Ben je op zoek naar een leuk plekje in eigen land om een paar dagen te verblijven? Dan is de tip van het jaar: verblijf in een Wikkelhouse van het onlangs gerenoveerde Stayokay Dordrecht. Daar sliep ik afgelopen juni een paar nachtjes. En het was een unieke ervaring die zeker de moeite waard is.

Het Wikkelhouse is namelijk een ’tiny house’ die gemaakt is van gerecycled karton. Alleen al de ervaring om eens te kunnen slapen in een tiny house vond ik tof. Maar het verhaal achter de huisjes maakt het geheel nog toffer: de huisjes zijn namelijk duurzaam gemaakt en bestaan uit materialen die een minimale impact hebben op het milieu, waardoor een huisje 3 x eco-vriendelijker is dan traditionele behuizing (!). Bovendien kunnen alle segmenten opnieuw gebruikt worden en zijn ze 100 % recyclebaar.

Al met al is deze Wikkelhouse niet zo heel tiny en vind je er alles wat je nodig hebt: een tweepersoonsbed, een stapelbed (een gezinnetje kan er dus ook makkelijk in), een bank, een keuken, een tafel met stoelen, kastruimte, een toilet én een douche.

Een heerlijke en unieke plek om tot rust te komen. Je wordt er wakker tussen een vogelkoor in de Nederlandse jungle – de Biesbosch. What more do you want?

Praktisch om te weten

Stayokay Dordrecht is onlangs gerenoveerd: er is nu een mooie gezamenlijke ruimte en er zijn privékamers met eigen sanitair. Het hostel biedt zowel kamers en bedden als een buitenterrein aan. De Wikkelhouses zijn onderdeel van het hostel. Op het buitenterrein vind je inmiddels twee Wikkelhouses: eentje zonder douche, toilet en warm water en eentje met. Er is geen tv én geen WiFi – je kan er dus echt even ‘off’ gaan (als je er dan ook maar je telefoon en 4G uitzet).

Je kunt mee-eten in het hostel als je wilt en er is ook een café te vinden waar je terecht kunt voor een lunch of borrel. Wil je je echt even afzonderen, kies er dan juist voor lekker te kokkerellen in je eigen Wikkelhouse. Je hoeft daarna eigenlijk nergens meer heen.

Moderne Hippies x Wikkelhouse - 90 3

Moderne Hippies x Wikkelhouse - 90s 2

Stayokay Dordrecht

Stayokay Dordrecht

Tips voor in de omgeving

Maar geloof mij: je wílt de buurt een beetje verkennen, want ook dat is de moeite waard. Naast het bezoeken van het altijd gezellige Dordrecht, kan ik je deze drie dingen aanraden:

1. Wandeling of fluistertocht door de Biesbosch

Maak een mooie wandeling door de omgeving. Om de hoek van Stayokay Dordrecht vind je het Biesboschcentrum Dordrecht, waar vandaan ook fluistertochten worden georganiseerd. Bijzonder idee dat je je hier bevindt in een van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland – het is hier zo stil, zo rustig en zo mooi!

2. Een hapje eten buiten de (wikkel)deur

Eerder schreven we al over Villa Augustus. Ga zeker een hapje eten bij dit geweldige restaurant, met producten die rechtstreeks uit de tuin komen én word wild van verleiding bij de leuke shop.

3. Eindelijk eens doen: Kinderdijk

En dit zijn van die dingen die je als ‘local’ dus ook nooit doet: Kinderdijk bezoeken. Ook dit is echter écht de moeite waard. Vanuit je Wikkelhouse ben je hier ook zo.

De ideale plek dus om er even duurzaam tussenuit te gaan! Een prachtig verblijf met ontzettend mooie en toffe dingen om de hoek. Boek hier jouw weekendje in een Wikkelhouse in Stayokay Dordrecht.

Liefs, Zoë

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stayokay. Net als alle artikelen die we maken, staat onze boodschap, interesse en enthousiasme in het verhaal centraal. Deze samenwerking maakt het mogelijk om nog veel meer moois te maken voor de community. Heb je vragen over hoe we samenwerken met merken?
Stuur ons dan gerust een mailtje.