MadNes festival: een skate-, surf- en muziekfestival dat iedere zomer plaatsvindt op het strand van Nes in Ameland, in 2017 van 7 tot en met 9 juli.  Ten zeerste aan te raden voor (water)sportlievelingen, muziekliefhebbers en moderne hippies die ervan houden te dansen met hun voetjes in het zand!

Madnes Festival MG 3

Vandaag zet ik ter ere van het 10-jarig jubileum van MadNes festival 10 leuke feitjes over dit festival op een rijtje.

1. MadNes festival is opgericht door vijf vrienden uit Delft:  Peter, Geert Jan, Ritsert, Floris en Steven. Nog ieder jaar houden zij zich bezig met de organisatie van MadNes. Sinds 2011 zijn daar Sjors, Dilip en Symen bijgekomen. Ook dit jaar zijn ze weer allemaal van de partij, voor de bijzondere 10e editie van dit unieke festival! Vele verrassingen staan op de planning is mij verteld.

2. MadNes trekt een breed scala aan nationale en internationale artiesten: dit jaar mogen we onder andere genieten van Sean Koch Trio uit Zuid-Afrika (zet dit nummer maar eens op voor een instant zomervibe!)  en eerder stonden ook Sticky Fingers, (Australië), Caravana Sun (Australië) en Nomadic Orchestra (Zuid-Afrika) al op het programma. En many, many more! Bekijk de website of Facebookpagina van MadNes voor alle artiesten die tot nu toe zijn bevestigd.

Madnes Festival MG 5

3. Het clinic aanbod op MadNes loopt uiteen van yoga en paaldansen tot blokarten en windsurfyoga. Met name naar dit laatste ben ik in het bijzonder nieuwsgierig naar, jullie?

4. Duurzaamheid speelt een grote rol tijdens MadNes. Zo is er een speciale greenstage, dat volledig draait op zonne-, wind- en fietsenergie (ja, bezoekers moeten wel zelf trappen!) Alle borden, bekers en bestek op MadNes zijn biologisch afbreekbaar. Ook heeft MadNes een bioreactor op het festivalterrein, om biologisch afbreekbaar afval om te zetten in energie! En, als je naar MadNes wilt gaan dit jaar en geen zin hebt om een plastic tent mee te slepen: je kunt ook overnachten in een Kartent of een hippe duurzame tipi! Aan jou de keuze.

Madnes Festival MG 2

5. Houd jij wel van een beetje ontspanning tussen alle activiteiten door? Goed nieuws! Dit jaar zullen er duurzame bubbelbaden op het strand staan. Heerlijk bijkomen van je surfsessie of het feestje de vorige avond..

6. Dit jaar kun je trouwens ook je nieuwe liefde vinden bij het disco-daten.

Madnes Festival MG 4

7. Sinds vorig jaar hoef je niet meer per se door de glijbaan om het terrein op te gaan. Maar dat kan natuurlijk nog steeds wel! Ook via de kabelbaan of de vrije val op de airbag.

8. Om op Ameland te geraken, moet je een bootritje van 45 minuten maken. En geloof mij, dat is helemaal niet zo vervelend: zon op je gezicht, wind door je haar en genieten van het feestje dat vaak spontaan op de boot al begint. De band Friends of the Family zette de boot al meermalen op z’n kop met hun folky tunes.

Madnes Festival MG 6

9. Op 31 maart vindt de MadNes pre-party plaats in De Melkweg Amsterdam, zodat je alvast in de stemming kunt komen! In de stemming komen doe je trouwens ook met de Madnes playlist.

10. MadNes is ieder jaar uitverkocht, momenteel is het grootste deel van de kaarten al weg! Wees er dus snel bij als je deze zomer wilt genieten op Ameland. Je kunt hier tickets bestellen.

Win tickets voor MadNes festival 2017!

Het is natuurlijk nog leuker om kaartjes te winnen! Moderne Hippies mag namens MadNes festival twee tickets weggeven voor het festival én de pre-party in de Melkweg op 31 maart. Wil jij daarbij zijn? Reageer dan hieronder met je leukste herinnering aan MadNes of, als je er nog nooit bent geweest, waarom jij dit jaar graag wilt gaan!

 De winnaar ontvangt op 1 maart persoonlijk bericht.

Liefs, Iris

Je kunt me persoonlijk volgen op mijn blog, Facebook, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

Fotografie © Mitch Nieuwenhuizen