Wat is een geboortehoroscoop en wat kun je ermee? Ik ging op consult en deed de test.

Afgelopen 30 december werd ik 29 jaar. De dag vóór m’n verjaardag bracht ik een bezoekje aan Henriëtte Tomassen van GOODHEAVENS om mijn geboortehoroscoop (met een beetje jaarhoroscoop) te duiden. Ik vond het spannend en een beetje gek. Bij horoscopen denk je immers toch snel aan Metro-zinnetjes (“Vandaag is niet de juiste dag om een wasmachine te kopen.”)

Dus… Wat maakt een geboortehoroscoop dan zo anders?

geboortehoroscoop-x-moderne-hippies-3

Geboortehoroscoop

Bij een geboortehoroscoop bespreek je je persoonlijke dynamiek, je potentieel en je karakterstructuur in een consult van 1-1,5 uur. Astrologie geeft je inzichten: in je mogelijkheden en beperkingen, in je patronen en in je groei.  De manier waarop de planeten staan definieert wat jouw aanleg is. Dit noemt Henriëtte ook wel ons ‘kosmische DNA’. Dit kan ze uitrekenen aan de hand van allerlei (voor mijn ogende) moeilijke berekeningen en tekeningen. Daarvoor moet ze vooraf exact weten waar je bent geboren en hoe laat.

Het is in feite een bevestiging van wie je bent, maakt het helder, en kan je de juiste richting op laten gaan. Als je wilt, kun je voorafgaand aan het consult aangeven waar je graag de nadruk op wilt leggen (familie, werk, liefdesleven, enz.). Vervolgens wordt er gekeken naar de impact van de huidige planeetstanden op je geboortehoroscoop: dat is namelijk de verklaring van de dynamiek uit het verleden en in je huidige situatie. Daarmee kan ze aangeven waar je de wind mee of tegen hebt zitten, waar je alert op kunt zijn of waar je bijvoorbeeld de nadruk op kunt leggen. Verwacht dus geen voorspelling van de toekomst; hoe de planeten staan geven je echter wel richting en duidelijkheid.

geboortehoroscoop-x-moderne-hippies-2

Mijn persoonlijke ervaring

In eerste instantie vond ik het geheel in de basis een stuk technischer en praktischer dan gedacht. Henriëtte begon over de beweging die vijf jaar geleden van start was gegaan, omdat er een Pluto-transit gaande was in een levensgebied (een horoscoop is opgedeeld in diverse levensgebieden zoals o.a. gezin, relatie, werk) waar bij mij vier (van de tien) planeten staan. Pluto heeft een cyclus van 180 jaar en als hij iets in je horoscoop raakt, dan merk je dat wel. Deze planeet ging bij mij door het levensgebied dat staat voor verbondenheid met het grotere geheel, het onderbewustzijn, reflectie en de collectieve vibes. ‘Logischerwijze moet er in die vijf jaar veel gebeurd zijn’, aldus Henriëtte. Er moet veel reuring geweest zijn. En te midden van dit alles zou de onderste steen naar boven gehaald moeten hebben, ik wilde vrijheid ervaren en onafhankelijk zijn, wilde dat ‘het klopte’, integer en waarachtig was.

Herkenbaar? Voor jullie (vaste lezers) misschien wel.

Maar wat Henriëtte niet wist, is dat ik vijf jaar geleden met Moderne Hippies was begonnen én dat ik vijf jaar geleden was afgestudeerd. Dat ik daarna keuzes heb gemaakt die ’tegen het vaste pad ingingen’. Dat ik niet voor de 9 tot 17 baan had gekozen, maar gelijk m’n eigen droom en hart achterna ging. Dat ik altijd heb gedaan wat voor mij goed voelde: mede voor m’n website als privé.

Een bevestiging met wat ze omschreef. Thanks Pluto. Maar wat nu, aangezien Pluto net een paar maanden geleden weg is gegaan?

No worries. Saturnus komt eraan. Sterker nog: hij is sinds kort al bezig. En Saturnus gaat het hele rijtje met die vier planeten nog een keertje af en gaat het geheel vormkracht geven. Precies waar ik momenteel aan toe ben en al druk mee bezig ben. Ze legde uit wat het met me deed en wat het kon gaan doen.

