De kunstacademie afronden en prachtige producten ontwerpen, maken en verkopen. Sounds like a plan… als je in Amsterdam woont. Aan de andere kant van het land is vooral het laatste behoorlijk lastig. Joni was het heen-en-weerreizen zat en besloot samen met Marianne van Een Goede Zaak een artycrafty markt op te zetten in het oosten van het land. Handgemaakte en tweedehands producten van kleine lokale ondernemingen, in de vetste locatie van Enschede: de oude Polaroidfabriek! Waar vroeger de direct-klaar camera’s van de band afrolden, liggen nu een aantal zondagen per jaar de mooiste dingen uitgestald. Juist niet direct-klaar, maar vol liefde met de hand gemaakt.

Local Sunday Market Enschede - 3

Local Sunday Market Enschede - 4

Local Sunday Market Enschede - 1

Local Sunday Market Enschede - 5

Local Sunday Market Enschede - 6

Oké. Sidenote. Kleine frustratie. Waarom was dit er niet toen ik in het studentenhuis er tegenover woonde?! Enschede heeft zo lang hopeloos achtergelopen met zo ongeveer alles. In de trein dan maar, back to my roots! Te zien aan de enorme rij voor de ingang is dit inderdaad wat het oosten nodig had. Deze zesde editie van de Local Sunday omvat bijna honderd winkeltjes en elke kraam is een kunstwerkje op zich.

Local Sunday Market Enschede - 2

Local Sunday Market Enschede - 13

Local Sunday Market Enschede - 12

Local Sunday Market Enschede - 17

Local Sunday Market Enschede - 16

Local Sunday Market Enschede - 14

Tweedehands kleding, cowboylaarzen, een barber, vegan food, bohemian feathers, zelf ontworpen kaarten, natuurlijke cosmetica. .. Dit zijn een aantal kraampjes waar ik heel gelukkig van werd:

Elysian Beauty
Elysian Beauty is een schoonheidssalon die gebruik maakt van de producten van Botanical Beauty. Deze producten zijn veganistisch, biologisch en parfumvrij. Ze worden vervaardigd uit koudgeperste plantaardige oliën in ons eigen Brabant. Hun motto: ‘Als je het niet op kunt eten, moet je het ook niet op je huid smeren!’. Mijn afspraak voor de Facial Organic Argan Treatment staat al gepland. Alles voor de blog, right? 😉

Local Sunday Market Enschede - 15

Betty-Sue
‘Its amááázing! Handprinted musthaves and much more for all you guys ‘dolls & kids!’ Cactuskussens, dinkytoys VW-busjes (met kerstboom op ’t dak!) en shirts en tassen met unieke stempels. Veel is gemaakt van tweedehands stofjes. Sinds de Local Sunday markt rock ik ‘m met een hysterisch Matroesjka printed paspoorthoesje. Ze heeft gelijk, Betty-Sue IS the new black.

Local Sunday Market Enschede - 8

Hip & Gehaakt (site bestaat niet meer, red. 2018)
Aaaargh, zijn bij jou ook altijd alle bohemian carpets net te groot voor jouw knusse huisje? Bij Hip & Gehaakt kun je jouw vloerkleed laten haken door deze twee crafty girls. Kleur, grootte, vorm; whatever you wish for. Oeh, en green karma points: ze maken enkel gebruik van gerecycled materiaal uit de kledingindustrie.

Local Sunday Market Enschede - 7

The American Bakery (site bestaat niet meer, red. 2018)
De. Lekkerste. Cupcakes. Ever. En taart. En cake. This lady can bake! In 2008 woonde ze in Californië en vond daar veel lekkers dat in Nederland niet bekend is. Ze kreeg van haar Amerikaanse vrienden hun familierecepten die al generaties lang meegaan en is in Nederland aan het bakken geslagen. De enige wijziging van het eeuwenoude familierecept? Zoveel mogelijk gebruik maken van biologische ingrediënten. Dit jaar is ze door de zuidelijke staten gereisd om nieuwe inspiratie op te doen. Pumpkin pie, Rocky Road, Kentucky Bourbon cake…. Get in my belly, please.

Local Sunday Market Enschede - 10

Local Sunday Market Enschede - 9

Local Sunday Market Enschede - 11

Ik zou hier naartoe gaan voor: De grootste cadeautjes-insla-actie van het jaar! Succes gegarandeerd. Goed te combineren met een zen weekendje weg in het mooie oosten.
Waar: Locatie verschilt per editie. Jaarlijks zijn er 3 tot 4 Local Sunday edities.
Website: www.facebook.com/localsundaymarket

Dus, wanneer reis jij af naar het mooie oosten?

Liefs, Suus