Vorige week was ik, op uitnodiging van The Duke Boutique Hotel, een nachtje én dagje in Den Bosch met mijn moeder. Vroeger maakte ik geregeld uitjes met m’n moeder, maar dit is inmiddels niet zo ‘normaal’ meer. Perfecte reden dus, om haar mee te vragen. We besloten vrijdag, aan het einde van de middag, aan te komen in Den Bosch. Door de autovrije binnenstad (en onze groene mentaliteit, natuurlijk!) gingen we er met de trein heen. Op 10 minuutjes lopen van het station vonden we daar The Duke Boutique Hotel. Men, oh, men: wat een vet hotel. Zó mooi ingericht! Het is klein en toch ruimtelijk. Het is modern en toch tijdloos.

Dagje Den Bosch 4

We bleken de enige kamer te hebben gekregen met een balkon (wat een luxe!) en maakten daar direct gebruik van: wijntje uit de mini-bar, (biologische en enkele verantwoorde!) snacks van het tafeltje, ondergaande zon en uitzicht op de Sint-Janskathedraal. Ja, dit was pri-ma.

Dagje Den Bosch 10

Dagje Den Bosch 7

Dagje Den Bosch 9

Na de borrel gingen we eens niet ‘uit eten’, maar bezochten we Food Truck Festival Trek. Die was, stom toevallig, dat weekend in de stad! Voor mijn moeder was het de eerste keer dat ze een food festival bezocht, dus daarom vond ik het extra leuk met haar hier naartoe te gaan. Het was iets kleinschaliger dan de food festivals die ik gewend ben – en dat was fijn! – en… er stonden daarom geen ellelange rijen voor de befaamde Vleesch noch Visch. Die moesten we dan maar eens eten. YUMMY. Nadat onze buikjes gevuld waren deden we nog een klein dansje, genoten we van een wijntje aan het water en de fijne sfeer die het festival met zich meebracht.

Dagje Den Bosch 13

Dagje Den Bosch 12

Dagje Den Bosch 11

Dagje Den Bosch 14

Na nog een klein drankje in de stad, besloten we te gaan slapen in onze mooie kamer. Wat een heerlijk bed, wat een fijne douche!! Alleen jammer dat het hotel om de hoek zit van de meest bezochte straat van de stad: de Korte Putstraat. Vol restaurants en café‘s, hadden we ons misschien wat meer moeten instellen op een all-nighter. Met een enkele lamme schreeuw hier en daar, viel ik pas écht in slaap rond een uur of vier. (Hier schijn je trouwens geen last van te hebben als je in een kamer zit zonder balkon… De rest van het hotel dus.) Ze maakten het weer goed met een verrassend origineel (en gezond) ontbijtbuffet. Dus OK, vooruit: we zitten hier wel middenin de stad. Het was alweer goed.

Dagje Den Bosch 6

Dagje Den Bosch 8

Vervolgens was het tijd voor een shopping spree. Want tja, áls je met vrouwelijk gezelschap bent, dan mag je dat zelfs op een bijzonder zonnige dag doen. Door de tips van jullie, bezochten we o.a. Grotesque, Daily Poetry, Conceptstore Koekwaus en gingen we lunchen bij Eetbar Dit. WAT een leuke winkeltjes! De tijd ging daardoor veel te snel voorbij, maar in deze gezellige stad heb ik het eigenlijk altijd wel naar m’n zin.

Dagje Den Bosch 16

Dagje Den Bosch 17

Dank je wel, The Duke: voor de uitnodiging om weer eens naar Den Bosch te komen en de quality time die ik hier met m’n moeder heb gehad. We hebben ervan genoten!

Dagje Den Bosch 19

Ben jij benieuwd naar Den Bosch of heb jij nog een goede tip?

Liefs!