Schattige straatjes, balkonnetjes vol bloemen, mooie deuren, tegelwerk op woningen, lekker eten, prachtige kerken, leuke winkeltjes. Sevilla: een aanrader! Ook, of vooral, in de nazomer is de temperatuur aangenaam en kun je ’s avonds nog prima buiten lopen en eten. Dit zijn een paar hotspots en tips.

Duurzaam reizen - banner

1. Eten bij No lugar en Arte y sabor

Wat zijn de tapas in Sevilla lekker en goedkoop! Een fles rode wijn bij het eten kost vaak ook maar twaalf euro. Mijn twee favoriete hotspots zijn No lugar en Arte y sabor, allebei in de buurt van het plein Alameda de Hércules.

No-lugar the art company, C/Trajano 16

Zo zou mijn theehuis er uit kunnen zien. Witte muren, donkere houten tafels, kunst aan de wand, sfeervol licht, veel planten, prachtig servies, heerlijk eten met een Arabisch tintje. Aan tafel dineren local families en groepen vrienden. Ik sprak een van de eigenaren: Cristina, tevens kunstenares. Wat een lieverd! De oprichters beheren ook Red House art & food, maar daar zijn wij niet geweest. Na afloop kregen we een mini-flesje Limoncello mee.
Facebookpagina No-lugar
Facebookpagina van Cristina Galeote

Moderne Hippies x Sevilla polaroid - 2

Arte y sabor, Alameda de Hércules 85

Ook met een Marokkaans sausje en met veel vega en vegan opties. En toevallig (of niet) ook kunst en food op één plek. Gezellige, vriendelijke bediening en tot laat buiten tafelen. Onze favoriet was de spinaziesalade met geitenkaas, noten, avocado en honingvinaigrette.
Website Arte y sabor

 2. Hardlopen (of wandelen of fietsen) langs de Guadalquivir

Ook al reis ik met enkel handbagage, een paar hardloopschoenen passen er vaak nog wel bij. Rennen door een nieuwe stad is een heel leuke manier om een nieuwe plek te ontdekken. Wij liepen hard over de wandel- en fietspaden langs de rivier, maar er zijn ook parken (zoals Parque de María Luisa) waar je kunt rennen. Onderweg kwamen we te gekke graffiti en Torre del Oro tegen.
Tip: neem je smartphone mee, waar je vooraf de kaart van de stad in Google Maps laadt. Zo kun je rennen waar je wilt – en zie je later wel weer hoe je terugkomt.

Parque de María Luisa is sowieso een aanrader! Je vindt er het adembenemende Plaza de Espana.

3. Hangen en een drankje doen op Alameda de Hercules

Ons Airbnb-appartement lag twee straten achter dit plein. Vooral ’s avonds is het gezellig en staat het vol groepjes (alternatieve) jongeren die hier een biertje drinken. Om het plein huisvesten allerlei restaurants en terrasjes.

Moderne Hippies x Sevilla polaroid - 1

4. Rondlopen door de buurt Macarena

Wij verbleven in dit buurtje. Van tevoren wisten we niet dat dit zo’n leuke wijk zou zijn. Schattige straatjes, gekleurde huizen, balkonnetjes vol hangplanten, kleine pleintjes… Heel sfeervol!

5. Markten bezoeken

Weer dezelfde buurt, maar misschien is dat alleen maar handig (vooral wanneer je niet zo lang in Sevilla bent).

Op donderdagochtend is er een echt ouderwetse rommelmarkt op Calle de Feria (kortweg Feria, wat markt betekent). Buurtbewoners en toeristen struinen langs de kleedjes vol tweedehands speelgoed, boeken, kleding, horloges, posters en meubels. Erg gezellig.
Ben je in de stad op zondag? Dan is er een markt op Alameda de Hércules. Tentjes met sieraden, bohemian kleding, broden en andere artikelen.

Moderne Hippies x Sevilla - 8

6. Ga de stad uit

Als je genoeg tijd hebt en een dagje de stad wilt ontvluchten: huur een auto of boek een dagtrip. Wij bezochten Parque Nacional de Donana, het witte dorpje El rocio en het strand. Mooi, mooi, mooi!

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Dit artikel is geschreven door Ilse.
Meer van haar eigen reizen & tripjes zien? Lees hier al haar artikelen & volg haar op Instagram!