San Francisco, the place to be in de Verenigde Staten! Deze stad is zo anders dan andere Amerikaanse steden. De mensen zijn enorm open-minded en alles en iedereen wordt volledig geaccepteerd. In San Francisco heb je daarom ook een hele grote LGBTQ-community. Fijn! Ondanks dat ik er zelfs heb gewoond, heb ik nog lang niet alle hotspots van San Francisco ontdekt. Maar voor jullie heb ik alvast een eerste lijstje.

Duurzaam reizen - banner

coven moderne hippies san francisco-1-5

Koffietentjes

Natuurlijk heb je heel veel leuke koffietentjes in deze hippe stad. In de buurt Noë Valley heb je bijvoorbeeld La Boulangerie de San Francisco met een yummy menukaart: denk aan arugula grain power bowls en organic rolled oats. Ik bestelde daar een cappuccino en ik was verbaasd toen ik hem kreeg… in een soepkom! Maar hé, mij hoor je niet klagen: hoe meer, hoe beter. Het leuke aan dit koffietentje is dat het kleinschalig is en een plek is waar de locals graag komen. En op sommige dagen is er een marktje om de hoek met more good food!

moderne hippies san francisco-1-2

Parken

In San Francisco heb je heel veel mooie parken waar je perfect kunt chillen, picknicken en wandelen. En aangezien het vaak goed weer hiervoor is -niet te warm en niet te koud-, is dit heerlijk om te doen. Eén van die parken is het Mission Dolores Park. Wat dit park zo leuk maakt, is dat je een waanzinnig uitzicht hebt. Een ander geweldig park is het Golden Gate Park. Een groot park vlakbij de Golden Gate, niet te missen. In de Queen Wilhelmina Garden in dit park, ben je weer even terug in Nederland: duizenden tulpen en een molen!

coven moderne hippies san francisco-1-3

Theater

San Francisco heeft dus een grote LGBTQ-community en die is vooral te vinden in het gezellige Castro. In deze wijk zit ook het Castro Theatre. Dit is een bioscoop met zo’n fijne vintage look, zoals van die gouden gordijnen voor het doek. Zeker niet zoals onze Pathé dus! Vaak worden in het Castro Theatre sing-a-long films gedraaid. Ik ben naar die van Frozen en van The Sound of Music geweest. Je krijgt voor de film begint een tasje met attributen. Twee acteurs leggen uit hoe het werkt en welke voorwerpen je op welk moment kunt inzetten. De hele film wordt afgespeeld en bij elk liedje komt er ondertiteling om mee te zingen. En, echt, iedereen doet even enthousiast mee!

coven moderne hippies san francisco-1-4

Homemade icecream

Iets wat ik overal waar ik kom eigenlijk wel eet, is zelfgemaakt ijs. Wil je homemade icecream proberen in San Francisco? Ga dan zeker naar Smitten Icecream! Alleen al voor de hele beleving moet je hier naartoe: ze maken het ijs waar je bij staat. Ze hebben standaard vier smaken, maar wel speciale, zoals ‘Earl Grey met stukjes melkchocolade’. Yum!

coven moderne hippies san francisco-1-2

  • Wist je dat de app Yelp heel veel wordt gebruikt in de Verenigde Staten? Als je een goed restaurant of fijn koffietentje zoekt, is deze heel handig om te gebruiken.
  • Wist je dat San Francisco uit heel veel heuvels bestaat, waardoor je op veel verschillende plekken een fenomenaal uitzicht hebt over de stad?
  • Wist je dat de Castro naast Twin Peaks zit? Hier heb je het beste (360 graden!) uitzicht over de hele stad als je naar de top gaat.

Als je naar San Francisco gaat en nog meer tips wilt, mag je altijd contact met me opnemen. Ik vind het superleuk om hierover te praten en anderen te helpen met hun reis!

Liefs, Lisa

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Lisa is Happiness Coach en je kunt haar persoonlijk volgen op haar website, Facebook en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Meer reisartikelen vind je hier.
En hier vind je ons complete reisoverzicht!