Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Yoni.care 1

Wist je dat er in “normale” tampons allerlei chemicaliën zitten? Onderzoek heeft uitgewezen dat er echt gestoorde dingen in kunnen zitten, zoals chloor, pesticiden en zelfs asbest (!). Waarom? Echt geen idee. Het zal vast goedkoper zijn. Als je kijkt op de verpakking van de gemiddelde tampons, dan zie je er ook geen ingrediënten op staan. Dit is namelijk niet verplicht! Deze synthetische stoffen kunnen echter, logischerwijze, irritaties en vaginale infecties veroorzaken. Dat geeft natuurlijk het belangrijkste aan: het is allemaal bijzonder gevoelig en absorberend down there.

Voordat ik er bewust van was, was daar het natuurlijke alternatief van Yoni. Pas toen ik hun producten bekeek en zag dat zij ’toxic-vrij’ waren, realiseerde ik me dat wat ik normaal gesproken gebruik schijnbaar toxic is. Ookal weet ik niet precies wat er in andere tampons zit, zijn de tampons, maandverband en inlegkruisjes van Yoni gemaakt van biologisch katoen en bio-plastic. De tampons en het maandverband zelf is gemaakt van katoen, omdat katoen ademend en hypo-allergeen is. De achterkant en individuele verpakkingen van de maandverbanden en inlegkruisjes is gemaakt van bio-plastic gemaakt van maïzena.

Voor nu hebben we de keuze uit light en medium tampons, inlegkruisjes en maandverband. Het is als enige jammer dat er geen zwaardere variant tampons en maandverband is, maar die schijnt in de zomer te komen.

Yoni.care 3

Yoni.care 4

Yoni.care 2

Het oordeel

Ik kan er heel kort en bondig over zijn: het werkt. Ik moest wel even wennen aan de verpakking, want dit is zoals ‘vroeger’ (met een streepje in het midden en dat je soms even goed moet zoeken om ‘m open te krijgen). Maar uiteindelijk gaat het om de functie van de tampon zelf: en daar kan ik niets anders van maken, dan dat het gewoon werkt.

Ik gebruik eigenlijk geen maandverband, maar heb voor de sier een geprobeerd. Ik blijf het onhandige dingen vinden, maar mocht je er naar op zoek zijn: ik merkte geen verschil met een ander merk. Ik had wel het gevoel dat het een redelijk dun maandverbandje was, en zag het meer als een inlegkruisje.

Prijs

Zoals we allemaal weten zijn tampons duur! Deze toxic-vrije keuze van Yoni zijn een halve euro duurder dan we gewend zijn, dus dat is zeker de afweging waard. Je geeft er toch al veel geld aan uit… Dus dan is de toxic-vrije variant wellicht wel een fijner idee. Maandverband, inlegkruisjes en tampons light kosten € 3,99- en tampons medium € 4,10-. De zwaardere variant zal dus iets duurder worden. Je kunt het prima online aanschaffen, maar het wordt ook in een aantal winkels verkocht.

Ingrediënten

Biologisch katoen, verpakking van bio-plastic.

Hier scoort ‘ie extra goed op:

  • Toxic-vrij is altijd goed.
  • Door het verhaal van Yoni wordt het product extra persoonlijk en sterk. Lezen!
  • Het is een Nederlands iniatief! Hoe innovatief. Ik word daar altijd extra trots van.
  • Ze zijn goed in marketing en maakten voor hun crowdfunding-campagne toffe shirts met “chemicals are not for pussies!” – die wil ik!

Bekijk mijn redenen om natuurlijke anticonceptie te overwegen, krijg meer info over de Lady-Comp en de yoni massage. Kijk voor meer tips en reviews in de “Natuurlijke Schoonheidssalon” op de site.

Q: Ben jij benieuwd naar Yoni?

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

review