Kleding lenen en recyclen, een stukje natuur en goede leervervangers dragen én merken steunen die bewust stilstaan bij een maatschappelijk thema – zoals eenzaamheid onder ouderen en mensen met Alzheimer – al deze onderwerpen vind je terug in dit outfitje. Zóveel positieve impact kan je dus aandoen en dus letterlijk uitdragen.

Uitgelicht

Top & Broek // LENA the fashion library

Kleding lenen: inmiddels voor mij zo normaal geworden, maar ik merk nog steeds dat ik mensen ermee verras als ze vragen ‘waar die toffe broek vandaan komt’. “Geleend,” zeg ik dan. “Geleend?! Wat bedoel je daarmee?”. Ja, heel simpel: ik heb een abonnementen bij LENA the fashion library. Aan de hand van een vast maandelijks bedrag kan je hier kleding lenen aan de hand van een puntensysteem. Stel, je hebt – net als ik – recht op 200 punten, dan kan je bijv. deze broek voor 100 punten en het shirtje voor 50 punten lenen. Wil je de volgende dag alweer wat anders lenen? Dat mag. Wel even gewassen inleveren.

LENA maakt het daardoor niet alleen mogelijk superduurzame stukken aan te schaffen (want als je er zó gek op bent, mag je het kledingstuk ook gewoon kopen), maar zorgt er ook voor dat je je ogen weer eens opent en misschien eens iets héél anders en nieuws aantrekt. Dus of ik nu ga voor een tijdloos stuk, die ik achteraf misschien aanschaf, of een uniek item dat ik écht maar een keer wil dragen: het is hoe dan ook nooit een ‘miskoop’. Een prachtig voorbeeld van circulair consumeren.

Tas // Fraenck

Talking about recycling: ken je Fraenck al? Fraenck maakt ambachtelijk vervaardigde producten, die allemaal eerlijk en lokaal zijn gemaakt van bedrijfsafval. Zo ben ik de trotse eigenaar van deze zwarte rugtas: het klassieke Harvey model in Onyx, die gemaakt is van upcycled vegan leer en zeildoek. Meer zien? Fraenck vind je ook in de winkel van LENA. Of ga naar www.fraenck.com.

Schoenen // Vagabond Shoemakers

Wist je dat Vagabond Shoemakers een Non-animal collection heeft? De buitenkant is gemaakt van hoogwaardige synthetische PU en de binnenzool is van kurk. Erg tof dat ook grote merken steeds meer diervriendelijke alternatieven aanbieden. Bekijk meer vegan-friendly schoenen op www.vagabond.com.

Ketting // Wilma Natuurlijk

Dol ben ik op deze ketting met paardenbloemzaadjes. De bloemen die worden gebruikt, zijn door Wilma Natuurlijk geplukt in de vrije natuur en worden door haarzelf gemaakt. Prachtig om jezelf of een ander cadeau te doen.

Sokken // Alzheimer SOCKS
Muts // Granny’s Finest
Ringen // Route508

Liefs, Zoë

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.