Yasmin doet niets liever dan reizen en de fijnste plekken van de wereld ontdekken. Culturen kunnen haar niet ‘vreemd’ genoeg zijn. Als echte dromer leeft ze vanuit haar hart en neemt ze je in haar verhalen graag mee op avontuur.  

Als je aan Tokyo denkt, komt waarschijnlijk niet meteen het hippie gevoel bij je naar boven. Eerder een zakelijk gevoel door de wolkenkrabbers, snelheid, hi-tec, anime, games, manga en immensiteit. En met meer dan 37 miljoen inwoners en een taal waar geen touw aan vast te knopen is, voelde de stad ook behoorlijk overweldigend aan. Maar ook Tokyo heeft een stukje hippie in zich!

moderne hippies hippie hotspots tokyo-1-7

moderne hippies hippie hotspots tokyo-1

moderne hippies hippie hotspots tokyo-1-8

Processed with VSCO with c9 preset

Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik kon verwachten toen ik afgelopen zomer naar Tokyo afreisde. Ik hoopte misschien iets van herkenning te vinden, omdat ik twee jaar geleden een halfjaar in Shanghai heb gewoond. En ik was vooral erg nieuwsgierig naar het land, de cultuur, het Japanse leven, de mensen, de taal, het eten, naar alles eigenlijk.

Waar Shanghai aanvoelde als een grote chaos, ervoer ik in Tokyo een soort rust. Regelmaat, stilte, schone straten, punctuele treinen, extreem behulpzame en vriendelijke mensen, hygiëne waar je u tegen zegt, luxe wc’s, op je sokken uit eten. Toch voelde ik me best een beetje wereldvreemd toen ik, na een vlucht van 14 uur en een mega jetlag, opeens in mijn eentje in deze immens grote stad stond. Wat gebarentaal en een paar bussen en metro’s later, kwam ik bij mijn hostel aan in Kagurazaka. Vroeger een geisha district, nu een rustige historische buurt met kleine winkeltjes en verborgen steegjes, waar af en toe nog een verdwaalde geisha ronddwaalt.

moderne hippies hippie hotspots tokyo-1-4

moderne hippies hippie hotspots tokyo-1-2

Processed with VSCO with m5 preset

Twee dagen later ontmoette ik een Spaanse vriendin, met wie ik Tokyo verder verkende. De stad kent geen echt centrum, zoals bijvoorbeeld Amsterdam. Tokyo is zo ontzettend groot en elke buurt is weer compleet anders: van het drukke Shibuya, electronic Akihabara, modieuze Harajuku, traditionele Asakusa tot de wolkenkrabbers van Sinjuku. Maar mijn echte favoriet is de bohemian buurt Shimokitazawa, waar Tokyo op een kunstzinnige manier tot leven komt.

Na het overleven van de Tweede Wereldoorlog trok de hippie jeugd in 1970 naar dit deel van de stad en toverde het langzaam om in een Boheems Paradijs. Geen wonder dat dit voelde als mijn spot. Of je nu van kunst, (live) muziek, vintage kleding of ronddwalen houdt, deze buurt is tof. Ik waande me door smalle straatjes vol boetiekjes, lp zaken, indie barretjes, knusse koffie barretjes en tweedehands shops. Shimokitazawa is kleurrijk, creatief, artistiek, excentriek en chaotisch op een charmante manier.

moderne hippies hippie hotspots tokyo-1-9

moderne hippies hippie hotspots tokyo-1-10

moderne hippies hippie hotspots tokyo-1-11

Hieronder deel ik de tofste vintage plekjes in deze heerlijke hippie buurt!

 • Bij Kimono Hasegawa kun je terecht voor prachtige (en betaalbare) secondhand kimono’s. Het is even zoeken, want de shop zit verstopt in een half verlaten warenhuis. Zeker een bezoekje waard!
  Adres: 2 Chome-10-15 Kitazawa
  Setagaya-ku, Tōkyō-to 155-0031
 • Chicago is een soort Episode van Tokyo. Je vindt hier heel veel vintage en tweedehands kleding voor redelijke prijzen.
  Adres: 5-32-5 Daizawa
  Setagaya-ku, Tokyo 155-0032
 • New York Joe exchange bevindt zich in een oud badhuis. Je vindt hier veel verschillende tweedehandskleding en kunt hier zowel vintage items kopen als je eigen vintage kleding ruilen.
  Adres: 3-26-4 Kitazawa
  Setagaya Ward, Tokyo
 • Antiquaille is een soort kringloopwinkel, waar je op jacht kunt naar bijzondere Japanse spulletjes. Ik heb een voorliefde voor kringloopwinkels en oude spulletjes en dit is de perfecte plek om op zoek te gaan naar ‘verborgen schatten’ van vroeger.
  Adres: 2-5-8 Kitazawa
  Setagawa Ward, Tokyo
 • In Ocean B.L.V.D. vind je veel vintage en ook handgemaakte vintage kleding.
  Adres: 2-25-8 Kitazawa
  Setagaya-ku, Tokyo 155-0031

moderne hippies hippie hotspots tokyo-1-12

moderne hippies hippie hotspots tokyo-1-13

Liefs,
Yasmin

Nog veel meer reistips vind je in ons complete reisoverzicht!

Je kunt Yasmin persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.