Wat is dat toch met bruiloften? Waarom vinden we het allemaal (ja, ook jij die niet wilt trouwen) leuk om een kijkje te nemen in een van de meest intieme dagen? Alsof je door de ramen naar binnen gluurt, terwijl je langsloopt bij onbekende huizen… Je kunt vaak zoveel zeggen over wat je in een oogopslag ziet. Bruiloften zijn dit ook vaak voor een buitenstaander… Een sneak peek van de liefde tussen (voor jou) vreemden; twee mensen die elkaar trouw willen beloven, de liefde willen vieren. Alle kleine details zorgt ervoor dat het uitstraalt: “dit zijn wij, dit is wat ons dierbaar is”. Op die ene dag komt je smaak op alle soorten gebieden bij elkaar – mode, eten, decor, ambiance, muziek, bloemen, wijn…

Bij deze eerste editie van Bohemian Wedding worden we meegenomen bij de bruiloft van Felipa en Marco in Portugal. Door een klein oproepje op de Facebookpagina van Moderne Hippies kwam ik in contact met Felipa. Vandaag delen we het resultaat. Ik ben er apetrots op. Lees alles over de ins en outs van het plannen, verwachtingen en vooral: het loslaten en in het nu blijven staan tijdens dé dag!

Bohemian Wedding Felipa Marco 13

Zij

Zij heet Felipa, is half Portugees, 29 jaar en woont samen met Marco aan boord van een tweemaster in Amsterdam op de NDSM-werf. Ze heeft rechten gestudeerd, maar vorig jaar kreeg ze de kans om bij de Marine te solliciteren (wat stiekem een wens van haar was) en werd ze geselecteerd om deel te nemen aan de officiersopleiding. Nu bijna een jaar geleden is ze gestart met de opleiding voor militair jurist. Het eerste deel van de opleiding was heel intensief. Haar mooie lange haren moesten eraf en ze is de eerste drie maanden nauwelijks thuis geweest. Een jaar geleden had ze een flexibele baan waar ze op haar fiets naartoe kon, waar ze hele leuke collega’s had en waarbij ze elke avond thuis kon zijn. Nu verblijft ze doordeweeks op de marinebasis en zijn de vrije weekenden schaars. Het begin was heftig, maar ze weet waar ze het voor doet en dat dat het allemaal waard maakt.

Hij

Hij heet Marco, is 27 jaar, werkt al jaren als kok bij de Marine en is toe aan een nieuwe uitdaging. Nadat ze hun schip kochten is hij op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Hij is het liefst dag en nacht op het water. Hij houdt van varen, reizen en zodoende kwam hij uit op de Enkhuizer Zeevaartschool, waar hij nu een opleiding volgt om een vaarbevoegdheid te halen voor stuurman en kapitein. Dit allemaal voor een groter doel: een wereldreis, met z’n tweeën. Hij werkt doordeweeks bij de Marine in Amsterdam en op vrijdag gaat hij naar school.

Bohemian Wedding Felipa Marco 25

Hoe heb je de man van je leven ontmoet?

Wij hebben elkaar 7 jaar geleden leren kennen op Curaçao. Ik ging daar stage lopen bij de Marine en Marco woonde en werkte bij de Marine. Hij was avontuurlijk en dat vond ik heel aantrekkelijk. Na onze eerste ontmoeting bleven wij om elkaar heen draaien en een paar salsalessen verder; waren we aan elkaar verkocht!

Bohemian Wedding Felipa Marco 14

Bohemian Wedding Felipa Marco 4

Bohemian Wedding Felipa Marco 3

Bohemian Wedding Felipa Marco 2

Bohemian Wedding Felipa Marco 1

Bohemian Wedding Felipa Marco 6

Bohemian Wedding Felipa Marco 12

Bohemian Wedding Felipa Marco 15

In hoeverre hebben jullie de bruiloft gepland?

Ondanks dat we al jaren samen zijn en grote plannen hebben, was het een grote verrassing. Wij willen over vijf jaar samen de wereld rondzeilen. Om die droom te kunnen realiseren hebben wij drie jaar geleden onze huur opgezegd en het zeilschip gekocht waar wij nu op wonen. We fantaseren regelmatig over de toekomst; samen op onze boot op reis met kinderen die als kleine aapjes over de boot klauteren, maar over trouwen hadden wij het eigenlijk nooit gehad. Hij is mijn grote liefde dus toen hij mij ten huwelijk vroeg wilde ik niets anders dan ja zeggen en met hem trouwen! Nu we getrouwd zijn, en hoewel onze dagelijks leven niet is veranderd, hadden wij onze trouwfeest voor geen goud willen missen.

Bohemian Wedding Felipa Marco 16

Bohemian Wedding Felipa Marco 17

Bohemian Wedding Felipa Marco 19

Bohemian Wedding Felipa Marco 18

Had jij al een tijdje voor ogen wat je wilde?

