5 x Hippie Hotspots in Den Haag

Na een jaar in Den Haag te hebben gewerkt dacht ik heel stoer: ‘Verborgen plekjes? Die heeft deze stad niet meer voor mij!’ Boy, was I wrong. Na een speeddate met deze toffe stad kwam ik erachter dat deze stad nog veel verrassingen voor me heeft!

otis 2017-1-3

’s Ochtends vroeg een yogales op het strand bij Boomerang. Waar ik het in mijn yogacursus moet doen met mp3’tjes met zeegeluiden, hadden we hier the real deal. Met je billen in het zand, een briesje door je haar en de zon op je gezicht. Heerlijk. Die zonnegroet is nog nooit zo passend geweest!

Helemaal zen kwamen we aan in het surfersdorpje FAST; Free Architecture Surf Terrain. Wat een toffe plek is dit! Gekleurde containers als hostel, kunstprojecten, surfwinkeltjes en zelfs een dingdoctor, voor EHBO aan je board. En moderne hippies all over the place! In bloemenbusjes, met de voetjes uit het raam en de surfplank op het dak, bijkomen van het feestje de avond ervoor. Op dit terrein wonen mensen permanent in caravans omgetoverd tot bohemian paradijsjes. Maar je kunt er ook een nachtje verblijven, in je eigen tentje aan zee. (FAST is inmiddels gesloten, red.)

Door naar het Gemeentemuseum. Let’s be honest, het klinkt een beetje suf. Ik zag eindeloze rijen boeken voor me waar ik de wolken stof vanaf zou blazen. I was wrong again. We kwamen terecht bij de tentoonstelling Hollands Deep van Anton Corbijn, een walhalla voor mij als overenthousiaste amateurfotograaf. Ik bewonderde zijn geniale foto’s en belandde toen in een van de Wonderkamers waar ik via een tablet de opdracht kreeg te dansen en mijn catwalk-loopje te oefenen. Musea saai? No way! En het Gemeentemuseum al helemaal niet.

En dat het Haagse strand geen geheim plekje is, hoef ik niet te vertellen. Dat je kunt daar kunt BBQ-en denk ik wel! Op het met lampionnetjes versierde terras van Beachclub Indigo kregen we een BBQ en verrassende sidedishes (yes, bietenhummus!) op tafel. Mr. BBQ-man stond de hambo’s te draaien en de maïskolven te verpopcorniseren en ik nipte uit mijn kokosnoot MET parasolrietje. Euh… kan ik hier voor altijd blijven?!

 

Nope, want we volgen de laatste insider tip! Vanaf de Haringkade vaar je met een pontje het water over en kom je terecht in een idyllisch theetuintje: ‘Waterkant’ in het Westbroekpark. Tussen de rozenstruiken en aan het water zitten mensen te lunchen en te borrelen. Wij huurden hier een roeibootje, plopten de prosecco open en proostten op onze nieuwe liefde: Den Haag!

Liefs, Suus

Volg Suus op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Den Haag Marketing. Lees de disclaimer voor meer info.

14 reacties

Pascale -

Of ik graag kans maak?

Kgggt.. Natuurlijk!

Inez -

Leuk! Wil Den Haag ook wel beter leren kennen!

Sabrina -

Ik doe graag mee, dit lijkt mij heerlijk om mijn studie mee af te sluiten en de vakantieperiode mee in te luiden! :)

WeAreTravellers -

Hele andere vraag… Maar: Waar is die leuke hoed van? Zo mooi!

Susan -

Hi! Wat lief van je, dankjewel! Hij is van de H&M uit de collectie van dit voorjaar. Liefs, Susan

britta -

Oeh wat leuk! Ik doe graag mee :-)

Nancy -

Wat een leuke tips! Ik ben ook een tijdje terug in het Escher museum geweest en dat was geweldig leuk (en interactief). Mijn moeders roots komen uit Den Haag dus het is altijd leuk om met haar te gaan, dan schept ze altijd zo lekker op over haar stadje 😛 Superleuke tips Susan, daar ga ik deze zomer zeker gebruik van maken!

Denise -

Ja ik wil! Mijn vriend en ik zijn vorige week in Den Haag aan het strand getrouwd. De honeymoon is later gepland, maar deze winactie is perfect om onze “wittebroodsweken” mee te vullen! :)

Charlotte -

Hoe cool! Ik ga binnenkort van Amsterdam naar Den Haag verhuizen en kan niet genoeg tips krijgen om zo snel mogelijk een insider te worden! Deze kaarten lijken me een goed begin.

Janneke -

Leuke plekken! Ik maak graag kans op de kaartjes!

Leonie -

Heel tof: eerst museumbezoek en daarna in de bikini voetjes van de vloer op het festival! Ja ik wil

Jacq -

Ah super leuk! Ik werk in Den Haag maar zou de stad ook graag verder verkennen net als jij.

Frouz -

Dag Susan,

Ben jij zo een Den Haag specialist? Leuk!
Graag zou ik wel een dagje Den Haag willen winnen omdat ik Chiel, mijn vriend, ervan moet overtuigen dat wonen in Den Haag het einde is. We wonen nu in Twente maar met jouw tips en het winnen van deze actie kan ik hem vast warm maken voor een nieuw leven in de randstad.
Alvast bedankt!

Groetjes,

Romina -

Hoi Susan!
Ik zou graag kans maken op de vrijkaartjes.
Mijn schoonfamilie woont in Den Haag en ik zou graag met de familie Den Haag opnieuw willen ontdekken!
XXXX

Reageer ook