Een verzameling van producten, initiatieven en events waar wij blij van worden!

Tijdens het uitzoeken van mijn favorieten van deze keer, werden de thema’s al heel snel duidelijk: zen worden & powervrouwen!

  • Mindful Mei

Vorig jaar ontdekte ik Nicoline a.k.a. de Freelance Filosoof op Instagram. Ze is mindfulness trainer, filosofe en schildert en surft. Heel tof om te volgen, ook vanwege haar nuchterheid en praktische tips. Ze geeft verschillende webinars en workshops en één daarvan is de (gratis) cursus Mindful Mei.

Als je je inschrijft krijg je de hele maand mei elke dag een mindfulnesstip, -oefening of kleine meditatie in je mailbox. De tips en oefeningen duren maar een paar minuten per dag en kun je vaak doen terwijl je met je dagelijkse dingen bezig bent. Ik heb hier vorig jaar onwijs veel van geleerd en veel tips pas ik nog steeds toe. Aanrader dus!

Nicoline Smalbraak. Fotografie: Chloé Leenheer
  • Mini-zine met mini-avonturen

Een zine?! Dat is een DIY-mini-tijdschrift over een specifiek thema, zelf uitgegeven en verspreid in kleine oplages. Ik leerde de term kennen door Ilse, oud-Moderne-Hippies-blogger. Ilse journalt al een paar jaar over haar eigen mini-avonturen en dat werkt volgens haar als een blijmakend, leerzaam, visueel dagboek. Tijd om het uit te geven dus!

Haar mini-avonturen gaan over kleine dingen waar ze heel blij van wordt, zoals het fotograferen met een oude analoge camera, het bestuderen van de sterrenhemel en een wandeling langs woonbootjes. Ik haal hier superveel inspiratie uit, voor zowel het journaling als het beleven van eigen kleine avonturen!

Ik ben trotse eigenaar van zine nummer 8 van de 100. Als je ook een exemplaar wilt (de prijs is 2 euro), kun je Ilse een DM sturen via haar Instagram.

moderne hippies zine favorieten

  • Mindful Retraite Dag

Jolien heeft zich verdiept in de wetenschappelijke onderbouwing en toepasbaarheid van mindfulness. Ze kan je bijvoorbeeld precies uitleggen wat meditatie met je hersenen doet. Ik ontmoette haar tijdens een meditatieles op Surfana. Door wat verwarring over de starttijd, kwam ik later binnen en mocht langer blijven, waardoor ik een privésessie geleide meditatie van haar kreeg. Lucky me! Jolien bleek namelijk een heel lief, oprecht persoon die een en al rust en begrip uitstraalt. We gingen meteen de diepte in, wat ik heel prettig vond.

Op 12 mei organiseert Jolien een Mindful Retraite Dag in Nationaal Park Kennemerduinen. Die dag laat je alle hectiek achter je en ga je oefenen met verschillende mindfulness-methoden, zoals zitmeditatie, bodyscans, mindful yoga en mindful movement. Hierdoor reageer je niet meer op de automatische piloot als een stressvolle (of fijne!) situatie ontstaat, maar creëer je een moment om te kijken wat de situatie echt met je doet en van je vraagt.
Ik denk dat dit een hele leerzame dag is! Helaas kan ik er niet bij zijn, maar jij misschien wel.

JOLIEN-POSTHUMUS-6
Jolien Posthumus. Fotografie: Prisca Visser
  • KeniaVision

Dit is zo’n geweldig initiatief! Een vriendin van mij zet zich samen met vier anderen in voor een onderzoeksproject over sociaal ondernemerschap in Kenia: KeniaVision.

Twee grote problemen in Kenia zijn 1) dat er geen werk is voor bijna 90% van de afgestudeerde Kenianen en 2) dat er veel verkeersongelukken gebeuren omdat slechtziende mensen geen bril hebben. Heeft dat iets met elkaar te maken dan? Wel in die zin dat er één oplossing is om beide problemen tegelijkertijd aan te pakken.

KeniaVision ontwikkelt namelijk een business model waardoor jongeren getraind worden om zichttesten uit te voeren en met behulp van toolkits ter plekke brillen kunnen monteren!

Meer info over het project kun je vinden op de crowdfundingspagina van KeniaVision. Al met de kleinste bijdragen kunnen zij impact creëren. Ze hebben nu 33% van hun doelbedrag van 5000 euro opgehaald. Kun je wat van je geld missen deze maand? Draag dan wat bij aan de toekomst van Kenia!

kenya vision

  • Yoga Festival Amersfoort

Yoga & festival, sounds like a match! Beginners en gevorderde yogi ‘s kunnen zich op 25 en 26 mei tijdens het Yoga Festival Amersfoort verdiepen in de yoga lifestyle dankzij meer dan 60 lessen van bekende yogadocenten, lezingen en workshops (over onder andere. klankschalen, mantra zingen, voeding & stress).

Vega foodtrucks en tenten waar verschillende yogastijlen worden gegeven staan in de prachtige tuin van het mystieke Eemklooster in Amersfoort. Skip een lesje en je kunt een fijne boswandeling maken. ‘s Avonds voel je je zo flexibel als een elastiekje en dat komt goed uit als het feestje begint. Want het blijft natuurlijk wel een festival!

En… Moderne Hippies mag namens Yoga festival Amersfoort twee zondagtickets t.w.v. €39,50 per stuk weggeven! Dit is inclusief toegang tot alle lessen en workshops.

Wil jij helemaal gratis en voor niks zen worden?

De winactie sluit donderdag 2 mei 2019 om 23:59 uur. De winnaar krijgt daarna een persoonlijk bericht via Facebook. Succes!

Liefs, Suus

Meer inspiratie nodig? Lees hier onze  al onze Hippie favorieten & tips!

Hier vind je alle artikelen van Suus en je kunt haar persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.