Welkom bij de tweede editie van Bohemian Wedding. Dit keer worden we meegenomen bij de bruiloft van Ilse en Corné; een bruiloft die in festival-stijl op een mooie zonnige dag in een boomgaard in Nederland werd gevierd. Natuurlijk met een groep dierbare vrienden en familieleden, een heleboel versieringen, taart en gezelligheid én hun twee kinderen.

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-277

Zij

Zij heet Ilse, is 37 jaar en woont samen met haar gezinnetje in Beuningen, bij Nijmegen. Ze is moeder van dochter Robyn (7 jaar) en zoon Dani (6 jaar). Voor de geboorte van Robyn, studeerde ze aan de NHTV en was ze werkzaam bij een organisatie die reizen voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijk maakte. Nu is ze bewust en heel gelukkig ‘voltijd mama’ van haar kinderen. Ze houdt ervan om in de natuur te zijn, te wandelen met de hond, te fietsen en hard te lopen. Verder reist ze graag en vindt ze het geweldig om met Corné en met de kinderen nieuwe plekjes te ontdekken.

Hij

Hij heet Corné, is 38 jaar, interim professional en momenteel werkzaam bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij is afgestudeerd als Registeraccountant en werkt sinds 2008 voor zichzelf. Hij houdt van sporten; met name voetballen en hardlopen. Samen met Ilse leest hij graag spannende thrillers en kijken naar mooie films.

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-120

Hoe heb je de man van je leven ontmoet?

We hebben elkaar 16 jaar geleden ontmoet in Breda, waar we destijds allebei studeerden. Ik ging met een vriendin naar een discotheek, de Massa, en daar ontmoette ik Corné. We kwamen elkaar nog een aantal keer tegen. En na een avondje samen naar de bioscoop te zijn geweest, was ik smoorverliefd en kregen we echt verkering. Binnen een jaar gingen we samenwonen. Na vijf jaar namen we een schattige Jack Russel pup. Vier jaar later werd onze kleine meid geboren en na anderhalf jaar onze zoon. De behoefte om te trouwen was er eigenlijk nooit. Het was al heel mooi zo.

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-274

Tot twee jaar geleden, toen begon het te kriebelen. Bij de bruiloft van een vriendin van me zag ik dat je ook anders kunt trouwen, dan het traditionele trouwen. Een manier waar je jezelf veel prettiger bij zou voelen, dichter bij jezelf. Dat leek me geweldig!

In de tijd dat veel mensen snel op elkaar uitgekeken raken en gaan scheiden, vonden wij het mooi en bijzonder dat we na al die tijd nog steeds happy met elkaar en de kinderen zijn. Dat vonden we een goede reden om een feestje te vieren met elkaar en onze dierbaren. Na twee jaar werd ik dan eindelijk ;)… *hihi* gevraagd.

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-003

De zondag voor Kerstmis 2014 zaten we zoals gewoonlijk aan het ontbijt, toen Corné zei, dat ik mijn logeerspullen moest gaan pakken. We gingen ergens overnachten, maar ik mocht niet weten waar. Ik keek mijn zoontje aan en vroeg waar we heen gingen. Hij vertelde: “het begint met een -t”. Ik kende niet direct een plaatsnaam met een ‘t’, maar ik zag dat Corné het benauwd kreeg, dus vroeg ik niet verder. Een paar uur later zaten we in de auto en reden we bij Breda. Ik zei tegen mijn dochter dat we snel nog eens langs het huis zouden gaan, waar ze geboren was. En prompt namen we de afslag. Corné had een schattige B&B geboekt bij het Markdal. Dat is een mooi natuurgebied waar we altijd met onze hond wandelden, toen we daar nog woonden. Daar, bij een beekje, ging hij in het bijzijn van de kinderen, op zijn knieën en vroeg hij me ten huwelijk. Mijn dochter had een ringdoosje van papier gemaakt met op de bovenkant een foto van Corné en mij en aan de binnenkant een foto van de kinderen. Dus met die ‘t’ bleek onze zoon de eerste letter van trouwen te bedoelen (we wisten niet eens dat hij kon spellen). Het was geweldig… Natuurlijk zei ik meteen… jaaaa ♥

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-006

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-009

In hoeverre hebben jullie de bruiloft gepland?

We waren het vrij snel eens. Het leek ons geweldig om onze bruiloft (ceremonie, diner en feest) buiten te kunnen vieren. Een prettige ongedwongen sfeer, met onze favoriete mensen om ons heen, midden in de natuur. We kwamen uit bij Slot Doddendael in Ewijk en we waren op slag verliefd op hun prachtige boomgaard.

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-062

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-074

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-083

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-102

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-106

Ook wilden we graag onze gasten verrassen en in de watten leggen. Ik hou van versieren en aankleden, maar ik wist dat ik daar op mijn eigen bruiloft geen tijd voor zou hebben. Dus voor de styling kozen we voor Janina van Nina Weddings, zij zorgde echt voor het ‘wow-effect’ op onze bruiloft. We maakten een stylingplan voor een bohemian- en festival-bruiloft. Het leek net of we droomden, zo mooi was alles versierd! We maakten zelf het wegwijsbord en mijn zus de backdrop. Ik maakte voor onze kinderen ringetjes van kleine kralen, die ze bij de ceremonie bij elkaar om mochten doen, en voor de bruidsmeisjes maakte ik armbandjes.

