Zin om de stad te ontsnappen? Dan lonkt Friesland wellicht wel – groen, natuur, rust en gezelligheid. Ik mocht onlangs allerlei gezonde, hippie & groene tips ontdekken voor een uniek, hippieproof weekendje weg.

Duurzaam reizen - banner

1. Overnachten bij Het Kleine Paradijs

Als je houdt van authentieke overnachtingsmogelijkheden, zit je bij Het Kleine Paradijs – een half uurtje verwijderd van Sneek – aan het goede adres. Perfect voor de rustzoekers en natuurliefhebbers! Je kunt hier namelijk kiezen uit een kapelletje, een yurt, een vlot, een tipi, natuurlijke huisjes of een boomhut. Allemaal bijzondere ’tiny houses’ omringd door bomen, water en een grote tuin. Ook is er een theehuisje, een stilteterras, een meditatieruime en een zitkamer.

Het Kleine Paradijs // Meilahuzen 9, Easterein
Meer weten? Check www.hetkleineparadijs.nl.

2. Lunchen bij Brownies&downieS in Sneek

Voor een dagje uit kan ik het pittoreske Sneek van harte aanbevelen. In het centrum van het stadje vind je hier lunchcafé Brownies&downieS. Brownies&downieS heeft de missie om mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid te bieden tot betaalde arbeid. Lunchen doe je hier dus met een ‘goed doel’! En dat eet extra lekker.

Brownies&downieS // Grootzand 24, Sneek
Meer weten? Check www.browniesanddownies.nl.

3. Shoppen bij Sterk & sVeer, De Bestemming & Nio & Elva

Bewust shoppen kan je in Sneek ook goed doen! Wandel daarvoor bijvoorbeeld naar Sterk & sVeer – een lifestyle shop met allemaal leuke hebbedingetjes. De Bestemming is helemaal hippieproof en verkoopt yoga-artikelen, edelstenen, zoutlampen en klankschalen. Voor de typische Scandinavische look & feel voor in je huis kan je terecht bij Nio & Elva.

Sterk & sVeer // Grootzand 48, Sneek
De Bestemming // Grootzand 59, Sneek
Nio & Elva // Kleinzand 11, Sneek
Meer weten? Check www.sterkensveer.nl, www.debestemming.eu en Nio & Elva.

4. Stadswandeling door Frisian Guide Agency

Om nét even wat meer gevoel te krijgen bij Sneek (of de omgeving) kan je een stadswandeling maken. De gidsen van Frisian Guide Agency hebben een uitgebreide interne opleiding gevolgd en kennen de provincie Friesland op hun duimpje. Zo leerden we dat Sneek een handelsstadje was, vooral gericht op boter en zuivel. Natuurlijk konden we de bekende Waterpoort (het logo van Gaastra!) niet missen én konden we met onze gids even naar binnen, waar we de tour afsloten met een shotje Beerenburg van de Weduwe Joustra – de typische jenever die in Sneek wordt gemaakt. In de kou was dat nog niet zo’n slecht idee!

VVV Sneek // Kleinzand 16, Sneek
Meer weten? Check www.frisianguide.nl.

5. Dineren bij Restaurant Stoof

Gezellig dineren doe je bij Restaurant Stoof. Je ondergaat hier een ‘culinaire wereldreis’ waar veelal lekkere, gezonde en eenvoudige receptjes opstaan. De gerechten worden bereid met gevoel voor traditie en met respect voor de natuur. Extra fijn was dat ze voor ons enkel stoofjes hadden voorbereid die helemaal vegetarisch waren. Ze passen zich graag aan aan jouw wensen!

Stoof // Grootzand 22, Sneek
Meer weten? Check www.restaurantstoof.nl.

6. Koeknuffelen bij BoerderijRecreatie

Een unieke ervaring: koeknuffelen! Je doet het bij BoerderijRecreatie. Koeien knuffelen kan helpen met het verminderen van stress: de ademhaling en de hartslag van een koe heeft een bewezen ontspannen effect op de mens. Schijnbaar kunnen ze de emoties die je bezighouden ook ‘overnemen’ en soms zelfs een traantje laten.

Op zoek naar een gezellige lunchplek voor daarna? Ga dan naar Eetkavee Dikke Tut (ook een fijn plekje in de zomer!).

BoerderijRecreatie // Marwei 124 B, Delfstrahuizen
Meer weten? Check www.boerderijrecreatie.nl.

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Liefs, Zoë

Deze al gelezen? 5 x Tips voor Friesland en Liefde voor Leeuwarden: Welcome to the Village

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.