Aankomend weekend is het tijd voor mijn favoriete festival van het jaar: Down The Rabbit Hole (DTRH)! Het festival dat kleinschalig is (en blijft) en waar de sfeer keer op keer énorm goed is. Op andere festivals heb ik soms de druk heb om de ene na de andere artiest te moeten zien, tijdens DTRH ga ik vooral op ontdekking en is het vooral heel erg gezellig. Waar het vorig jaar nog zwoegen was door de modder en regen, wordt het dit jaar ook nog eens lekker weer! Beter kan niet, toch? Heb ik je nog steeds niet overgehaald dit jaar écht eens langs te komen? Welnu. Om je lekker te maken, heb ik alle info eens doorgespit en zijn dit de dingen, naast de locatie en huisregels, die je dit jaar écht moet weten:

1. De camping gaat dit jaar eerder open! Yes, summer, summer, summertime! Wát verdient DTRH dit na vorig jaar! Vanaf 12:00 u (was voorheen 16:00 u) kun je een plekje uitzoeken, een duik in het meer nemen en je voorbereiden op de BBQ die om 18:00 u op het strand bij de festivalpoort van start gaat. Hoe gezellig is dát alleen al?!

2. Mochten je voetjes of rug het echt even niet meer aankunnen, kan je dit jaar naar de openluchtbioscoop! In het bos, welgezegd! Iedere avond, wanneer de zon achter de wolken is verdwenen, wordt de Burcht in het Bos omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Tijdens het gehele weekend zullen daar allerlei interessante en fantasierijke films en documentaires worden gedraaid. Absolute aanrader: Captain Fantastic, zondag om 00.45 u. (Mocht je niet naar de … zijn.) Meer info? Check.

3. Super leuk initiatief: de Porto-Parties. Georganiseerd door de leukste feestmeesters van het land, die zich compleet mochten uitleven op het thema van hun dromen. Zij bepaalden de muziek, het programma, de dresscode, het decor en de inhoud van de koelkast. Creativiteit en persoonlijkheid ten top dus. Zeker bekijken wat ze ervan gebrouwd hebben!

4. HEENGAAN: Le Salón, de latin-deluxe dans- en cocktailclub bij Teddy Hill. Vorig jaar mijn favoriet – want: wát een gezelligheid (en nogmaals: die sfeer!). Vooral stijldansen op onverwachte muziek is een HIT!

5. DTRH kan net zo goed een food festival an sich zijn. De opties aan heerlijk eten zijn eindeloos. En net als vorige jaren hoeven vegetariërs en veganisten niet het hele weekend op patat en falafel te leven – al hebben ze bij Het Friethoes, POMMS en The Feeders gewoon weer op je gerekend (love it). Bij de meeste keukens staan sowieso veel vega-opties op het menu, maar het kan nóg exclusiever. Neem bijv. eens een kijkje bij Plenty, The Dutch Weed Burger, Asian Vegan of Vrij Voedsel. Yum!

6. Ook zo’n fan van G&T? ‘s Werelds kleinste, meest grootse en misschien wel merkwaardigste komkommertuin is dit jaar voor de eerste keer te vinden op Down the Rabbit Hole – maar alleen als je de weg weet. Dwaal weg van het rumoer naar The Cucumber Cocktail Zoo, de relaxte hideaway in de bossen waar ongewone gin-cocktails geschonken worden met de door Hendrick’s Gin zo geliefde komkommer in de hoofdrol.

7. Extra leuk voor de nachtbrakers en/of de vroege vogels: op zaterdagochtend rond kwart over zes *hellue* kun je de bijzondere zonsopkomstsessie op het strand bijwonen, waar Club Classique de muziek van Haydn ten gehore brengt.
Daarnaast hoor je op het Vurige Veld en in de muziekkiosk op het Idyllische Veldje dagelijks de mooiste klassieke muziek live, vertolkt door een all-killer line-up van zowel up-and-coming ensembles als gerenommeerde solomaestro’s.

Oh, ik krijg alweer he-le-maal kriebels, zoveel zin heb ik erin! Veel meer leuke info vind je natuurlijk op www.downtherabbithole.nl.

Zien we je daar?

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.