IMG_5704

Afgelopen weekend mocht ik op persreis naar Luxemburg. Luxemburg, zeg je? Jawel, Luxemburg! En dat klinkt misschien suffer dan het daadwerkelijk is. Het heeft me namelijk positief verrast! Vandaag laat ik jullie zien waar ik naartoe werd gebracht op de eerste dag.

Duurzaam reizen - banner

Op vrijdagochtend was ik op Schiphol. En daar voel ik me altijd zo ongelofelijk fijn… Is het mogelijk je thuis te voelen op een plek waar iedereen vertrekt?

IMG_5453

Ik vloog met de KLM Cityhopper. Dat was dus zoiets als opstijgen en weer dalen ja, maar wel bijzonder aangenaam. En Luxemburg vanuit de lucht is ontzettend mooi!

IMG_5467

IMG_5468

Toen we de stad inliepen werd er actief gedemonstreerd en aandacht gevraagd voor de Fashion Revolution Day. Dit vond ik heel erg cool, omdat ik die dag twee artikelen online had gezet die in het teken stonden van de Fashion Revolution Day (de Fashion Revolution Tag en de winactie met ARMEDANGELS!).

IMG_5683

We begonnen de persreis met een lunch bij Konrad Café & Bar, een fijn plekje in de binnenstad van Luxemburg. Het interieur is compleet tweedehands, ze hebben er allerlei vega en vegan opties en je kunt er ’s avonds schijnbaar ook gezellige drankjes doen. En de eigenaar is Nederlands! Aanrader!

IMG_5684

IMG_5686

IMG_5685

IMG_5701

Daarna was het tijd voor een fietstocht door de stad!  Ik vond het alleen wat dubbel, want de helft van de tijd moesten we van onze tour guide lopen. Wij noemden het achteraf dus de bike walking tour. Toch kwamen we er op deze manier achter dat de stad echt prachtig is en de local ontzettend stijlvol gekleed is. Het deed me zelfs een beetje denken aan Italië. Luxemburg is natuurlijk een duur land, en dat uit zich ook in de manier van kleden. Dat vind ik altijd heel mooi en inspirerend om te zien! Robert, de tour guide, was overigens enorm schattig en lief en praatte vol passie over “zijn” stad.

IMG_5706

IMG_5596

IMG_5707

IMG_5484

IMG_5500

IMG_5718

IMG_5705

IMG_5717

De zon scheen, dus dat smaakte naar meer! Om de hoek van de fietsverhuur vonden we dit fijne terrasje van Scott’s Pub. Hier maakte ik voor het eerste kennis met het multiculturele Luxemburg. Het viel me namelijk op hoeveel verschillende talen er door elkaar gesproken werden en hoeveel verschillende talen de local hier kan. En er wonen heel veel mensen uit allerlei verschillende landen, die elkaar allemaal vriendelijk verwelkomen in het land. I LIKE, a lot!

IMG_5702

Daarna haalden we een chocolaatje bij Chocolate House en nog een ijsje bij “de beste ijssalon van de stad”: Veneziano.

IMG_5709

’s Avonds was het tijd voor een uniek diner in het museum voor moderne kunst: Mudam. We kregen eerst een rondleiding door het museum, maar helaas was de kunst niet helemaal mijn smaak. (Dit verandert iedere paar maanden.) Het diner vond ik echter FANTASTISCH! Het eten was niet zo bijzonder; maar de gehele ambiance zorgde ervoor dat ik het onvergetelijk vond. Deze unieke ervaring wordt Mudam’s Friday Night genoemd en wordt één keer per maand georganiseerd. Je moet vooraf reserveren en als je vega of vegan bent, kun je dit doorgeven en passen ze het menu voor je aan.

IMG_5489

IMG_5708

IMG_5495

IMG_5700

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Ben jij wel eens in Luxemburg (stad) geweest of heb ik je zo misschien nieuwsgierig gemaakt?

Lees het vervolg hier.

– review –