Eigenlijk waren wij er snel over eens dat we in Portugal in de boomgaard van mijn ouderlijk huis wilden trouwen. Ik heb tot mijn 9e in Portugal gewoond, in een klein dorpje (Boliqueime) vlakbij Albufeira gewoond. Marco was ook al snel verliefd op Portugal, de Portugezen en het eten daar. Back to my roots… en wie weet ons thuis in de toekomst!

We wilden het graag intiem houden, met onze goede vrienden en familie… Een relaxte dag, ongedwongen sfeer, met heel veel lekker eten en goede muziek. Verder waren we er al heel snel over uit dat we de ceremonie door een goede vriendin wilden laten doen om het zo persoonlijk mogelijk te houden. Het leek ons ook erg leuk om onze passie voor varen met onze gasten te delen. Tijdens een vakantie zagen we een klassieke tweemaster varen langs de Portugese kust, dus dat moest hem worden! Verder wilden we een relaxte sfeer creëren door vuurkorven, waterpijpen en veel kaarsen. Omdat wij heel erg veel van livemuziek houden, waren we er ook snel over uit dat we een video d.m.v. een beamer wilden afspelen met allemaal goede live-opnames van artiesten die wij goed vinden. Daarnaast zijn wij zelf heel erg van het Do-It-Yourself-en. Zo heeft Marco met zijn tweelingbroer van citroenen uit de tuin Limoncello gemaakt voor alle gasten, we hebben stempels ontworpen en gesneden uit aardappels, mijn zus, schoonzus en vriendin hebben slingers gemaakt, ik ben heel Amsterdam doorgefietst voor een mooie ringbox, mijn zwager en broertje die takken gingen verzamelen voor een frame voor de polaroids, mijn zus heeft de bloemenkrans voor in mijn haar gemaakt en nog veel meer!

Bohemian Wedding Felipa Marco 20

Bohemian Wedding Felipa Marco 21

Bohemian Wedding Felipa Marco 22

Wat kan je wel en niet verwachten tijdens een bruiloft?

Het loopt nooit helemaal volgens het plan… Maar let it go! Houd er rekening mee, dan maakt het ook niet uit als iets niet helemaal volgens plan loopt. Oké, ook ik had een paniekmomentje; toen de video niet in het juiste format was opgeslagen en aanvankelijk niet afgespeeld kon worden. Maar buiten dat, heb ik echt van elk moment genoten. Geniet van het moment zelf en probeer alles goed in je op te nemen, want de dag vliegt voorbij. Dat hebben wij ook gedaan! Live in the moment 😉

Bohemian Wedding Felipa Marco 23

Bohemian Wedding Felipa Marco 24

Bohemian Wedding Felipa Marco 26

Aan het einde van de dag: wat heeft het meeste met je gedaan?

Er waren zoveel mooie momenten; Marco die tijdens de ceremonie een nummer voor mij ging zingen, het moment dat ik samen met mijn moeder naar het altaar liep, de ceremonie zelf, dat iedereen dromenvangers voor ons had meegebracht met een persoonlijke wens, de speech van Marco z’n vader, mijn Portugese nicht die een gado zong tijdens het diner, het gezellig eten en dansen met vrienden, alle lieve vrienden en familie die er de hele dag voor jou zijn, op hun mooist! Teveel om op te noemen! Kortom, de liefde die je tijdens zo’n dag voelt. De liefde voor elkaar, de liefde die je hoort en ziet van je familie en vrienden. Ook de hulp die we kregen van familie op de dagen eromheen; samen knutselen, tuinieren en het huis voorbereiden voor op de dag zelf… Echt heel bijzonder!

Bohemian Wedding Felipa Marco 32

Waar kon je niet zonder tijdens de dag?

Poe… heel cheesy, maar dan toch (naast Marco, trouwjurk en getuigen natuurlijk) onze vrienden en familie. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om alleen familie en vrienden uit te nodigen die dichtbij ons staan en zonder hen was het nooit zoooo mooi geweest. Het was bovendien heel fijn dat iedereen ook heel relaxt en behulpzaam was, waardoor wij 1000 % konden genieten van elk moment.

En: een goede foto- en videograaf! Wij hadden Jordy Huijbregts en Inge Bouw (goede vriendin van mij) en zij waren samen ook echt een superteam. Ik weet zeker dat ze alles heel tof hebben vastgelegd en daardoor hoef je ook niet bang te zijn iets te missen, bovendien kan je daarna alles nog 100 x terugkijken.

Bohemian Wedding Felipa Marco 27

Bohemian Wedding Felipa Marco 28

Bohemian Wedding Felipa Marco 29

Bohemian Wedding Felipa Marco 30

Wat is je ultieme tip voor iedereen die ooit een bruiloft gaat organiseren?

Houd het dichtbij jezelf!

Bohemian Wedding Felipa Marco 31

Met dank aan Felipa voor hun prachtige verhaal en Jordy Huijbregts voor de fotografie. Bekijk de sneak preview van een filmpje van de dag hier. Meer weten over het ouderlijk huis van Felipa? Hij is te huur als vakantiewoning! Check www.casa-mealha.nl voor meer info.

Hoe zou jij graag willen trouwen?