Pakken granola gingen er bij mij thuis doorheen. Wist ik veel dat homemade granola veel lekkerder én gezonder is! Je weet op deze manier precies wat er in zit (geen geraffineerde suikers) en kunt het helemaal naar jouw smaak samenstellen. Het kost even tijd, maar je hoeft dan alleen nog maar elke ochtend (plantaardige) yoghurt toe te voegen voor een awesome brekkie.
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 100 gram ongebrande noten
- 100 gram zonnebloempitten en/of pompoenpitten
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels ahornsiroop (of agavesiroop)
- 3 eetlepels water
- 2 theelepels kaneel
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 160 graden
- Hak de noten fijn, maar niet té fijn
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar
- Smelt de kokosolie in een pannetje
- Voeg, als de olie gesmolten is, het water en de ahornsiroop toe
- Voeg dit mengsel toe aan de gemengde droge ingrediënten
- Verdeel de granola over een bakplaat
- Bak de granola 20 minuten (en hussel halverwege even door)
- Laat het goed afkoelen en bewaar het in je mooiste (afsluitbare) pot!
Eventueel kun je na het bakken nog allerlei lekkers toevoegen, zoals gedroogde banaan, rozijnen, gojibessen, kokossnippers, cranberries en cacaonibs.
En, ga jij dit recept proberen?
Liefs, Suus
We delen vaak makkelijke, lekkere vegetarische en vegan recepten. Meer inspiratie opdoen? Bekijk de categorie ETEN!
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.