Een sieradenmerk om verliefd op te worden: By BIEK! By BIEK maakt namelijk duurzame sieraden met een stijlvol, tijdloos design. In het ontwerp en de productie van de sieraden is respect voor het milieu het uitgangspunt. De gebruikte materialen beginnen aan hun tweede leven, dus achter ieder sieraad zit een verhaal. Bovendien worden alle sieraden van By BIEK in Nederland ontworpen en vervaardigd.

Moderne Hippies x By BIEK - 1

Bij veel dragen kan het materiaal dof en wat donkerder van kleur worden, aangezien de sieraden zijn gemaakt van roodkoper. BIEK: ‘Maar even poetsen met een beetje citroensap en je sieraad kan er weer tegen’. Alles wat BIEK maakt is ambachtelijk vervaardigd, van 100% gerecycled materiaal. Elk stuk is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Zo kunnen je kekke, glimmende oorstekertjes wel gemaakt zijn van de remleidingen van een oldtimer en komt het leertje van je ketting misschien van een oude tas. BIEK: ‘Als het sieraad daarna een nieuwe eigenaar krijgt, kan nieuw leven worden geschonken aan het materiaal én kan het een nieuw verhaal krijgen.’

Processed with VSCO with hb2 preset

Duurzaam

Van bestelling tot verzending staat iedere stap in het teken van duurzaamheid. Alle materiaal is gerecycled, tot de verpakking aan toe. Ook is BIEK gek op alles wat ambachtelijk is. Zo wordt de vilten verpakking met de hand gemaakt door een textielvormgeefster en is het doosje vervaardigd van gerecycled karton. Dat duurzaamheid en schoonheid elkaar niet in de weg zitten, mag geen verrassing zijn. Je product wordt juist mooier als je weet dat het vervaardigd is met respect voor het milieu. Het uitpakken van een By BIEK sieraad is dan ook een feestje op zich!

Meer ontdekken? Ga naar www.bybiek.nl!

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Instagram.