Outfit inspo // Bye bye leather

Oh, wat heb ik een zwak voor mooie leren tassen. En eigenlijk ook voor leren schoenen. En rokken. Maar ja, ík kan daar wel heel blij van worden, koeien bepaald niet. Gelukkig zijn er nu fantastische alternatieven voor leer! Bijvoorbeeld de waanzinnig mooie tassencollectie van de 25-jarige Rotterdamse Denise Roobol. Haar producten zijn heel stijlvol en gemaakt van high-tech vegan imitatieleer.

De materialen zijn goedgekeurd door PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) en niet van echt leer of suède te onderscheiden. See for yourself!

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Uitgelicht

Tas // Denise Roobol

Deze tas heet de Comfort Bag en dat begrijp ik helemaal! Hij is zacht, sluit met een magneetje, heeft aparte vakjes binnenin en is bovenal lekker GROOT.  Al m’n zooi past erin! Wat ik ook heel prettig vind, is dat een lang en een kort hengsel worden bijgeleverd. Met een simpel kliksysteem maak je van een schoudertas een crossbody bag en vice versa. De tas is gemaakt van vegan microvezel, maar ik krijg toch echt vaak complimentjes over mijn ‘mooie suède tas’.
Misschien handig om te weten: een MacBook Air (13 inch) past er alleen in zonder hoes.

Ik kocht de tas bij mijn favo vegan & duurzame webshop: Wolf & Storm.

Hoed // Chapeauholic

Ik liet hem je al eerder zien, en ben nog steeds blij met mijn Italian handmade hat van een – eindelijk gevonden – duurzaam hoedenmerk: Chapeauholic!

Blouse & rok // Tweedehands van Appel & Ei

Al twee jaar mijn favoriete tweedehandskledingwinkel in de niet-Randstad. Inmiddels heeft Appel & Ei al 11 filialen in de Hollandse countryside ;-). Ze verkopen geen vintage, maar ‘gewone’ kleding die niet ouder is dan drie seizoenen. Kan ik toch nog H&M’etjes scoren, ondanks mijn beslissing. Deze rok van imitatieleer kocht ik voor 8 euro en de blouse voor 13. Fijn!

Ringen & ketting // Souvenirs uit Azië

Tijdens mijn reizen loop ik altijd tegen schatten aan. Mijn favoriet is de vork ring aan mijn linkerhand.  Deze kocht ik in een winkeltje in Cambodja waar kansarme jongeren afgeserveerde gebaksvorkjes omtoveren tot ringen!

(Op de foto kun je mijn Human Rights tattoo zien. Benieuwd naar het verhaal hierachter? Dat lees je hier.)

Panty // Swedish Stockings

Panty’s zijn alles behalve duurzaam: zelfs het dragen ervan wordt beperkt tot maximaal drie keer (met een beetje geluk). Hallo ladder! De panty’s van Swedish Stockings worden niet alleen op een milieuvriendelijke manier geproduceerd (gerecycled garen, geen petroleum, gebruik van zonnepanelen), ook verbrak ik een persoonlijk record: op de foto’s draag ik deze panty’s voor de achtste keer!

Oorbellen // Van Anne

In Nijmegen zit 512, een winkel die is opgericht door plantenmeisje Ilse en modemeisje Jettie. Tussen de (tweedehands!) planten vind je kleding van bijzondere eerlijke merken (onder andere hun eigen merk Wakker) en pareltjes zoals deze oorbellen Van Anne.

De producten Van Anne zijn met de hand gemaakt van polymeer, kunststof of hout. Ze houdt de ontwerpen minimalistisch, “zodat er genoeg ruimte over blijft voor de persoon die het draagt om te shinen!”.

Kende jij deze eerlijke en duurzame merken al?

Liefs, Suus

Ik heb al deze producten zelf gekocht & betaald. 

Meer outfit inspo nodig?
Hier
vind je al onze fair en tweedehands fashion artikelen!

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

6 reacties

Kris -

Via Wolf&Storm hier terecht gekomen. Mooi artikel en leuke presentatie! En die comfort bag van Denise Roobol ziet er echt zalig uit! Is dat de Army Green? Op de webshop van Wolf&Storm lijkt ze veel donkerder van kleur, maar hou zelf meer van de kleur die ze op jouw foto’s lijkt te zijn.

Marlieke -

Hoi Kris!
Goed dat je dat zegt; ik zal een andere foto gebruiken. De foto van Suus is hoe de tas echt is van kleur. Ik zie dat de productfoto niet zo sterk is. Groetjes,Marlieke

Irma -

I want itttt!

Marlieke -

Jeeeh wat ontzettend leuk! Heel tof dat je zo’n mooie blogpost laat zien van de tas. Leer is inderdaad een product dat veel leed veroorzaakt en hoe gaaf is het dat jij zo’n stijlvolle outfit laat zien die de wereld een beetje mooier maakt? Heel stoer om de tas uit de webshop te zien en heel inspirerend om die andere mooie initiatieven te zien. You rock ★!

Zoë -

Nothing but love ❤️❤️❤️

Reageer ook