Doe inspiratie op en droom even weg bij deze editie van Bohemian Wedding…

Zij

Maxine is 24 en woont samen met Marcel in het leukste hofje van Alkmaar. Maxine danst graag op festivals, doet aan ballet voor ultieme ontspanning en als ze zin heeft doet ze aan schaatsen, hardlopen en krachttraining bij Marcel. Ze wordt blij van eten en het liefst met gezellige mensen om haar heen. Ze is jeugdconsulent voor een gemeente, waarin ze iedere dag streeft naar de juiste zorg voor ieder kind!

Hij

Marcel is 26 jaar en houdt van (uit)eten. Ultieme match?
Hij kan niet stilzitten, en moet altijd iets te doen hebben. Marcel is marathonschaatser en traint dus iedere dag. Daarnaast is hij personal trainer en organiseert hij evenementen rondom sport. Marcel is altijd op zoek naar uitdagingen en nieuwe dingen. Hij houdt van reizen, liefst naar plekjes waar niet veel andere mensen heengaan. Marcel streeft ernaar dat geen dag hetzelfde is, dat is immers maar wat saai.

Bohemian Wedding Maxine x Marcel 3

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-004

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-002

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-007

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-006

Hoe heb je de man van je leven ontmoet?

Onze ontmoeting was op de ijsbaan in Alkmaar. Ik was 14, Marcel 16. Wij schaatsten allebei bij een andere vereniging. Ik durfde niet tegen Marcel te praten. Toen ik met mijn vriendinnetje Kaylee (en tevens onze ceremoniemeester) naar de open dag van het CIOS ging, kwam ik Marcel daar tegen. En dus moest ik wel tegen hem praten. Sindsdien zijn we samen ☺

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-001

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-009

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-011

In hoeverre hebben jullie de bruiloft ‘gepland’?

Het plannen heeft even nodig gehad. Marcel vroeg mij ten huwelijk op kerstavond in 2014. Wij zijn getrouwd op 15 juli 2016. De eerste maanden zijn wij bezig geweest met uitzoeken wat wij wilden. Heel veel ideeën en plekken zijn door ons hoofd gegaan, maar niets voelde echt goed. In de zomer van 2015 hadden wij een feestje van vrienden van ons op een absolute droomlocatie. Een prachtig bloemenveld dat je doet denken aan een Zuid-Frans onderkomen. Dit was het! En wat zou het gaaf zijn als wij hier konden trouwen! Wij zagen het al helemaal voor ons: een buitenbruiloft op een locatie in Heiloo die je doet denken aan vakantie, warmte en rust. Nadat wij onze vrienden Tijmen en Judith onze plannen hebben verteld, was de locatie een feit!

Nu begon het plannen. Er was geen elektriciteit, toiletten en stromend water. Gewoon een mooi veld met een slootje tussendoor en prachtige bloemen. Wij zijn eerst bezig geweest met de belangrijkste dingen, zoals het afstemmen met de gemeente, elektriciteit , catering en fotografe (Hanke is echt the best!). Toen wij hadden wat wij wilden, konden wat meer in detail treden, zoals aankleding, indeling van het veld, en natuurlijk onze kleding.  Plannen is een van de belangrijkste factoren geweest tijdens onze bruiloft, want alles moest op elkaar afgestemd. Het opbouwen duurde twee dagen, met het afbouwen zijn wij ook een hele dag zoet geweest. Met hulp van onze lieve vrienden en familie.

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-012

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-013

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-014

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-015

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-016

Had jij al een tijdje voor ogen wat je wilde?

