Zoveel liefde voor de nieuwe serie Vinyl, de serie die zich afspeelt in de New Yorkse muziekscène van de jaren 1970. Wat kan je verwachten? Veel, héél veel, seks, drugs & rock ’n roll. Bij ieder beeld smelt je als moderne hippie een beetje weg. Die muziek. Die kleding. Die zonnebrillen. Die stijl. Die seks. Die drugs. Die wereld. Nogmaals, die muziek. Jammie. He-le-maal jammie. Er is geen twijfel over mogelijk dat uitvoerend producent Mick Jagger zijn eigen wilde verleden heeft gebruikt ter inspiratie.

Mogen wij nu echt even in die tijd leven?

Vinyl HBO Serie Tip Moderne Hippies1

De verhaallijn: Richie Finestra (Bobby Cannavale) is muziekproducent en hoofd van het platenlabel American Century en komt in financiële moeilijkheden. Hij heeft een oor voor talent en hoopt in de New Yorkse muziekscène een artiest te ontdekken die zijn bedrijf en ziel kan redden.

Vinyl HBO Serie Tip Moderne Hippies2

Even door de pilot (van 2 uur!) heenbijten. Al snel genoeg zit je er helemaal in en betrap je jezelf op binge-watchen. Om vast in de seventies vibe te komen kan je ook gewoon naar de playlist op Spotify luisteren:

Kijken? Dat kan op HBO GO.

Ben jij benieuwd naar de serie?