Voor alle reislustige dames! 5 favoriete hotspots van een inspirerende blogger, ‘hippieproof’ en het belangrijkste: de blogger is er zelf geweest! En dan komt er ook nog eens een mooie foto en hun eigen verhaaltje bij. Vandaag eentje van Moderne Hippies zelf: Suus!

Op dit moment lig ik in een nachtbus tijdens een prachtige reis door Vietnam en Cambodja. Rechts van mij zie (en ruik) ik de sokken van een Duitse backpacker en links kijk ik naar de bilspleet van mijn Vietnamese buurvrouw. Tja, backpacken is niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar waar je het allemaal voor doet.… wauw. Een goed moment om me af te sluiten voor mijn omgeving en terug te denken aan heel wat mooiere reismomenten!

Mijn lievelingsfoto op reis:

5 Favo Hotspots Suus - 1

Hier was ik op de terugweg van het zwaarste én mooiste dat ik ooit heb ervaren: het beklimmen van de Rinjani-vulkaan in Indonesië (2013). Tijdens de tocht sliepen we in tentjes naast het kratermeer, kookten op kampvuurtjes en werden betoverd door de Melkweg in full glory. De laatste dag klommen we in het pikkedonker naar de top en zagen vanaf daar de zonsopkomst. De tocht en vooral de laatste honderd steile meters waren zo zwaar dat ik volledig uitgeput de top bereikte, neerplofte en een paar traantjes wegpinkte. Vanwege de vermoeidheid, maar vooral door het overweldigende uitzicht. Felt like I was on top of the world!

Mijn top 5:

1. Ping’an, China
Ik was hier in: 2008

5 Favo Hotspots Suus - 5

Mijn eerste verre reis was naar China. Niet het meest makkelijke land om in te backpacken. Want hoe communiceer je met Chinezen? In ieder geval niet in het Engels! We reisden van Beijing naar Hong Kong en belandden onderweg in Ping’an, een klein dorpje dat je enkel lopend kunt bereiken. De Zhuang-stam die hier woont, heeft ooit het irrigatiesysteem uitgevonden. En dat is te zien: surrealistische uitzichten op ’s werelds meest uitgestrekte rijstterrassen.

2. Isla Mujeres, Mexico
Ik was hier in: 2010

5 Favo Hotspots Suus - 3

Tijdens een reis naar Mexico kwamen mijn vriendinnetje en ik terecht op het kleine Maya-eiland Isla Mujeres. Tropischer dan dit krijg je het niet! Wuivende palmbomen en een laidback sfeertje. Autovrije straten, parelwitte stranden en goddelijke Piña Colada’s. Happy hour? Doe er maar vier dan! Wisten wij veel dat die krengen 500 kcal per glas bevatten. Oeps.

3. Luang Prabang, Laos
Ik was hier in: 2011

5 Favo Hotspots Suus - 6

Zes weken lang reisde ik in m’n eentje door Thailand en Laos. Wat een avontuur was dat! Eén van de momenten die me het meest is bijgebleven, is de processie van de monniken in Luang Prabang. Iedere Laotiaan is vrij om een bepaalde periode als monnik door te brengen. Ze gaan dan zonder bezittingen het klooster in en leven slechts van het voedsel dat de lokale bevolking aan hen geeft. Elke ochtend om 5 uur lopen de monniken door de straten en verzamelen eten voor de dag (‘tak bat’). Ik wilde dit graag van dichtbij meemaken en stond ook voor dag en dauw op straat. Tijdens de processie zit je geknield en maak je geen oogcontact. Als een monnik eten wenst, vormt hij zijn handen tot een kom waarin je rijst of fruit doet. Heel bijzonder om echt even onderdeel te zijn van de Laotiaanse cultuur.

4. Atlasgebergte, Marokko
Ik was hier in: 2014

5 Favo Hotspots Suus - 2

Na het bereiken van de top van de Rinjani had ik het klimvirus te pakken. Behalve de stunning views is het zowel een fysieke als mentale uitdaging om die bloody top te halen. In Marokko deden we een tweedaagse trekking naar de top van Toubkal, de hoogste berg in Noord-Afrika. Samen met gids Ibrahim en een ezel liepen we door Berberdorpjes, langs arganoliebedrijfjes, in prachtige valleien en over ijsgletsjers. En oh, wat waren die laatste meters weer zwaar. En wat werd ik op de top weer overvallen door de jaw dropping beauty of nature!

5. Camping de Lievelinge, Nederland
Ik was hier in: 2015

5 Favo Hotspots Suus - 4

Hoewel ik heel blij word van verre reizen naar andere culturen, krijg ik van niets meer een vakantiegevoel dan van… kamperen! En dat deed ik dit jaar op een wel heel bijzondere plek: camping de Lievelinge, niet ver van Utrecht. Welcome in hippie paradise! Hier kun je slapen in tipi-tenten, Amerikaanse schoolbussen, Mongoolse yurts en retro brandweerwagens. Overal hangen slingers en bloeien de mooiste bloemen. In het zonnetje suppen op het meer en ’s avonds met z’n allen rondom de vuurschaal. Yep, Nederland is ook heel fijn!

Meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de 5 favo hotspots van allerlei andere inspirerende bloggers.

Heb jij weer een nieuwe bestemming op je bucketlist staan?