Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

De donkere dagen voor Kerstmis zijn alweer in aantocht. Verbeter de wereld: Adopteer een Kerstboom (AEK)!

Een kerstboom in huis is natuurlijk reuze sfeervol en gezellig, maar niet erg duurzaam. Daarom worden wij blij van initiatieven als AEK, voor wie hergebruik en ecologie kernbegrippen zijn. Een adoptie-kerstboom via AEK is biologisch gekweekt, draagt een Europees EKO-Keurmerk en kan tot wel vijf jaar meedraaien.

Op de website staat het mooi omschreven:

Al meer dan tien jaar verzorgen we samen met duizenden mensen adoptiekerstbomen. ’s Winters worden ze opgehaald, ‘s zomers groeien ze lekker door op de biologische kwekerij. Daar worden ze verzorgd zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien krijgt elke boom een nummer, zodat iedereen ‘zijn’ boom het jaar erop weer kan reserveren. Zo kan een kerstboom tot wel vijf keer worden hergebruikt. En zie je je eigen boom jaar na jaar groeien.

Ga jij dit jaar ook voor adoptie? Kijk dan voor meer informatie over hoe het werkt, de diverse uitgiftepunten, de kosten en meer op de website en like AEK op Facebook. Amsterdammers kunnen i.i.g. vanaf 10 december terecht bij Eco-Logisch, waar de warme Glühwein al klaarstaat: op een duurzaam holiday season!

Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagramYouTube en Twitter.

Foto: Unsplash