Het is verschrikkelijk makkelijk om vanuit een angstige bril naar de wereld te kijken. Dit zorgt ervoor dat wij onszelf blokkeren voor de manifestaties die er in ons leven kunnen plaatsvinden. Velen van ons houden onszelf tegen door te denken dat wij bepaalde dingen niet kunnen, dat wij niet goed genoeg zijn, dat er al zovelen zijn die gedaan hebben wat wij graag willen doen. Maar worden we daar af en toe niet verschrikkelijk moe van? Is het niet tijd om dat om te draaien en te zorgen dat die angst minder wordt, zodat wij onze ‘fuck it mentaliteit’ kunnen aanwakkeren? Ik denk van wel!


7 en 8 september was het tijd om bezield te ondernemen met Dolly en Simone tijdens de vierde editie van het Spirit Business Event; een evenement waar spiritualiteit en business aan elkaar verbonden worden. Na drie jaar lang dromen, hebben Dolly en Simone dit jaar niemand minder dan Gabby Bernstein naar Nederland weten te halen. Zij is door Oprah als new-thought leader benoemd, is een New York Times bestselling auteur en motiverende spreker. Op 7 september was het podium van haar en sprak zij over de inzichten die zij in de afgelopen jaren heeft gehad. Ook sprak zij over manifestatie en over het leiden vanuit liefde in plaats van angst. Daar vertel ik je vandaag meer over!


Hier zijn de vijf stappen voor het leren leiden vanuit liefde:

1. Herken de momenten waarin je je niet zo goed voelt

Op het moment dat jij stil kunt staan bij wat je voelt, kan je je focus weerleggen. In bepaalde situaties ben jij je misschien niet bewust van de angst waarmee jij de wereld bekijkt. Wanneer jij jezelf door middel van telkens terug te komen naar je gevoel aanleert om angst en liefde te onderscheiden, zal je je bewuster worden van de momenten waarop jij je eigen manifestatie proces blokkeert.

2. Vraag het Universum om begeleiding

Het Universum, God of hoe jij het ook wilt benoemen is er om je te helpen. Net zoals de mensen die zich in het dagelijkse leven om je heen begeven, kan het Universum niet helpen voordat jíj het vraagt. Wees eerlijk naar jezelf. Vraag om hulp. Het is tenslotte de regel dat wanneer jij het vraagt, het je gegeven wordt!

Misschien heb jij een dagelijks meditatie moment, of bidt je liever … Gebruik dit moment om in te tunen op wat jij nodig hebt. En onthoud: ‘’ The secret to prayer is to forget what you think you need. ‘’ Sta open voor de begeleiding die je ontvangt en houd niet krampachtig vast aan hetgeen dat jij denkt dat je nodig hebt.

3. Focus op het ‘naar binnen gaan’

Soms gebeuren er dingen in het leven die wij niet volledig kunnen controleren. Bijvoorbeeld: hoe iemand anders reageert, wat iemand gaat zeggen, et cetera. Wat wij wel kunnen controleren is hoe wij reageren op bepaalde situaties. Dus wanneer jij je in een situatie bevindt waarin allesbehalve liefde en compassie naar boven komt, ga dan terug naar binnen. Zorg ervoor dat je een bewuste keuze maakt wanneer het aankomt op jouw reactie. Aan het einde van de dag bepaal jij nog altijd hoe gebalanceerd jij in het leven staat.

4. Kom altijd terug bij liefde

Op ieder moment van de dag is er een keuze die wij kunnen maken. Je kunt ervoor kiezen om je leven vanuit angst te leiden, maar je kunt er ook voor kiezen om dit vanuit liefde te doen. Als jij vanuit liefde wilt leven en leiden, is het belangrijk dat je op de momenten waarop jij je angstig voelt, terugkomt bij liefde. Ons geluk is een directe reflectie van hoe snel wij kunnen omschakelen. Wat je het beste kunt doen op momenten dat jij vanuit angst aan het leven bent, is het bewust gebruiken van een affirmatie, zoals: ‘’Ik besluit dit anders te zien‘’ of ‘’ Vanaf nu bekijk ik deze situatie vanuit een liefdevol perspectief ‘’. Je zult merken dat hoe meer je dit oefent, hoe sneller je terug zal kunnen schakelen naar liefde.

5. Straal naar buiten wat je van binnen wilt ontvangen

Iedereen zegt dit wel altijd, maar is het ook waar? Is het waar dat alles wat wij naar buiten uitstralen naar ons terug komt? Jazeker! Andere mensen kunnen net zoals jij oppikken aan energie. Denk maar eens terug aan de momenten waarop je niet zo aardig was tegen anderen en hoe dat terug werd gereflecteerd naar jou. Als je goed bent voor de mensen om je heen en vanuit overvloed gaat leven, zal je zien dat dit ook weer bij jou terugkomt. Denk na over hoe jij wilt dat anderen jou behandelen en zorg ervoor dat jij anderen dan op precies dezelfde manier behandelt. Dit zal ervoor zorgen dat liefde meer in jouw vizier komt en dat het dus makkelijker is om vanuit dat standpunt te gaan leven.


Waarschijnlijk heb jij de meeste van deze stappen al in je leven toegepast, maar toch hoop ik dat het je helpt herinneren wat echt belangrijk is. Dat vond ik persoonlijk ook zo mooi aan het Spirit Business Event; de kennis die werd meegegeven was niet altijd nieuw, maar hielp velen weer herinneren wat er nou echt toe doet.

Op de vrijdag was het podium van Dolly en Simone en wat heb ik een bewondering voor hoe authentiek deze twee vrouwen in het leven staan. Drie jaar geleden begon alles met een droom die onwerkelijk leek te zijn, en op dit moment inspireren zij duizenden vrouwen om meer in hun licht en eigen kracht te gaan staan. Het Spirit Business Event is een verfrissend evenement waarin veel verschillende elementen zoals business, spiritualiteit en mindfulness samen komen.

Klinkt dit als een evenement waar jij de volgende keer ook bij wilt zijn? Goed nieuws! Volgend jaar vindt het Spirit Business Event plaats in begin november! Ondertussen zullen Dolly en Simone nog veel meer andere workshops houden gerelateerd aan bovenstaande onderwerpen. Je kunt op de hoogte blijven via de websites Simonelevie.nl en Bureaudolly.nl.

Dit artikel is geschreven door health & self-love coach Mandy. Je kunt Mandy ook volgen op Instagram.

Kijk ook de Q&A die Zoë met Gabby Bernstein heeft gehouden:

Kan je de video niet zien? Klik hier.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.