Na een jaar in Den Haag te hebben gewerkt dacht ik heel stoer: ‘Verborgen plekjes? Die heeft deze stad niet meer voor mij!’ Boy, was I wrong. Na een speeddate met deze toffe stad kwam ik erachter dat deze stad nog veel verrassingen voor me heeft!

’s Ochtends vroeg een yogales op het strand bij Boomerang. Waar ik het in mijn yogacursus moet doen met mp3’tjes met zeegeluiden, hadden we hier the real deal. Met je billen in het zand, een briesje door je haar en de zon op je gezicht. Heerlijk. Die zonnegroet is nog nooit zo passend geweest!

Helemaal zen kwamen we aan in het surfersdorpje FAST; Free Architecture Surf Terrain. Wat een toffe plek is dit! Gekleurde containers als hostel, kunstprojecten, surfwinkeltjes en zelfs een dingdoctor, voor EHBO aan je board. En moderne hippies all over the place! In bloemenbusjes, met de voetjes uit het raam en de surfplank op het dak, bijkomen van het feestje de avond ervoor. Op dit terrein wonen mensen permanent in caravans omgetoverd tot bohemian paradijsjes. Maar je kunt er ook een nachtje verblijven, in je eigen tentje aan zee. (FAST is inmiddels gesloten, red.)

Door naar het Gemeentemuseum. Let’s be honest, het klinkt een beetje suf. Ik zag eindeloze rijen boeken voor me waar ik de wolken stof vanaf zou blazen. I was wrong again. We kwamen terecht bij de tentoonstelling Hollands Deep van Anton Corbijn, een walhalla voor mij als overenthousiaste amateurfotograaf. Ik bewonderde zijn geniale foto’s en belandde toen in een van de Wonderkamers waar ik via een tablet de opdracht kreeg te dansen en mijn catwalk-loopje te oefenen. Musea saai? No way! En het Gemeentemuseum al helemaal niet.

otis 2017-1-3

En dat het Haagse strand geen geheim plekje is, hoef ik niet te vertellen. Dat je kunt daar kunt BBQ-en denk ik wel! Op het met lampionnetjes versierde terras van Beachclub Indigo kregen we een BBQ en verrassende sidedishes (yes, bietenhummus!) op tafel. Mr. BBQ-man stond de hambo’s te draaien en de maïskolven te verpopcorniseren en ik nipte uit mijn kokosnoot MET parasolrietje. Euh… kan ik hier voor altijd blijven?!

Nope, want we volgen de laatste insider tip! Vanaf de Haringkade vaar je met een pontje het water over en kom je terecht in een idyllisch theetuintje: ‘Waterkant’ in het Westbroekpark. Tussen de rozenstruiken en aan het water zitten mensen te lunchen en te borrelen. Wij huurden hier een roeibootje, plopten de prosecco open en proostten op onze nieuwe liefde: Den Haag!

Liefs, Suus

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Den Haag Marketing.