Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat ik besloot geen fast fashion te kopen. Ook al gaat dat niet zonder slag of stoot, moet ik zeggen: de fair fashion industrie is écht lekker bezig. Waar ik er vijf jaar geleden nog te vaak tegenaan liep dat alles wat fair was, vooral ook saai of minimalistisch was – zijn er nu voldoende fairtrade merken te vinden die er ook nog eens tof uitzien. Ik mix inmiddels dus nieuwe, eerlijke merken met een dosis aan tweedehands items – en dan ben ik weer ’terug’ bij de kledingstijl die ooit de mijne was. Ben je ook aan het struggelen met het vinden van toffe items, maar wil je het ook liever ethisch verantwoord hebben? Bij deze enkele tips:

Fair Fashion x Moderne Hippies - 1

Fair Fashion x Moderne Hippies - 2

Fair Fashion x Moderne Hippies - 3

Fair Fashion x Moderne Hippies - 5

Fair Fashion x Moderne Hippies - 4

Rugtas van Sanqvist

Voor fairtrade én toffe rugzakken moet je bij Sandqvist zijn. Sandqvist is namelijk sinds 2016 lid van de Fair Wear Foundation en kan daarmee eerlijke arbeidsomstandigheden garanderen. De tassen zijn altijd prachtig. Maar pas daarbij wel op dat ze ook nog praktisch zijn (en daardoor een duurzame keuze wordt), want hun klassieke modellen bestaan vaak uit één groot vak. Dat is de reden dat ik voor het Verner exemplaar heb gekozen, die ik ook goed kan gebruiken als cameratas. Onderin zit een compartiment, hij heeft twee handige zijvakjes en een apart vak in de rug. Bovendien is deze rugzak lekker stevig, dus ook handig voor outdoor adventures.

Oorbelletjes van Anna+Nina

Voor sieraden ga ik áltijd voor handgemaakt met een randje stoer, en daarvoor ben je bij Anna+Nina altijd aan het goede adres. Deze Essential Bars oorbellen zijn mijn ‘classics’. Ze zitten nooit in de weg en geven toch dat rauwe randje aan je look.

Sneakers van Veja

Als je enigszins interesse hebt in fair fashion, hoef ik dit merk eigenlijk niet meer te delen. Altijd gemaakt van duurzame materialen en helemaal fair geproduceerd. Veja is echt mijn go-to merk geworden voor toffe sneakers. Extra tof is het, dat ze steeds toffere modellen gaan uitbrengen – ook in samenwerking met designers. Vooral het Venturi model dat ik nu heb vind ik geniaal. Ze zijn stoer en het loopt extra lekker omdat het merk simpelweg een goed verhaal heeft.

Tweedehands via Vinted.

Simpele jeans of een unieke jas? Je kunt werkelijk iedere look afmaken door tweedehands items te scoren op sites zoals Vinted.

Bekijk onderstaande video op mijn YouTube-kanaal Professional Wild Child als je meer wilt weten over mijn keuze om geen fast fashion meer te kopen:

Je kunt mij ook persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op, Instagram.