Het kwam precies overeen met m’n gevoel en verstand die ik, inderdaad, sinds kort heb. Moderne Hippies gaat goed, maar klopt niet helemaal. Ik ben op zoek naar uitbreiding en vernieuwing. Ik heb een bepaalde basis voor mezelf gecreëerd, maar ben op zoek naar meer vormkracht. M’n persoonlijke, Engelstalige YouTube-kanaal groeit snel, vind ik waanzinnig leuk en wil ik verder mee gaan. Zoals alles los van de conventies, wild child – dat is immers wie ik ben, dat kon zij ook in de planeten zien. Ik heb hier een platform, maar ik ben tegelijkertijd met drie andere projecten bezig. Het plaatje is niet compleet; het is juist in z’n geheel een misfit. En dat erken ik. Maar juist die misfit moet ik even aangaan, om dit jaar bepaalde veranderingen door te gaan zodat het uiteindelijk ‘in het grotere geheel’ wél gaat kloppen. Dat is eigenlijk wat Saturnus aangeeft en gaat doen. Het is een fase die m’n onderbuikgevoel al een tijdje aangeeft, alles in me schreeuwt dat dit het jaar van verandering gaat worden (struggles included), en blijkbaar zijn enkele planeten daarbij mijn kompas. Door me andere inzichten te geven in hoe de planeten in mijn geboortehoroscoop staan, liet ze me zien wat mijn sterkte- en zwaktepunten daarvan zijn en wat ik daaruit kon meenemen voor in dit proces.

Henriëtte heeft veel, véél, gezegd over wat mijn horoscoop – en dit is er maar een fractie van wat ik jullie wilde laten weten en kan delen. Veel is persoonlijk, maar is ook weer een bevestiging op artikelen die ik het verleden al heb geschreven en waar jullie ook vanaf weten: bijvoorbeeld dat ik geregeld op m’n berg moet zitten en een 50/50 persoon ben. Extra mooi was dat Henriëtte dit allemaal niet had gezien: zij had alleen m’n horoscoop gelezen. Bizar, toch?

geboortehoroscoop-x-moderne-hippies-1

Conclusie

Met zinnen als ‘ik probeer het woord spiritueel toch echt te vermijden’ (maar in mijn geval toch echt onvermijdelijk was) en ‘cliché maar waar’, bleek al snel dat ik de nuchtere insteek van deze spirituele vrouw ontzettend fijn vond. Mijn ervaring met Henriëtte is dan ook ontzettend goed. Niet alleen was Henriëtte on-point over mijn karaktereigenschappen, ze bevestigde mijn onderbuikgevoel: over mijn verleden, maar ook dat wat er aan zit te komen.  Een consult is verdiepend, nog steeds wat gek (maar nu omdat ik versteld stond) en zoveel meer dan een Metro-zinnetje.

Helaas zijn er nog altijd veel mensen die spiritualiteit als iets zweverigs zien; vaak genoeg heb ik reacties gekregen dat het ‘het verkopen van gebakken lucht’ is. Net als handlezen of reiki weet ik inmiddels: oordeel niet voordat je zelf een consult hebt gehad. Kijk wat er wordt gezegd (zonder zelf veel te zeggen) en bedenk daarna wat je ervan vindt. Ook voor mij was deze ervaring weer helemaal nieuw en abracadabra, maar na 1,5 uur kletsen was ik compleet onder de indruk hoe verdiepend en on-point het was, zonder dat ze íets van me afwist. M’n horoscoop bevestigt m’n onderbuikgevoel en zal me aankomend jaar helpen met de keuzes die ik zal moeten gaan maken. Daar ben ik nu al enorm dankbaar voor.

Met dank aan Henriëtte van GOODHEAVENS voor deze mooie ervaring!

Een geboortehoroscoop is natuurlijk enorm leuk om cadeau te doen – aan jezelf of een ander. Ik ga een dag erna een nieuw jaar in, dus wij combineerden het met een jaarhoroscoop. Henriëtte raadt met name de geboortehoroscoop aan. Kijk zelf wat je fijn vindt!

Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook:

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.