Ik rijd in de leegte. Ik rijd in de oneindigheid. Ik ben helemaal alleen met mijn campervan. Om mij heen is het rood en stoffig. Het is droog. Ik voel de zon op mijn huid branden en ik snak naar water. Tientallen vliegen nestelen zich in mijn ogen, neus en mond. Ik zoek naar de schaduw, maar er is geen boom te bekennen. Dieren en gedachten kruizen mijn weg. Ik heb niemand om tegen te praten. De radio werkt niet meer en mijn telefoon is leeg. Ik heb mij al dagen niet kunnen wassen en ik begin mezelf te ruiken. Als ik wil plassen kijk ik uit voor gevaarlijke spinnen en slangen. Ik hoor ieder geritsel, ook als ik slaap met mijn muskietennet voor de schuifdeur. De nachten zijn koel en de hemel is rijk aan sterren. Ik ben in de Outback, een van de extremen van Australië.

Australie - Outback - 1

Australie - Outback - 3

Australie - Outback - 4

Australie - Outback - 5

Australie - Outback - 2

Australie - Outback - 6

Australie - Outback - 7

Australie - Outback - 9

Australie - Outback - 10

Australie - Outback - 12

Australie - Outback - 13

Australie - Outback - 8

Australie Outback - 1

Australie Outback - 2

Dit artikel is geschreven door Xantoucha, een hippie die in 2018 haar thuis heeft gevonden in de stad Wellington, gelegen in het verre Nieuw-Zeeland. Het is deze stad, dit land, waar ze in contact staat met haar innerlijke zelf en ze de rust vindt bij de mensen, in de ongerepte natuur en het klimaatZe deelt haar blik op de wereld maar al te graag op Moderne Hippies en Instagram. Lees meer van haar artikelen hier.

Ga naar ons complete reisoverzicht voor meer reistips, video’s & hotspots wereldwijd!
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.