken? En dat daardoor 185 chemische stoffen per dag mogelijk in onze bloedbaan worden opgenomen? Genoeg redenen dus om meer over te gaan op de natuurlijke healthy flow.

Speciaal voor dit artikel testte ik met veel liefde een paar producten van het Australische vegan merk Simple As That. Met behulp van de cleanser, toner en moisturizer, hoopte ik dat mijn huid meer ging ademen en stralen.

Processed with VSCO with hb1 preset

Een geur zegt soms meer dan duizend getypte woorden. De geur van de cleanser en toner herinnerden mij aan de frisse ochtendwandelingen door de eucalyptusbossen van Australië. Ik hoefde maar een klein druppeltje te gebruiken op een watje om de dag fris te beginnen of van mij af te spoelen. Ieder stukje werd meegenomen, waarna ik het voedde met de creamy moisturizer die bestaat uit shea butter, coconut oil (jammie) en fijne jojoba oil. Omdat de ingrediënten zo rijk van zichzelf zijn, hoef je slechts een heel klein beetje te gebruiken voor het beoogde effect.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Naast dat de geur en de werking van natuurlijke producten me terugbrengen bij mijn eigen natuurlijke staat van zijn, zijn er nog drie goede redenen waarom we eigenlijk allemaal over moeten gaat tot het gebruik hiervan:

1. HET MILIEU

Ik gebruik liever één glazen potje crème een jaar lang, dan drie plastic tubes. De chemicaliën en gifstoffen die in deze niet-natuurlijke producten worden gestopt, worden niet alleen opgenomen in onze bloedbanen, maar komen ook terecht in waterwegen en op stortplaatsen.

2. GEEN PLEZIER VOOR HET DIER

Het is voor mij onbegrijpelijk dat er nog steeds beautyproducten op dieren worden getest. Laat ze gewoon met rust! Helaas worden het toch nog dagelijks gedaan. De arme beestjes krijgen het smeersel opgesmeerd rondom de ogen en worden ook gedwongen om chemicaliën te inhaleren en door te slikken.

3. WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET

Ik houd van de labels van natuurlijke producten. Vergelijk voor de grap het etiket van een commercieel merk met dat van een natuurlijk merk. Niks geen moeilijke termen en toevoegingen, bij natuurlijke beautyproducten is what you see, what you get. En juist dit spreekt mij aan! Yes, back to the basics!

Processed with VSCO with a5 preset
Foto: Joyce Bongers Photography

Aan deze hele gezonde bubbel hangt alleen een kokosnootvette, oneerlijke ‘maar’: we moeten flink in de kangoeroebuidel tasten voor het gebruik van natuurlijke (beauty)producten. Hierdoor is het voor veel van ons jonge vrouwen moeilijk om er naar te leven. De prijzen die verbonden zijn aan de producten op de webshop van Nourished Nederland zijn gelukkig betaalbaar én leveren de kwaliteit zoals het naar mijn mening hoort: eerlijk, puur en groen. En uh, mijn huid ziet er na een maand intensief gebruik een stuk meer ‘no worries’ uit!

Laat snel je groene brein prikkelen op de website van Nourished Nederland en waan je in de schoonheid van de natuurlijke producten afkomstig uit Australië en Nieuw-Zeeland. En blijf zeker up to date via Facebook en Instagram voor de laatste nature wise nieuwtjes.

Ik heb deze producten gekregen, dankjewel!

Dit artikel is geschreven door Xantoucha, een hippie die haar Amsterdamse leven bewust heeft verruilt voor een gezond leven down under. Al van kleins af aan is zij gegrepen door de gevarieerde schoonheid dat het immense eiland Australië te bieden heeft: van de natuur tot aan het eten, van de dieren tot aan de mensen. Lees meer van haar artikelen hier.  

Je kunt Xantoucha volgen op Instagram.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.