Een verzameling van producten, initiatieven en events waar wij blij van worden!

Doloris Meta Maze

Foto: Karmanoia
Foto: Blurzeralive
Foto: Blurzeralive

DIT. IS. ZO. VET. Maar vraag me niet meer wat ik nou precies heb gezien. Het was zó absurd en zó prachtig tegelijkertijd. De Doloris Meta Maze in Tilburg is een soort kunstdoolhof dat bestaat uit veertig themakamers, ontworpen door Berlijnse kunstenaars.

Toen de ‘Gatekeeper’ me meenam uit de wachtkamer, mijn telefoon in beslag nam en me blinddoekte, werd het toch best spannend. Een glijbaan bracht me in een surrealistische wereld waar ik zeker een uur (denk ik, want geen tijdsbesef) heb rondgedoold als een Alice in Wonderland. Soms vond ik het oogverblindend mooi, soms vond ik het duister. Soms was ik op ontdekkingstocht, soms beleefde ik pure magie. Trippen zonder drugs. Echt, ga hier naartoe.

Lees ook: 5 x Hippie Hotspots in Tilburg

Etherische oliën introductiekit – doTERRA

moderne hippies03283

Etherische oliën zijn geconcentreerde planten- of bloemenextracten, verkregen door distillatie of persing. Hierdoor bevatten de oliën veel krachtigere eigenschappen dan de planten waaruit ze gewonnen zijn.

Ik heb nog niet eerder etherische oliën gebruikt, dus wilde klein beginnen. En daar is de doTERRA introductiekit perfect voor! Deze bevat drie kleine flesjes etherische olie: lavendel (werkt ontspannend), citroen (geeft positieve energie) en pepermunt (bevordert een gezonde ademhaling). Je kunt de geuren inhaleren, direct aanbrengen op de huid of gebruiken als voedingssupplement.

Lees ook: Debbie: ‘Etherische oliën hielpen me van mijn lichamelijke klachten af’

The Very Good Candle Company

moderne hippies03278

In een klein studiootje in Amsterdam-West worden deze prachtige kaarsen geproduceerd. Helemaal eco-friendly en cruelty-free! Euh… zijn niet alle kaarsen dat dan? Nope. De meeste kaarsen worden gemaakt van paraffine, een bijproduct van aardolie. De winning hiervan is slecht voor het milieu en bij het branden van deze kaarsen komen schadelijke stoffen vrij. Niet zo fijn voor in je huis!

De kaarsen van The Very Good Candle Company bestaan uit etherische oliën en koolzaadwas, een plantaardig en duurzaam alternatief voor paraffine. De potten zijn van gerecycled glas en de lont van katoen. Alles vegan en dierproefvrij!

De geuren zijn geïnspireerd op de muziekfestivals die de makers Isil en Emre bezochten: zo is Indio de geur van het beroemde festival Coachella en Naeba die van Fuji Rock Festival in de bergen van Japan. Hoe origineel!

Cliens Vintage

IMG_5272_1296x

IMG_5647_1296x
Foto’s: Cliens Vintage

Carlien ging afgelopen jaar de challenge aan om drie maanden geen nieuwe kleding meer te kopen. Maar tweedehands mocht wel. Want waarom zoveel nieuwe kleding produceren onder vreselijke omstandigheden in ontwikkelingslanden en onze planeet ruïneren, terwijl de mooiste kleding al bestaat?

Hierdoor herontdekte ze haar liefde voor het zoeken naar de mooiste vintage schatten. Maar ze vond er zoveel, dat ze besloot deze niet allemaal voor zichzelf te houden. De Cliens Vintage webshop was geboren! And I love it. De kleding is prachtig, goed gefotografeerd, heeft een heldere omschrijving én is betaalbaar.

Lees ook: Outfit inspo // 11 x online tweedehands kleding shoppen

Mañana Mañana Nijmegen

moderne hippies manana nijmegen1

moderne hippies manana nijmegen2
Foto’s: Mañana Mañana Nijmegen

Wat is beter dan een een goddelijke afhaalmaaltijd op een luie zondagavond? Een goddelijke afhaalmaaltijd die gezond, diervriendelijk en zero-waste is!

Ik ontmoette Marleen en Birgit tijdens de Vierdaagse, waar ze herbruikbare broodzakken verkochten. Alleen dat al vond ik heel tof, maar van wat ze vertelden werd ik nog blijer. Elke zondag koken deze keukenprinsessen vega(n) seizoensgerechten die je kunt afhalen bij hen in Nijmegen. De ingrediënten kopen ze lokaal en helemaal verpakkingsvrij en daarom vragen ze je ook een eigen bakje mee te nemen.

Wat je kunt verwachten? Taco’s met pulled jackfruit, pompoenlinzencurry met huisgemaakte raita, Indonesische rendang, bulgur met geroosterde aubergine en vegan yoghurtsaus, guilty-free snickers….  De-li-ci-ous. Op hun site vind je behalve recepten, ook veel tips om duurzamer te leven. Woon je niet in Nijmegen? Misschien zit er een vergelijkbaar initiatief bij jou in de buurt! Ik hoop het voor je ;-).

Klik hier voor alle vega(n) recepten op Moderne Hippies!

Liefs, Suus

Meer inspiratie nodig? Lees hier onze  al onze Hippie favorieten & tips.
Hier vind je alle artikelen van Suus en je kunt haar persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.