Alle Moderne Hippies die niet houden van menstruatiepraat: nu is de tijd om weg te klikken!

Voor degenen die er nog zijn: graag wil ik een recente ontdekking met jullie delen waar ik zelf veel baat bij heb gehad, namelijk natuurlijke menstruatiesponsjes.

Menstruatiesponsje 1

Eigenlijk is het gek dat natuurlijke menstruatiesponsjes niet bij meer vrouwen bekend zijn en gebruikt worden, want het gebruik van natuurlijke sponzen voor de menstruatie is van oudsher eigenlijk heel logisch, makkelijk en veilig (en dan heb ik het nog niet eens over comfort en duurzaamheid, twee andere belangrijke voordelen mijns inziens).

 Voordat ik de menstruatiesponsjes begon te gebruiken, combineerde ik een menstruatiecup met tampons. Maar ik heb nooit echt aan de cup kunnen wennen: ik voelde hem zitten, vond het inbrengen en verwijderen niet altijd even gemakkelijk en ik heb meerdere keren meegemaakt dat de cup ’s nachts lekte, bij twee verschillende merken. Vandaar dat ik daarnaast toch altijd teruggreep naar tampons, wat minder milieuvriendelijk is. Maar die tijd is nu voorbij! Want nu zijn er de menstruatiesponsjes.

 De natuurlijke menstruatiesponsjes die ik gebruik zijn ethisch geoogst uit de Mediterraanse Zee en ongebleekt. Natuurlijke sponzen zijn bovendien:

  • 100% natuurlijk
  • Biologisch afbreekbaar
  • Van nature antibacterieel en hypoallergeen
  • Zeer absorberend
  • Duurzaam (sponzen groeien namelijk terug nadat ze zijn gesnoeid en zijn dus een hernieuwbaar product)
  • Herbruikbaar
  • Makkelijk in gebruik
  • Budgetvriendelijk
  • Comfortabel

Menstruatiesponsje 3

Ik gebruik de sponsjes nu twee maanden (goed om te weten: een sponsje gaat zo’n zes maanden mee bij maandelijks gebruik) en ik vind het echt een uitkomst. Omdat de menstruatiesponsjes zacht zijn en zich vormen naar je lichaam, voel je ze niet zitten. Je kunt de sponsjes eventueel bijknippen als ze te groot zijn. Ze absorberen zeer goed en je kunt er gemakkelijk een aantal uur mee vooruit. Door de sponsjes uit te spoelen onder de kraan en goed uit te knijpen kun je ze direct opnieuw gebruiken. Na je menstruatie kun je de sponsjes het beste grondig reinigen door ze te laten weken in appelcider azijn of natrium bicarbonaat (baking soda). Tip: voeg een paar druppeltjes tea tree olie toe voor het desinfecteren.

Al met al maken de sponsjes mijn menstruatie een stuk comfortabeler en zorgelozer, wat veel vrouwen heel wat waard is tijdens de minst fijne dagen van de maand! Ik heb mijn menstruatiecup inmiddels de deur uit gedaan, vanaf nu alleen nog menstruatiesponsjes voor mij! En mijn THINX period panties natuurlijk, een fijne extra zekerheid en uitkomst voor de lichtere dagen.

Menstruatiesponsje 2

Ik heb mijn menstruatie sponsjes (twee stuks voor €14,95) gekocht bij Priscilla van Natuurlijk een gezonde huid.  

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen met de menstruatiesponsjes!

Liefs, Iris

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, biologische, dierproefvrije en/of vegan cosmetica en verzorgingsproducten. Meer lezen in de Natuurlijke Schoonheidssalon? Klik hier.

Je kunt Iris persoonlijk volgen op mijn blog, Facebook, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.