Een verzameling van producten, websites en events waar wij blij van worden!

Duurzame tas van Fraenk

Fraenk verwerkt rubbish. En daar houden we bij Moderne Hippies natuurlijk wel van! Daarom vind je op hun site alleen maar ambachtelijk vervaardigde producten, die allemaal zijn eerlijk en lokaal zijn gemaakt van bedrijfsafval. Zo ben ik de trotse eigenaar van het klassieke Harvey model in Onyx, die gemaakt is van upcycled vegan leer en zeildoek. Meer zien? Ga dan naar www.fraenck.com.

Vegan kookboek voor mannen: Man. Eat. Plant.

Dat de vegan movement uitgevoerd wordt door en gericht is op… vrouwen, is geen verrassing. Daarom maakten Lisette Kreischer en Maartje Borst dit boek! Zó tof. Vol met stoere vegan gerechten, zoals braadstukken en burgers, en interviews met plant based mannen. Tijdens de lancering heb ik er een paar van mogen proeven (de gerechten dan) en die zijn allemaal 100 % goedgekeurd. Zo heb ik ook een paar gerechten gespot die me super leuk lijken om te maken met kerst. Leuk als cadeau voor je man (of voor je stoere zelf). Bestellen? Dat kan hier.

Lokale & unieke groenten: Greens Amsterdam

Heb je ooit van de Peruaanse olijfkomkommer of wilde watermunt gehoord? Beetje een local tip, want alleen Amsterdammers hebben hier profijt van:

Greens Amsterdam wil met hun producten er namelijk voor zorgen dat je je gerechten extra leuk en smaakvol kunt maken. Dit doen ze door zelf exclusieve en bijzondere planten te kweken, wild te plukken en zelf te bewerken. Ook werken ze samen met lokale boeren. Alle producten zijn lokaal, smaakvol, bijzonder, vers en worden met liefde voor de natuur gekweekt. Meer weten? Check het hier.

Inspiratie: Bevrijd je demonen

Angst, jaloezie, verslaving, perfectionisme? Iedereen heeft een donkere kant. Een schaduwzijde die we vaak onderdrukken, in plaats van leren te erkennen en mee om te gaan. In Bevrijd je demonen verbindt Tsultrim Allione de wijsheid van het Tibetaanse boeddhisme met het westerse concept van de psyche. In het boek maak je kennis met een efficiënt 5-stappenplant voor een positieve en bedrijvende methode om direct mee aan de slag te gaan en eindelijk tot rust te komen. Hier kan je ‘m kopen.

Zorgeloos roadtripje

Roadtrip Sunny Cars x Moderne Hippies

Een all-in huurauto geeft je de vrijheid om zorgeloos van de gebaande paden te gaan. Dat ontdekte ik maar weer al te goed tijdens mijn roadtripje door Andalusië, die ik maakte met een huurauto van Sunny Cars. Omdat de meeste huurders bang zijn voor onverwachte kosten, sluit men vaak nog extra verzekeringen af. Dát hoeft bij Sunny Cars dus niet. Ik heb het aan den lijve ondervonden, want mijn auto liep schade op. Ik kreeg de schade echter compleet en snel vergoed. De service heeft er voor gezorgd dat ik écht fan ben! Als je een auto huurt bij Sunny Cars, zitten alle verzekeringen er dus bij inbegrepen, heb je minder gedoe ter plekke en zijn er geen verborgen kosten.

Tijd voor thee: Pukkha peppermint & liquorice

Het is herfst, dus ik ben me stevig aan het voorbereiden om weer geen winterdepressie te krijgen. Wat daarbij o.a. helpt is héél veel thee drinken. Onlangs ontdekte ik de peppermint & liquorice thee van Pukkha. En man, die is me toch lekker! Een typisch herfst-thee’tje. Echt een aanrader.

Tip: Fair Fashion Festival dit weekend!

Aankomende zaterdag 6 oktober wordt het Janskerkhof in Utrecht omgetoverd tot Fair Fashion Paradise. Zo zal er een markt zijn, maar kan je ook naar fashion shows kijken of meedoen aan een van de workshops. Het is gratis en vindt plaats van 13.00 tot 18.00 uur. Meer weten? Ga dan naar www.fairfashionfestival.nl.

 Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.