Vorige week mocht ik voor een dagje het intieme festival Down The Rabbit Hole meemaken. Zoals jullie misschien wel weten, konden jullie een poosje geleden ook tickets winnen op Moderne Hippies voor dit festival. Aangezien er enorm veel op gereageerd werd, neem ik eigenlijk wel aan dat ik bij het juiste adres ben om te delen wat ik ervan vond!

Festival Report Down The Rabbit Hole 1

Helaas kon ik maar één dagje gaan, mede doordat ik op de zaterdag een blog workshop gaf. Ik vertrok op zondag met m’n vriend richting het festivalterrein in Beuningen, zo’n 1,5 uur rijden vanaf Amsterdam. Bij aankomst werden we ontvangen bij de persingang en konden we zonder moeite zó het festivalterrein oplopen. Wat een luxe.

Festival Report Down The Rabbit Hole 6

Festival Report Down The Rabbit Hole 5

Festival Report Down The Rabbit Hole 4

Festival Report Down The Rabbit Hole 10

Festival Report Down The Rabbit Hole 11

Festival Report Down The Rabbit Hole 9

Het eerste uur voelden we ons meer “toeschouwer” dan “participant” van het festival – alsof iedereen al 2 dagen elkaar in intieme kringen had leren kennen en wij de nieuwelingen in de klas waren. Al snel sloeg het om. Binnen no-time voelden we ons thuis en leek het even alsof we bij een kleine variant van Lowlands waren beland, maar dan een stuk intiemer en iets alternatiever. We liepen een rondje over het terrein en kwamen tot de conclusie hoe fijn het was dat je niet zo ellendig lang hoefde te lopen om op tijd bij het volgende concert te zijn. Het schema was overzichtelijk: er waren 3 stages en we hadden daardoor niet constant het gevoel dat we van alles misten. We konden de tijd nemen, en die sfeer merkte je bij iedereen: het was ‘gewoon’ chill. Tussendoor konden we zelfs nog meer chillen bij de Music State stand, waar allerlei zitzakken waren neergelegd en je een prachtig uitzicht had over het terrein. We spotten de fijnste mensen, die zonder zorgen op hun blote voetjes aan het dansen waren. In de tent, buiten op het zand bij het meer of op een ander willekeurig plekje op het terrein: alles was goed. Even had ik het gevoel dat ik met m’n festivaloutfitje iets te overdressed was, totdat een voorbijganger zei: “zo leuk, als mensen eens hun best doen er leuk uit te zien.” Wow, wat lief.

Festival Report Down The Rabbit Hole 8

Festival Report Down The Rabbit Hole 12

Festival Report Down The Rabbit Hole 16

Festival Report Down The Rabbit Hole 18

Festival Report Down The Rabbit Hole 15

En het eten, jawel, ook het eten was weer genieten. Niet alleen maar patatkraampjes, we konden ook roti of The Dutch Weed Burger bestellen. Het is misschien niet nieuw meer dat eten op festivals tegenwoordig goed is, maar van horen zeggen is het nog steeds niet overal zo ‘normaal’. Ik kon er in ieder geval enorm van genieten.

Wat is het hier fijn!

Festival Report Down The Rabbit Hole 14

Festival Report Down The Rabbit Hole 17

Festival Report Down The Rabbit Hole 2

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de muziek. We werden bij aankomst overdonderd door Max Richter en liepen vervolgens langs de tent waar het popperige stemmetje van Natalie Prass enorm opviel. Het volgde op een tof optreden van Other Lives. We bleven tot het einde om getuigen te zijn van het optreden van The War on Drugs, dat helaas flink tegenviel (redelijk suf en hij kon tussendoor net aan ’thank you’ zeggen). Hoogtepuntje van de dag? Onze eigen Birth of Joy. Zoek ze maar eens op.

Festival Report Down The Rabbit Hole 20

Festival Report Down The Rabbit Hole 19

Festival Report Down The Rabbit Hole 7

Festival Report Down The Rabbit Hole 3

Al met al kan ik me heel goed voorstellen dat het gehele weekend fantastisch was. Je kunt op Facebook al aangeven dat je er volgend jaar bij bent, dus dat heb ik zojuist gedaan. Maar dan wil ik er wel het hele weekend bij zijn! En daarbij dan gelijk een festival nieuwtje: in 2016 valt het festival niet samen met Rock Werchter. Kan je daar het weekend erop heen. Yay!

En, ga jij?