Zoek je een leuk cadeautje voor een ander, of misschien gewoon lekker voor jezelf? De volgende acht winkels zijn de ultieme ‘klassiekers’ van Amsterdam. Dit zijn de winkels die altijd goed zijn, allemaal hun eigen sfeertje hebben en uniek zijn in hun soort.

De leukste winkels van Amsterdam cover - 1

Wil je er een dagje van maken? Maak er dan een fietsroute van! Zoals de winkels nu zijn vermeld, begin je in Amsterdam Oost en stap je uit bij Amsterdam Muiderpoort. Aan het einde van de dag ben je dan in hartje centrum. Natuurlijk kun je het ook andersom doen. Veel plezier!

Hartje Oost

De leukste winkels van Amsterdam - 1

Obviously: Hartje Oost bevindt zich in Oost. Hier kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie en een fijne, laaaange zit. En tussen het chillen door bekijk je het gehele winkeltje en zie je de mooiste merken liggen. Pluspunt: ze hebben een heerlijk terrasje met – bijna altijd – zon! (Als ‘ie schijnt dan.)

Javastraat 23, Amsterdam
www.hartjeoost.nl

All the luck in the world

De leukste winkels van Amsterdam - 2

All the luck in the world heeft inmiddels meerdere vestigingen, maar die in Oost is extra fijn. Ruim en licht, dus lekker om lang rond te struinen. Ook goed voor nog een koffietje, maar vooral ook voor tig cadeautjes.

Linnaeusstraat 20, Amsterdam
Gerard Doustraat 86hs, Amsterdam
Maar ook in Utrecht: Zadelstraat 15
www.alltheluckintheworld.nl

Beter & Leuk

De leukste winkels van Amsterdam - 3

Beter & Leuk scoort zowel goed op het eten als op de producten die ze verkopen. Beter & Leuk is door de jaren heen verbeterd, toch zichzelf gebleven en eigenlijk nog steeds even leuk als altijd! Het sfeertje is er altijd fijn en de producten die ze er verkopen zijn altijd goed. Ook leuk: je kunt er je handen laten lezen (door Joyce, waar ik een lang consult van heb gehad) en ze staan ook op Foodora!

Eerste Oosterparkstraat 91, Amsterdam
www.beterenleuk.nl

Gathershop

De leukste winkels van Amsterdam - 4

Evenals alle anderen winkeltjes in dit rijtje, heeft Gathershop helemaal zijn eigen sfeertje. Alles is wit, minimalistisch, clean en heeft een bijzonder hoog hebben-gehalte. Altijd. Een. Succes. Bekijk ook de shop-in-shop met de toffe tweedehands kleding van Rock on Vintage.

Van Woustraat 99, Amsterdam
www.gathershop.nl

Mevrouw Bouwers

De leukste winkels van Amsterdam - 10

Mevrouw Bouwers is een prachtige winkel met een rauw randje. Hier hangt wat volgend jaar de trend is: kleding, schoenen, woonaccessoires en eten. Nog niet zo lang in Amsterdam als de rest van het rijtje, maar hoort er zeker bij.

Stadhouderskade 92, Amsterdam

Anna+Nina

De leukste winkels van Amsterdam - 8

Anna+Nina is sinds jaar en dag een succesvol concept en een gezellig, stoer winkeltje. Ieder product dat je hier vindt, is origineel in zijn soort. De winkel heeft ook een bepaald fuck it-gehalte en dat uit zich weer in de producten die er verkocht worden. Fuck it, tof!

Gerard Doustraat 94, Amsterdam
www.anna-nina.nl

Charlie + Mary

De leukste winkels van Amsterdam - 6

Charlie + Mary is 100 % fair en dat is altijd-goed as you may know, maar zij weten het op een verdomd gezellige manier te verpakken. Eerlijke en duurzame merken krijgen hier een podium, maar wel met het oog op wat werkt voor de winkel. Daardoor is het door de jaren heen altijd een sterk concept gebleven.

Gerard Doustraat 84, Amsterdam
www.charliemary.com

BIEC.

De leukste winkels van Amsterdam - 7

BIEC. is naar mijn idee door de jaren heen alleen maar leuker geworden. Er worden prachtig servies, mooie handgemaakte tassen en lieve babykleding verkocht. Alles in dit winkeltje is eigenlijk schattig en leuk.

Staalstraat 28, Amsterdam
Facebookpagina BIEC.

Natuurlijk zijn er 80 miljoen andere leuke winkels in Amsterdam, dat begrijp ik maar al te goed. Maar na 9 jaar Amsterdam is dit – voor mij – de absolute top. En dat zegt wel wat. Hopelijk heb jij er ook wat aan!

De leukste winkels van Amsterdam - 5

@ Anna + Nina

De leukste winkels van Amsterdam - 11

@ Mevrouw Bouwers

De leukste winkels van Amsterdam - 9

@ Gathershop

© Zoë // Moderne Hippies

Laat je weten wat je van de winkels vindt?

Liefs!


Je kunt Moderne Hippies volgen op Instagram.