Freelancers, ondernemers, ZZP’ers: opgelet! Werk je vanuit huis en ben je weleens toe aan een ander, inspirerend werkplekje? Dan introduceer ik je vandaag graag aan: De Zee-as!

De Zee-as biedt werkplekken en vergaderruimtes aan in bestaande strandtenten. Een productieve dag, waarbij je toch lekker kan uitwaaien, je hoofd leeg kan maken en misschien nóg creatiever kan worden. Dát is het idee. En daar kan ik me eigenlijk wel helemaal in vinden. Ik deed de test en vertrok op een warme zomerdag richting Zandvoort. Maar… Was m’n dag wel zo productief en creatief als ik wilde?

Eenmaal bij aankomst bij Tent 6 zag ik de ‘ledentafel’ naast de bar staan, waar je met een abonnement van De Zee-as bij aan kan schuiven. Het was heerlijk weer, waardoor ik besloot me onder de veranda te vestigen: in de schaduw én met een stopcontact in de buurt. De Zee-as bleek een apart WiFi-netwerk te hebben op de locatie, die hartstikke snel is en goed werkt. Even later sloten mijn zus en Puk (haar hond) aan; onze werkdag kon beginnen!

Ik richtte me vooral op mijn volle inbox en administratie. Mijn zus besloot zich te focussen op een creatief project. Al met al bleken we eigenlijk een heel productieve dag gehad te hebben. Goed, met je zus en hond werken vereist af en toe wat bijklets-momentjes en rennen en springen met de hond naar het strand, maar eigenlijk genoot ik daar wel van. Stiekem zou ik dit soort pauzes wel wat vaker mogen houden. Thuis ga ik non-stop door en creatiever word ik daar niet per se van. Daarnaast kan ik thuis geregeld afgeleid zijn; ik zet een wasje in, ga even schoonmaken of doe een boodschapje. Eigenlijk heb ik, naast m’n werkdoelen, daar áltijd nog wel wat anders te doen. En dat maakt m’n hoofd altijd wat voller. Tijdens deze dag stortte ik me op een paar taken en die kreeg ik ook echt gedaan.

’s Middags bestelden we een van de oerbroodjes, die hoorden bij het luncharrangement van De Zee-as. Af en toe ging ik met Puk spelen op het strand. Wát een lekkere pauzes, om af en toe gewoon even heen en weer te kunnen rennen met de hond. En ja, daardoor ervaar je af en toe wel dat typische ‘vrijheidsgevoel’ wat je alleen aan zee zo fijn ervaart.

We hadden enorm veel geluk met het weer. Het was 22 graden, waardoor het niet te warm en niet te koud was. Toch kan ik me goed voorstellen dat je op een warme dag hier ook heerlijk zit; hoe fijn zou het zijn om dan af en toe een duik te kunnen nemen? Én op een grijze dag zit je juist in een super gezellige strandtent en kan je lekker uitwaaien.

Werken wordt op deze manier dus wel een beetje een workation. Maar is dat slecht? Verre van, vind ik. Het is alleen een beetje anders dan anders. Maar dat zijn jullie inmiddels wel van ons gewend ;).

Misschien pakt het wel positiever uit dan je zou verwachten. En vergeet vooral niet te bedenken hoeveel je, naast een wandelsessie over het strand, gedaan hebt gekregen. Was het minder, of misschien wel meer, dan je thuis zou doen? En was het niet fijn om je enkel te kunnen focussen op je werk, zonder afgeleid te raken door ’thuis’? Was het niet juist het gevoel van vrijheid en ruimte, waardoor je weer een briljante ingeving kreeg? Precies. Dat gebeurt toch júist hier?

Met een lidmaatschap bij De Zee-as van 60.00 kan je het hele seizoen (april t/m september) terecht bij diverse strandtenten, gebruikmaken van vele voordelen en krijg je altijd korting op je consumpties in de strandtent. Je kunt momenteel o.a. bij Vooges, Aan Zee of Tent 6 in Zandvoort een werkplekje uitkiezen. Extra leuk aan dit soort communities is dat je veel andere freelancers leert kennen en je elkaar vaak verder kunt helpen. Een proefdagje is geen gek idee: dat doe je al voor een tientje. Meer info? Check www.zee-as.nl.

Wij hebben een proefdagje gekregen! Dankjewel De Zee-as!

Liefs, Zoë

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.