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-217

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-168

We kozen niet voor een traditionele bruidstaart, maar voor een sweettable. De gasten konden kiezen uit allerlei lekkers: mini cupcakes, macarons, schuimpjes, brownies, blondies, cookies en vanille framboostaart. Slot Doddendael zorgde voor heerlijke huisgemaakte limonades uit saptappen.

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-160

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-162

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-153

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-146

Al jaren komen we graag in Italië voor onze vakanties. Voor het diner kozen we dan ook voor dineren aan één lange tafel met allemaal heerlijke Italiaanse gerechten, die in overvloed op schalen opgediend werden. Het voelde net alsof we in Toscane waren 🙂

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-242

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-072

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-238

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-245

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-235

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-270

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-233

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-263

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-250

In plaats van een gastenboek kozen we voor het maken van polaroids. De gasten konden kiezen uit een leuke prop (snor, bril, cocktailglas, strikje enz.) waarmee ze vrolijk op de foto konden gaan. Ze zijn echt super geworden en hangen nu in onze woonkamer als aandenken aan de mooie dag.

In de avond kwam er een DJ in een oud Volkswagen busje zijn muziek draaien en werd er heerlijk gedanst in de tent. We regelden een satékraam waar de mensen later op de avond heerlijke Indische sateetjes konden afhalen. Echt een festivalsfeer!

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-289

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-040

Het was een prachtige dag! Alles klopte en we hadden echt zoveel geluk met het weer. Met woorden is lastig te omschrijven hoe speciaal we ons voelden. Als we aan de dag terugdenken krijgen we steeds weer een grote glimlach op ons gezicht. Het was echt geweldig ♥

Wat kan je wel en niet verwachten tijdens een bruiloft?

Ik had verwacht dat ik heel nerveus zou zijn, maar ik was het helemaal niet. Ik had er juist heel veel zin in! Wel schoot ik vol toen we aankwamen in de boomgaard en ik alle gasten zag zitten bij de ceremonie. Ik was zo dankbaar dat iedereen voor ons was gekomen, ze er op hun mooist uitzagen en allemaal zo blij voor ons waren. Dat was heel bijzonder!

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-094

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-221

Waar je na afloop nog wel eens aan denkt en je druk over kan maken, is dat je niet iedereen hebt kunnen spreken op je trouwdag. Voel je niet bezwaard daarover, daar is de dag simpelweg te kort voor. En dat is prima; dat zal iedereen begrijpen. Verder moet je gewoon genieten van alles. Er gaan altijd wel wat kleine dingen mis, maar laat dat los. Gewoon lekker genieten van jullie dag!

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-019

Aan het einde van de dag: wat heeft het meeste met je gedaan?

Het moment van aankomen en al je dierbaren zien zitten, vond ik heel bijzonder! Elkaar diep in de ogen kijken en elkaar het ja-woord geven in het bijzijn van de kinderen, vond ik ook zo mooi. Maar eigenlijk was de gehele dag heel speciaal. Je voelt je met z’n tweeën en als gezin zó gelukkig door alle liefde en aandacht van je familie en vrienden. Dat is op en top genieten, en daar kun je nog lang van nagenieten!

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-027

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-045

Waar kon je niet zonder tijdens de dag?

Onze kinderen hadden we voor geen goud willen missen op onze bruiloft. We vonden het heel bijzonder om dit met z’n vieren te mogen delen. Robyn en Dani mochten, naast onze zussen, getuigen zijn van onze bruiloft en hun handtekening zetten. Ze schreven beiden hun naam en Dani tekende er zelfs een raceauto bij 🙂 Doordat zij er bij waren, was het echt de mooiste dag van ons leven ♥

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-013

Waar we ook enorm blij mee zijn, is met onze fotografe Hanke Arkenbout. Zodra we haar foto’s zagen, wisten we meteen dat we haar wilden vragen om foto’s van onze wedding te maken. Ze heeft een prachtige en unieke stijl van fotograferen, waarin ze heel goed de sfeer van het moment weet vast te leggen. We mailden met elkaar en er was meteen een klik. Ze heeft me zelfs geholpen bij het zoeken naar een trouwjurk en de tip doorgegeven voor de uitnodiging. Kijkend naar haar foto’s blijven we genieten en beleven we de dag iedere keer opnieuw. Dat is zo mooi en waardevol!

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-112

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-139

Wat is je ultieme tip voor iedereen die ooit een bruiloft gaat organiseren?

Blijf dicht bij jezelf. Doe niets omdat het moet of dat je denkt dat het hoort. Het is jullie dag. Je kunt het helemaal invullen zoals jullie dat het liefste zouden willen. En heel belangrijk… Geniet van jullie dag ♥

Met dank aan Ilse en Corné voor hun mooie verhaal en Hanke Arkenbout voor het delen van haar prachtige foto’s. Zou jij ook in deze rubriek willen staan? Stuur dan een mail naar blog[at]modernehippies.nl o.v.v. ‘Bohemian Wedding’.

Nog meer inspiratie opdoen rondom bohemian weddings? Bekijk hier de eerste editie. En doe gelijk inspiratie op voor een bohemian vrijgezellenfeest.

© Hanke Arkenbout Photography