Naar mijn weten, bestaat er geen beter leven dan het buitenleven. Als kind had ik helemaal niks met buitenspelen, zat ik liever binnen uren te tekenen en te schrijven, maar sinds mijn reizen rondom de wereld ga ik veel liever op avontuur uit. De natuur brengt mijn gedachten tot rust en zet mij tegelijkertijd in beweging. Uren wandelen en fietsen, vogels spotten, bergen beklimmen, in parken liggen, zwemmen in de zee en wilde plassen and so on. Wanneer ik zo een dag beleef, ga ik vaak met tegenzin weer naar mijn kamer in Amsterdam. Omringd door de grootsheid van de stad voel ik mij zo tussen die vier muren best gevangen.

Mijn wild heart maakte dan ook een klein sprongetje toen ik hoorde van het nieuwe concept Campspace. Via dit toffe en overzichtelijke platform sta je in mum van tijd in contact met talloze unieke kampeerplekken van over heel de wereld. Van slapen in de woestijn, op het strand tot aan hoog in de bergen; Campspace bewijst dat je overal je matje kunt uitrollen. Zo ook in Amsterdam!

Camp the Night x Moderne Hippies 2

Daarom viert het jonge Nederlandse bedrijf in het weekend van 12 en 13 augustus het ‘Kampeerseizoen 2.0’. Met Camp the Night worden op vier bijzondere, onverwachte plekken in Amsterdam verschillende pop-up tenten getoverd. Het belooft een nacht vol stedelijk avontuur te worden, want zeg nu zelf: slapen op het dakterras van Café Nest onder een Amsterdamse sterrenhemel is toch de wens van iedere Amsterdammer die zelf geen dakterras heeft?

Campspace denkt deze nacht zelfs binnen de stad buiten de grenzen. Zo kun je slapen je op de drijvende tuinen van Café de Ceuvel in Noord of poets je je tanden in de kleedkamers van het Olympisch Stadion. Voor de meer artistieke types is het zelfs mogelijk om wakker te worden in de tijdelijke kampeer-kunstwerken van Urban Campsite Amsterdam op het Science Park. Leuk om te weten: bij iedere kampeerplek worden ook passende activiteiten georganiseerd. Beweeg je als nachtvlinder tijdens live music gigs bij Nest of De Ceuvel of zweet je te pletter bij de morning work-out in het Olympisch Stadion!

Camp the Night x Moderne Hippies

Campspace koppelt mensen die hun wereld willen delen, aan mensen die de wereld op een andere manier willen ontdekken. “Iets dat helemaal past bij het leven dat wij nu leven”, aldus oprichter en initiatiefnemer Hugo van Donselaar.

Ben jij ook altijd in voor een nieuw, zomers avontuur en kan je niet wachten om op een unieke plek vallende sterren in Amsterdam te gaan tellen? Dan is Camp the Night helemaal iets voor jou! Nog even wat praktische info op een rij:

Wat: Camp the Night Amsterdam
Wanneer: de nacht van 12 op 13 augustus
Hoe laat: ’s avonds 17.00 tot aan 11.00 ’s ochtends
Waar: vier unieke plekken in Amsterdam (zie boven)
Website: www.campthenight.com
Facebook event: zet hem in je agenda!
Tickets: zie ik je dan daar?

Belangrijk om te weten is dat de vermelde prijzen inclusief tent, diner, ontbijt en activiteit zijn en variëren tussen de 37 en 150 euro. Wacht niet heel veel langer met het bemachtigen van een tentje, want door de zomervakantie wilt iedereen wel op een unieke manier slapen in Amsterdam.

Ik heb er zin in! Jij ook? En oja! Vergeet vooral niet voor de zekerheid een lading marshmallows in te slaan! Je weet het immers nooit met een nachtje in de buitenlucht..

Dit artikel is geschreven door Xantoucha, die de wereld het liefst zo minimalistisch mogelijk ontdekt. Ze zwierf anderhalf jaar rondom de wereld en heeft zich nu voor even weer gevestigd in haar geliefde Amsterdam om nieuwe avonturen uit te denken. Meer van haar artikelen lezen? Bekijk dan haar profiel en laat vooral even weten wat je ervan vindt!