Vanaf het moment dat wij onze locatie uitgezocht hadden, wisten wij precies wat wij wilden. Marcel en ik houden allebei van festivals, muziek, vrijheid, reizen en doen waar wij zin in hebben. Hoe vet is het, als je dat op je bruiloft kwijt kunt. Gasten die konden blijven slapen als zij een tentje meenamen, zodat wij de volgende dag lekker met elkaar konden nagenieten! Daar waren wij het meteen over eens. 
Daarnaast wilden we heel graag dat iedereen het naar zijn/haar zin zou hebben, en dat het niet alleen maar om ons zou gaan. Dat klinkt gek als je trouwt, maar toch wilden wij onze dag heel graag delen. Lekker eten had daar bijvoorbeeld een groot aandeel in. Grote potten snoep stonden of de tafels, planken met heerlijke hapjes en als diner hebben wij gekozen voor zeven Mexicaanse gerechtjes, waardoor er voor iedereen wel iets tussen zat. Vleesgerechten, maar ook vega en vegan opties. Je kon zoveel halen als je wilde (en geloof me, met die marathonschaatsers is dat ook wel nodig). Ook de kledingkeuze was vrij. Je weet zelf waar je je het beste in voelt en het mooist in voelt. Sommigen grapten dat ze bij mooi weer in zwembroek zouden komen, waarop wij dan heel serieus antwoordde: lekker doen!

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-018

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-019

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-020

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-021

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-023

Wat kan je wel en niet verwachten tijdens een bruiloft?

Wat je kunt verwachten is spanning en zenuwen. Wij leefden al maanden naar onze dag toe en ik had echt best last van spanning. Toch viel het op de dag best mee. Ik heb daar ook heel bewuste keuzes in gemaakt. Geen stressvolle dag waar je van locatie naar locatie racet en je de wekker al om 05.00 moet zetten. Nee, Marcel en ik ontbeten samen (oké, ik had toch wel spanning, want ik kon alleen wat aardbeitjes eten), Marcel ging naar zijn ouders en ik was samen met de kapper. Alleen. Even geen mensen om mij heen, even helemaal alleen zijn, zodat ik helemaal tot mijzelf kon komen en echt  kon genieten van mijn dag! Het is dus hoe je er zelf mee omgaat, en welke keuzes je maakt.

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-025

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-026

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-027

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-028

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-030

Aan het einde van de dag: wat heeft het meeste met je gedaan?

Wat het meeste met mij heeft gedaan is de liefde en warmte van iedereen om ons heen.  Zo mooi om te zien dat iedereen blij is, relaxt geniet en zich goed voelt. Alle gasten gunden het ons echt, dat was te zien!

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-024

Bohemian Wedding Maxine x Marcel 2

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-022

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-008

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-003

Waar kon je niet zonder tijdens de dag?

Achteraf kon ik de weergoden wel zoenen. Wij konden echt niet zonder de zon op onze dag. Het was een gok, een buitenbruiloft met twee grote tentdoeken, dat heeft best wel spanning gegeven. Alles was buiten, ook het trouwen zelf, en als het toch gegoten had… Tuurlijk hadden we er dan met zijn allen wat van gemaakt, maar die zon was echt de ultieme kers op de taart!

Bohemian Wedding Maxine x Marcel 1

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-029

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-005

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-031

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-032

Wat is je ultieme tip voor iedereen die ooit een bruiloft gaat organiseren?

Blijf echt bij jezelf! Stem heel goed met je lief af wat jullie willen. Het kan al lastig genoeg zijn om samen overeenstemming te vinden, laat staan als je je ook nog laat beïnvloeden door buitenaf. Het is jullie dag, jullie feest, jullie liefde!

hanke_arkenbout_photography_festival_bruiloft-017

Met dank aan Maxine en Marcel voor het delen van hun mooie verhaal en Hanke Arkenbout voor het delen van haar prachtige foto’s. Zou jij ook in deze rubriek willen staan? Stuur dan een mail naar info[at]modernehippies.nl o.v.v. ‘Bohemian Wedding’.

Nog meer inspiratie opdoen rondom bohemian weddings? Bekijk hier de bruiloft van Felipa & Marco en hier de bruiloft van Ilse & Corné. En doe gelijk inspiratie op voor een bohemian vrijgezellenfeest!

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.